[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu ciclide africane - Malawi - 320 litri  XML
Forum Index » Acvarii cu cichlidae - Jurnal
Author Message
lucianvlad
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salut,

Ca si elemente de noutate in bazin am cele 2 femele de acei msuli gusate. Una dintre ele este de aproape 2 saptamani. Credeti ca ar trebui sa-i scot puii? A slabit destul de mult si mi-e mila de ea.
De asemenea, pentru ca nu vreau inca un bazin in casa, am vazut niste maternitati interesante in unele fotorafii, ceva de genul niste cutii cu gaurele in care stateau puii o perioada pana cresteau suficient cats a fie eliberati in comunitar. Sigur ca la mine nu e cazul cu eliberatul in comunitar datorita Otopharinx-ului insa am promis puii unui prieten.

[Yahoo!]
dragos_georg
Member
[Avatar]

IP:

Salut,
poti folosi linistit acele maternitati 1-2 luni. Chestia este ca nu o sa poti sa-i tii pana cresc mai mari deoarece sunt relativ micute.

O zi buna

“Este greu oricarui acvarist interesat de ciclide sa aprecieze o specie mai mult decât Pseudotropheus demasoni. “ Greg Steeves
lucianvlad
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Multumesc mult de raspun Dragos.

Nu vreau sa ii tin decat maxim 2 saptamani intr-o astfel de maternitate dupa care voi dona puii unui prieten. Nu am inca un bazin si nici nu vreau sa am.
Am cumparat ieri o maternitate si imediat ce am prins una din femelele de msuli a inceput sa scuipe puii. Avea peste 30 in gura, ma intreb cum de au incaput atatia. Cineva mi-a spus ca daca las puii liberi in maternitate si maternitatea in acvariul comunitar, rapitorii vor incerca sa ii suga prin fantele maternitatii si ii vor zdrobi. Acum am pus un minciog in maternitate si puii in minciog. Imi poate spune cineva daca este adevarat? Sunt la prima experienta de genul asta.

Multumesc mult!
[Yahoo!]
dragos_georg
Member
[Avatar]

IP:

Este adevarat ca in functie de tipul de maternitate exista posibilitatea ca ceilalti sa incerce sa-i suga si sa si reuseasca. Puii au tendinta de a se strange toti intr-un colt. Eu am patit astfel cu o maternitate care are fantele acelea pe lateral. Mai exista tipuri de maternitati cu gaurele pe fund si altele din plasa intinsa pe un cadru de plastic.
Eu am rezolvat problema punand miciogul pe exteriorul maternitatii.
O zi buna

“Este greu oricarui acvarist interesat de ciclide sa aprecieze o specie mai mult decât Pseudotropheus demasoni. “ Greg Steeves

Forum Index » Acvarii cu cichlidae - Jurnal
Go to: