Interesant proiectul
Un sfat daca se poate - te complici foarte tare daca te apuci sa faci mix intre sticla si alte materiale. Fa ce poti tu mai bine dat realizeaza-l din sticla sau acril. Nu te complica sa faci imbinari intre sticla, betoane si alte materiale permeabile.
Am vazut multe la viata mea si pot sa-ti spun ca din experienta oamenilor care au piscine in casa nu e deloc usor sa faci betonul impermeabil. Betonul prin definitia lui ca material de constructie rezista foarte bine la compresiune si foarte prost la intindere. Cat de rigid ti se pare betonul este foarte pacatos ca material si daca e supus unor eforturi cum nu trebuie fisureaza - si atunci poti sa-l tratezi cu mama rasinilor epoxidice ca tot se va scurge apa prin el. Nu degeaba s-a inventat betonul armat - pentru ca armatura metalica sa preia partea de efort de intindere la care betonul s-ar rupe si sub propria greutate.
Poti sa faci un acvariu super impresionant din sticla (se poate debita si sticla speciala din jumboglass pana la 6 metri) dar e o mare problema transportul si manipularea sticlei prin casa.(Asta ca sa nu vorbim de costuri) Imi aduc si acum aminte de transportul unui vitraliu imens la o casa de boier unde pana la urma s-a lasat cu - imi bag p**a in el de vitraliu (dupa ce s-au zgariat si peretii si marmura de pe jos) si s-a comandat in Elvetia un print de mari dimensiuni care e transparent si mult mai potrivit pentru spatiul ala.
Posteaza pe forum schematic cum e incaperea pe care vrei sa o transformi in acvariu si sarim si noi cu propuneri. Eu din putina mea experienta recomand sa faci sticla vizibila dintr-o bucata si sa o incadrezi intr-o rama frumoasa ca sa para mai mare ... Rama poate fi la randul ei din sticla vopsita (Lacobel de exemplu - da pe Google si o sa vezi ce este) Solutii estetice exista.
La partea de filtrare Dragos e Doctor docent. Nu te sfatuiesc sa faci nici macar baza din beton pentru ca ai nevoie de acareturi multe sub un asemenea acvariu. Eu si acum ma injur ca am facut un stand pentru un acvariu de 2.4 metri compartimentat de asa maniera incat nu-mi incape sump sub el. Recomand calduros un stand metalic imbracat in PAL.
Nu fa pasi gresiti pana nu te documentezi temeinic si intreaba de 100 de ori ca nu stii cune te poate ajuta.
Succes !
Numai bine !