[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Lido-Marin v2.0  XML
Forum Index » Bazine mici si medii
Author Message
ionutlatcan
Senior member
[Avatar]

IP:

Aseara m-am intors din concediu. Insula Thassos...plaje multe, vin...taverne. Noutatea in bazin este o stea de mare rosie "echinaster sepositus". Am gasit-o pe plaja Aliki si mi-a fost greu sa nu o iau. Erau mai multi la snorkeleala acolo si pe langa faptul ca mi-a placut .... eram sigur ca va deveni o amintire sigura pentru altcineva, dar o amintire uscata. Uite asa am mers eu la plaja zilnic cu Stelu dupa mine. Unii veneau cu catelul...eu cu Stelu . Cand am ajuns acasa am vazut ca nu prea rezista la temperaturi peste 22 de grade. Urmeaza sa vad cum se comporta. Revin....
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

As tine un ochi pe ea. Scoate-o cand incepe sa se descompuna. Si un gand: este reef safe?

Imi place acvariul tau, mai ales anumiti SPS (Euphyllia, Heliofungia). Ma bate si pe mine gandul sa-mi iau o Heliofungia (au la LFS una aurie care nu e prea scumpa), dar mi-e frica sa nu o omor. Ii dai de mancare sau o lasi sa se descurce?

[Avatar]

IP:

Pana acum Stelu' "cotrobaie" prin piatra vie. nu vad corali afectati.
Heliofungia papa crevete decorticat. Ideea este ca se hidrateaza foarte tare si de la dimensiunile de 7-8 cm ale discului poate ajunge la 15-17 cm. Mie imi place acest coral, nu mi se pare pretentios, mananca bine. La mine a halit si un clovn care nu a mai razbit in bazin. Cat despre culoare...daca e aurie e bine. Daca e un maro spalacit...mai bine iei una verde.
ionutlatcan
Senior member
[Avatar]

IP:

Si o poza cu Stelu' ....

image
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Arata bine steaua, pacat ca nu stii ce mananca. E important sa stii ca e reef safe, dar e la fel de important sa stii ce sa-i dai sa o tii in viata.

Merci de info despre Heliofungia, citisem niste review uri destul de negativiste.
As vrea sa am o zona populata cu Heliofungia, Catalaphyllia si alti carnivori rapace.

Cea de la LFS are fluorescenta aurie, nu stiu ce culoare are sub lumina alba. Au si una verde, imi place ca au o expansiune atat de generoasa a polipilor.

Am uitat sa te intreb daca ai observat-o mutandu-se pe nisip.

[Avatar]

IP:

Stelu' e omnivor. Razuie vegetale, detritus de pe piatra vie. La vegetale o las sa ia ce se formeaza si ii mai bag dedesubt ceva congelatura pt chirurgi. Carnitza gusta din portia de Brine Shrimp Plus ce o administrez coralilor.

Heliofungia nu se muta...cel putin nu la mine si nici nu am vazut in descrierea ei sa faca acest lucru. Este un disc robust si prefera sa stea pe un substrat de nisip fin.
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Toti plate corals (Fungia) se misca pe substrat.

Uite ce zice in AdvancedAquarist despre Heliofungia:

The polyp of Heliofungia has the ability to swell dramatically with water, a feature that enables it literally to walk across the substrate, or turn itself back over if it is overturned. This feature also enables the coral to escape from being buried by sediment that may settle on it during stormy weather conditions, and it allows the coral to live and remain on top of soft bottom habitats where other corals would simply sink into the mud and suffocate (Hoeksema,1988)

[Avatar]

IP:

La mine e teapana. Nu specifica acolo cum se misca. Discul ala mi se pare lipsit de mobilitate iar partea superioara, poate doar cand se hidrateaza excesiv sa poata fi mutata de curenti. Eu nu am vazut miscare la acest coral ...iar daca e vorba de 1-2 cm ... este insesizabila. Oricum ar fi, mie imi place, nu este pretentios, arata ca o anemona dar care nu se misca.
um02122
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Eu am o Fungia portocalie care se misca pe substrat. Pot face asta cand nu sunt fericite cu locatia (flow/light).

[Avatar]

IP:

Buna dimineata!!!

image
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

IP:

Ce simpatic este clownul .
ionutlatcan
Senior member
[Avatar]

IP:

Update....

Stelu' este activ, coralii cresc, nudi' dispare. In dreapta pe piatra am o cultura diversa de alge. Nimic deranjant, fara ritm de crestere sufocant. Mie chiar mi se pare ca dau o nota de naturalete...

Zsido
Clopotaru'
[Avatar]

IP:

Superb!
Sebastian Costin
Alchimistu'

IP:

Mie imi place ca=i super clean

Evolution reef - Aquaforest
Picolino – Optiwhite cube - retras
ionutlatcan
Senior member
[Avatar]

IP:

Va multumesc. Sebi...ma pui pe ganduri....ia zi in afara de curatenie....ce ar trebui?

This message was edited 1 time. Last update was at 02/08/2014 14:50:49

reefer
Senior member
[Avatar]

IP:

ionutlatcan wrote:Va multumesc. Sebi...ma pui pe ganduri....ia zi in afara de curatenie....ce ar trebui?

Vrea sa zica omu` ca esti tu ..gospodar ...ba ...

Misto treaba ai mai facut ...cu "gelatinoasele" tale
[Yahoo!]
ionutlatcan
Senior member
[Avatar]

IP:

Update...

O colonie de paly se topeste si vad ceva de genul asta si la cativa polipi de zoas. Ce sa fie...ce sa fie? Osa incerc astazi sa pun ceva papa lichid in bazin. Posibil lipsa nutrienti...sau mai degraba carcalac?
Revin cu poze...
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

O fi Stelu?

La mine, Suri se pozitioneaza peste mancare si-si extinde stomacul... secreta niste sucuri gastrice care o ajuta sa digere mancarea inaine de a o ingloba cu totul in stomac.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
ionutlatcan
Senior member
[Avatar]

IP:

Oare... . M-ai pus pe ganduri, poate detecteaza ceva printre polipi. Nu neaparat sa manance coralul.Poate gaseste mancare si haleste la iarba verde asa... . Ce mojic, tre sa stau geana pe el.

This message was edited 2 times. Last update was at 11/08/2014 10:22:51

ionutlatcan
Senior member
[Avatar]

IP:

Am inceput sa am probleme si cu colonia de zoasi. Pe Stelu' nu-l vad neam la atac. Cin' sa fie...cin' sa fie???

Cu ajutorul colegului @coralosu am imbogatit bazinul cu ceva corali. Revin cu poze.

This message was edited 1 time. Last update was at 13/08/2014 12:56:34

Forum Index » Bazine mici si medii
Go to: