- Desi este cel mai mare peste din acvariu, este si cel mai sperios... este primul care se "retrage", atunci cand vede miscare. Ma refer la comportamentul fata de "mine" (cu pestii nu are treaba, i-a pus la "respect" pe toti.
- Comportamentul sau "sfios" a fost pus, initial, pe seama faptului ca l-am cumparat deja marisor... pe urma, am studiat pe net diverse filmari subacvatice, in mediul lor natural.
- Se pare ca ei stau, in mod firesc, in jurul cate unei gauri din stanca... ala e teritoriul pe care-l pazesc si unde se simt in siguranta. La place "umbra".
Aici e un scurt filmulet unde se vede acest tip de comportament:
Ma gandesc sa ii fac (si celui de la mine) un fel de grota mare, in partea din stanga a bazinului... cum ar veni, sa aiba un' sa se retraga.
CatalinBarbu wrote:...si in ciuda tuturor inconvenientelor Suri e vedeta...parerea mea ( pe langa Imperator bineinteles )
In afara faptului ca mai mananca din "colocatari", nu avem niciun fel de inconveniente cu Suri ... cat priveste Imperatorul, da, ala e peste!... s-a dublat de cand il am (aprilie '14) si abia astept sa-l vad la 25-30 de centimetri.
* Am avut un acces subit de harnicie si-am spalat skimmeru'... se facura 3 luni de la ultima curatare, si mi-a fost teama ca ma cearta nea' Dragos (cu care ma vaz sambata, la o cinstita si placuta betivaneala).
- demontat tot acaretul, injurat suruburile de plastic, jupuit pielea de pe buricele degetelor... mui si sfinti, nimic nu mi-a scapat! - luat mizeria de pe el cu lopata... bah, fara exagerare, jegul avea 4-5 cm grosime si arata ca un cacat: verde-maroniu, cald si proaspat. - demontat si curatat injectorul Beckett... otet si toate vrajelile aferente.
- inlocuit CO2 scrubberu'... asta nu avea o luna, deci aici am fost "in grafic".
- curatat si spalat vasul unde skimmerul isi boraste ficatii... turnat 2 pliculete bicarbonat (pentru miros).
* Am incercat si un test de apa, da' m-a luat lenea cand am ajuns la fineturi (alde Mg si Ca si plm).
Deci, treaba in acvariul mare sta in felul urmator:
- ph ~ 8.0
- KH = 7
- NO3 = 2-5 (chior cum sunt, nu bunghesc prea bine culorile alea... in plus, orice barbat adevarat vede culorile intr-un fel aparte ).
* Am hranit ciortanii... alge si mancare congelata (d-aia home made, facuta de Oprescu). Am hranit si orataniile (Suri si Enterprise), cu bucati de crevete (d-ala congelat).
* Algele sunt sub control, nu cresc inapoi... pana acum, sunt multumit de cum lucreaza "chimicalele" alea. Maine ii dau a 7-a doza, urmand sa trec apoi la mentenanta saptamanala (o doza la 7 zile).
1) Nu stiu ce m-a apucat, ca nu prea-mi sta in fire sa fac d-astea 2) MUI = multe urari si incantatii... e din aceeasi familie de cuvinte cu PLM = pe legea mea
kirucd wrote:PLM pai daca il cureti la 3 luni ce pana mea mai vrei?
Ptiu, fi-r-as al 'reaku!... m-a vazut Dragos, asa ca ma astept la ceva mustruluiala sambata
- Bah, sunt superincantat de skimmer!... megaincantat!
- Cu pompa aia de 9000, data la "blana", skimmerul isi vede de treaba lui in mod mai mult decat satisfacator.
- Nu am observat nici o scadere de randament, de-a lungul celor 3 luni de functionare.
- Injectorul Beckett nu era mai murdar decat atunci cand il spalam lunar.
- Este adevarat ca se strange muuuuult mai multa mizerie pe interiorul gatului si al cupei.
- Daca as avea posibilitatea sa lucrez "pe sus", as curata mizeria aia manual... fara sa demontez nimic.
- Skimmerul e reglat sa lucreze cu nivelul apei cam la 6-8 cm sub flansa aia care leaga cupa de corp... saptamanal, scoate cam 4-5 litri de zeama galben-verzulie.
Icre de crap, fasole batuta cu ceapa, sardele prajite si telemea...
Chiperchi cu rosii si usturoi, coltunasi cu manatarci...
Rata pe varza si somn cu mamaliga si usturoi...
Cartofi prajiti, cu branza rasa si oua ochiuri... cu salata de rosii & castraveti...
Nisetru la gratar, cu garnitura de cartofi la cuptor...
Inghetata de fructe de padure & tort de ciocolata.
Votca si sifon...
Vin alb, "de casa"... cu apa minerala... la carafa.
Lautari... am comandat "Capitane de judet", "Ana, zorile se varsa", "Doi voinici din Valea Mare" si "Ma dusei sa trec la Olt".
A fost greu, dragilor... nu va mint! ... Dragos a fost in forma maxima, a stiut si versurile la doua dintre cantece!
This message was edited 2 times. Last update was at 11/01/2015 01:35:02
Aia sunt idealisti, cuminti si la casa lor... cu rock si treburi suave.
Noi, suntem doar niste betivi batrani... cu idei putine, da' fixe.
Cand vine langa mine, ala cu acordeonu', eu il intreb (din start) daca stie melodiile "mele"... abia dupa aia "ma comit".