Aseara m-am intors din concediu. Insula Thassos...plaje multe, vin...taverne. Noutatea in bazin este o stea de mare rosie "echinaster sepositus". Am gasit-o pe plaja Aliki si mi-a fost greu sa nu o iau. Erau mai multi la snorkeleala acolo si pe langa faptul ca mi-a placut .... eram sigur ca va deveni o amintire sigura pentru altcineva, dar o amintire uscata. Uite asa am mers eu la plaja zilnic cu Stelu dupa mine. Unii veneau cu catelul...eu cu Stelu . Cand am ajuns acasa am vazut ca nu prea rezista la temperaturi peste 22 de grade. Urmeaza sa vad cum se comporta. Revin....
As tine un ochi pe ea. Scoate-o cand incepe sa se descompuna. Si un gand: este reef safe?
Imi place acvariul tau, mai ales anumiti SPS (Euphyllia, Heliofungia). Ma bate si pe mine gandul sa-mi iau o Heliofungia (au la LFS una aurie care nu e prea scumpa), dar mi-e frica sa nu o omor. Ii dai de mancare sau o lasi sa se descurce?
Heliofungia papa crevete decorticat. Ideea este ca se hidrateaza foarte tare si de la dimensiunile de 7-8 cm ale discului poate ajunge la 15-17 cm. Mie imi place acest coral, nu mi se pare pretentios, mananca bine. La mine a halit si un clovn care nu a mai razbit in bazin. Cat despre culoare...daca e aurie e bine. Daca e un maro spalacit...mai bine iei una verde.
Arata bine steaua, pacat ca nu stii ce mananca. E important sa stii ca e reef safe, dar e la fel de important sa stii ce sa-i dai sa o tii in viata.
Merci de info despre Heliofungia, citisem niste review uri destul de negativiste.
As vrea sa am o zona populata cu Heliofungia, Catalaphyllia si alti carnivori rapace.
Cea de la LFS are fluorescenta aurie, nu stiu ce culoare are sub lumina alba. Au si una verde, imi place ca au o expansiune atat de generoasa a polipilor.
Am uitat sa te intreb daca ai observat-o mutandu-se pe nisip.
Stelu' e omnivor. Razuie vegetale, detritus de pe piatra vie. La vegetale o las sa ia ce se formeaza si ii mai bag dedesubt ceva congelatura pt chirurgi. Carnitza gusta din portia de Brine Shrimp Plus ce o administrez coralilor.
Heliofungia nu se muta...cel putin nu la mine si nici nu am vazut in descrierea ei sa faca acest lucru. Este un disc robust si prefera sa stea pe un substrat de nisip fin.
La mine e teapana. Nu specifica acolo cum se misca. Discul ala mi se pare lipsit de mobilitate iar partea superioara, poate doar cand se hidrateaza excesiv sa poata fi mutata de curenti. Eu nu am vazut miscare la acest coral ...iar daca e vorba de 1-2 cm ... este insesizabila. Oricum ar fi, mie imi place, nu este pretentios, arata ca o anemona dar care nu se misca.
Stelu' este activ, coralii cresc, nudi' dispare. In dreapta pe piatra am o cultura diversa de alge. Nimic deranjant, fara ritm de crestere sufocant. Mie chiar mi se pare ca dau o nota de naturalete...
O colonie de paly se topeste si vad ceva de genul asta si la cativa polipi de zoas. Ce sa fie...ce sa fie? Osa incerc astazi sa pun ceva papa lichid in bazin. Posibil lipsa nutrienti...sau mai degraba carcalac?
Revin cu poze...
La mine, Suri se pozitioneaza peste mancare si-si extinde stomacul... secreta niste sucuri gastrice care o ajuta sa digere mancarea inaine de a o ingloba cu totul in stomac.
Oare... . M-ai pus pe ganduri, poate detecteaza ceva printre polipi. Nu neaparat sa manance coralul.Poate gaseste mancare si haleste la iarba verde asa... . Ce mojic, tre sa stau geana pe el.
This message was edited 2 times. Last update was at 11/08/2014 10:22:51