[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
acvariul meu populat  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
florin0_2001
Member
[Avatar]

IP:

Cand rasucesti de acel ceva si incep sa iasa bule, ele nu ies singure, ci ies impreuna cu un jet de apa. Defapt chiar jetul de apa la antreneaza. Daca nu ar iesi si apa prin tubul acela nici nu ar putea trage aer prin furtun. Cand jetul de apa trece prin tub creste presiunea dinamica din tub si automat scade presiunea statica (suma lor e constanta). Si astfel aerul este "supt" prin furtun, amestecat cu apa si expulzat tot impreuna cu apa prin tub. Deci circulatia apei antreneaza si aerul. Daca opresti admisia de aer, nu mai intra aer, nu mai ies bule, nu le mai vezi, in schimb curentul de apa exista in continuare dar nu il mai vezi. Poti sa simti daca pui mana in fata evacuarii cu aerul oprit. Si ai grija sa fie inchis bine capacul de deasupra (semisfera) ca sa nu scape si pe langa ea. Bafta!
cip
Junior member

IP:

aveti dreptate.
am mutat filtrul chiar in coltul acvariului si am pus incalzitorul in stanga lui, ca jetul de apa sa cada pe el.
am indreptat stutul spre stanga, adica pe lungimea acvariului si intr-adevar se vede curentul de apa creat(antreneaza bucati desprinse de frunze), dar am dat jos acel dispozitiv, care arata ca o lopatica si cica are rol de directionare. dupa cum ziceti voi, ar trebui sa-l pun cu deschizatura in partea e sus?
o sa verific si semisfera din partea superioara sa vad daca e bine prinsa.
baieti, m-ati mai luminat! mii de multumiri!
Araldq
Senior member
[Avatar]

IP:

a durat ceva..da sa-ti fie de bine.
Si da..ala ar fi mai bine insptre sus..eu as prefera spre sus si spre geamul acvariului.

Be what you will, You are destiny!
[Email] [Yahoo!]
danyel
Junior member
[Avatar]

IP:

Lgat de cum ai pozitionat tu filtru citeste articolu de aici si poate intelegi ce a vrut ca sa iti explice florino si cu froggy http://www.acvaristica.com/ dupa care te duci la "sa amenajam impreuna un acvariu " .Ai acolo niste scheme cum trebuie pozitionat filtru in caz ca acvariu este dotat cu un singur filtru ..... si mai multe chesti care zic eu ca pot sa iti de-a o idee
[Email] [Yahoo!] [MSN]
florin0_2001
Member
[Avatar]

IP:

E buna si piesa aia in forma de lopatica. Cu ajutorul ei poti directiona jetul de apa putin oblic spre suprafata apei. oricum, e bine ca te-ai prins de treaba. Acum poti sa te joci si sa vezi cu ochii tai in ce pozitie ti se pare mai eficient. Pentru ca depinde si cum e plantat si amenajat acvariul. Daca ai o planta pe directia curentului nu o sa o lasi sa ti-o culce la pamant. Indrepti putin evacuarea in alta directie. Spor la treaba!
cip
Junior member

IP:

curentu de apa s-a format. da el antreneaza si mancarea, care se plimba pe suprafata acvariului si mai cade din cand in cand.
problema e ca , pestii mei nu merg sus sa manance, asa cum am vazut la alte acvarii. or fi la dieta, da daca nu pica ceva in apa, ei nu urca la suprafata sa manance. chiar am stat sa-i urmaresc ultimele dati cand i-am hranit.

pana acum le dadeam de 2 ori, da acum le dau o singura data. sunt vreo 30 de pesti si ar trebui sa consume mancarea, nu?azi am oprit filtrul, sa se lnisteasca apa, sa nu mai plimbe mancarea. nici o diferenta!
ce ziceti voi
Razvan M
Member
[Avatar]

IP:

Eu am patit acelasi lucru.. dar nu mi-am facut probleme, apoi din intamplare am adus vreo 2 scalari care erau obisnuiti sa manance de la suprfata, si de la ei au invatat si ceilalti si acuma toti mananca de la suprafata ...
PS: ce marimi are acvariul tau ?
[WWW] [Yahoo!]
cip
Junior member

IP:

dimensiunile sunt 80/35/40
de pus scalari, nici nu poate fi vorba, ca nu sunt compatibili cu neonii.
poate in timp, vor invata si ei sa mearga sa se hraneasca. ma gandesc ca le va fi si lor foame la un moment dat!
florin0_2001
Member
[Avatar]

IP:

de pus scalari, nici nu poate fi vorba, ca nu sunt compatibili cu neonii.

Razvan M
Member
[Avatar]

IP:

Eu ti-am dat un exemplu cum am facut eu, nu neaparat trebuie scalari ...
Apropos neonii obisnuiesc sa nu urce la suprfata... Is pesti de mijloc ca sa zic asa...
[WWW] [Yahoo!]
cip
Junior member

IP:

ok, da sta inseamna ca ei nu merg niciodata la suprafata sa manance si se hranesc numai din ce pica?
mai am o nelamurire. am postat intrebarea le forumul de characide da acolo nu raspunde nimeni asa ca o voi adresa aici:
hemmigramus erythrozonus e tot una cu gracilis?
Vlad_Cluj
Junior member
[Avatar]

IP:

Da, Hemmigramus erythrozonus, are denumirea populara gratzilis :-) sa neon roz.
[Yahoo!]
cip
Junior member

IP:

am cautat pe fishbase.org
am gasit asta
http://www.fishbase.org/Nomenclature/FamilySearchList.cfm?famcode1=102&famcode2=&group=species

daca dai in jos pana la hemmigramus, observi ca exista si erythrozonus(cu poza) si imediat dupa el gracilis(din pacate fara poza)
cum e pana la urma?
Vlad_Cluj
Junior member
[Avatar]

IP:

Probabil ca este o confuzie in randul tuturor acvaristilor desi ai vazut si tu asemanarile dintre cele doaua specii diferite desi daca te uiti mai atent la poze si le studiezi ambele deodata constati ca sunt diferente de colorit si in plus eryttrozonus nu cresc asa mari ca si gracilis. Imi cer scuze pt. raspunsul rau pe care la-m dar recunnosc ca nu am cauta sa ma informez nici eu mai exact, desi eu il stiam sub denumirea populara de neon roz am auzit la multi acvaristi ca ii spuneau "gratilis" :-) .
[Yahoo!]
cip
Junior member

IP:

o chestie interesanta in acvariu meu!
am 2 melci cu cochilie galbena. de cateva zile au aparut pe peretii acvariului niste vietati transparente care s-au transformat in melci cu cochilie maro inchis. i-am si scos din acvariu, ca am avut o experienta neplacuta cu primul meu acvariu cand s-au inmultit de nu i-am putut controla.
intrebarea e, de unde au aparut? sa ma astept sa mai apara si altii. am acvariul de 3 saptamani si am scos deja afara 4 progenituri.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: