Author |
Message |
Arhitectul
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/01/2013 04:46:42
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
Arhitectul
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/f1f485b532be392dd7964f94dbd0562a.jpg)
IP:
|
Frumos domnu Stefan !
Tine-o tot asa !
|
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/40629.page |
|
 |
koala
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/01/2013 10:21:40
|
koala
Batran si obosit
![[Avatar]](/forum/images/avatar/7f6ffaa6bb0b408017b62254211691b5.jpg)
IP:
|
"Ja, ja!", foarte frumos dom' Stefan!... nu sunt eu un pasionat al plantelor de acvariu, da' tot imi place cateodata sa-mi clatesc ochii... avem pe forum cativa oameni care chiar au realizari impresionante in materie de "plantate", iar Stefan cu siguranta este intre ei. Chapeau bas, monsieur Stefan!
|
Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020) |
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/01/2013 13:31:28
|
stefanp
Moderator
IP:
|
@Arhitectul: Multumesc. Te astept printre salati
@koala: Multumesc maestre pentru vorbele bune  Numa' ca tot mai e de bibilit. Sper eu sa te/va impresionez mai tare de-atat
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Romanian Aquascaping Contest 2016
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
Arhitectul
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/01/2013 13:53:41
|
Arhitectul
Membru de baza
IP:
|
Domnul serif Koala - nu trebuie sa fiti rautacios. Trebuie sa recunosc ca DILEMA inca persista in sufletul meu undeva deep inside. Probabil ca ma voi simti complet impacat in momentul in care o sa am ambele acvarii in functiune.
Un vis al meu din tinerete este de a-mi face la batranete o florarie - sa fac ikebana si buchete pentru tinerii indragostiti - care se potriveste mai mult cu Aquascape decat cu ciclidele. (sunt un romantic incurabil  )
Trebuie sa recunosc ca topicurile tale cu pestii astia spectaculosi care ti-au trecut prin acvarii si relatia speciala care ai avut-o cu fiecare din ei, m-au determinat sa aleg ciclidele. In consecinta esti "VINOVAT" pentru alegerea mea pe care nu o regret. Si mi-am dat seama ca din frustrare ca nu pot sa pescuiesc crapii din baltile patriei am adus pestii la mine in casa.
Toate la timpul lor ... O sa vina si vremea plantatului. Inconstient am facut un aranjamet de pietre care se potriveste foarte bine cu o creanga si un acvariu plantat. Nu sunt atat de atras de plante cat de peisaj. Probabil ca plantatul meu va avea ceva (nu stiu inca ce) inedit. O sa fie un mix de cateva plante si un peisaj spectaculos dar nu suport sa nu fie si pesti acolo. Ei bine - inca nu am gasit pestii pentru care sa creez un peisaj asa cum vreau eu. Promit ca ma documentez si o sa va surprind la un moment dat
Pana atunci fiecare pe drumul lui - si mi-e foarte clar ca o sa se intrepatrunda drumurile noastre candva.
Multumesc mult pentru suportul pe care mi l-ati dat pentru amenajarea acestui acvariu !
Numai bine si toata stima pentru oamenii pasionali !
arh. Florin Dascalu
|
|
 |
koala
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/01/2013 14:27:42
|
koala
Batran si obosit
![[Avatar]](/forum/images/avatar/7f6ffaa6bb0b408017b62254211691b5.jpg)
IP:
|
Aaaa, scuze, comentariul meu ii era adresat strict lui Stefan si nu s-a vrut a fi vreo aluzie!  ... Nimic! Departe de mine gandul de a judeca un om dupa preferintele in materie de pesti  .
PS: Singurul lucru pe care l-am sustinut (si pe care il sustin in continuare) este acela ca cichlidaele sunt niste pesti fascinanti, plini de "personalitate"... evident ca asta as recomanda oricui, insa nu pot sa nu recunosc frumusetea unui bazin bine plantat si ingrijit.
This message was edited 1 time. Last update was at 28/01/2013 14:28:10
|
Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020) |
|
 |
Arhitectul
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/01/2013 14:33:39
|
Arhitectul
Membru de baza
IP:
|
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/01/2013 14:39:52
|
stefanp
Moderator
IP:
|
koala wrote:
PS: Singurul lucru pe care l-am sustinut (si pe care il sustin in continuare) este acela ca cichlidaele sunt niste pesti fascinanti, plini de "personalitate"... evident ca asta as recomanda oricui, insa nu pot sa nu recunosc frumusetea unui bazin bine plantat si ingrijit.
Just, dar sunt ciclide care stau bine si in plantat
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
alex08
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 31/01/2013 21:33:36
|
alex08
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/85554f207d7a7d8f7817ae532f0dd828.jpg)
IP:
|
Fain rau ansamblul, Stefan!
Un acvariu frumos, chiar imi plac modificarile pe care le-ai facut.
H. cuba e la ea acasa din ce vad, am la cine sa apelez cu incredere cand o sa fie cazul.
|
Facebook : Tranquility Aquarium |
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 31/01/2013 21:40:35
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Multumesc pentru vorbele bune Alex.
Da, cuba creste in nestire, e gros covorul de 3 cm, poate chiar 4 pe alocuri. Trebuie sa intru cu foarfeca rapid in ea. Mi-e putin groaza cand ma gandesc cum am sa stau sa pescuiesc toate frunzulitele dupa tunsoare
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
alex08
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 31/01/2013 21:45:07
|
alex08
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/85554f207d7a7d8f7817ae532f0dd828.jpg)
IP:
|
Poate ai gasit deja solutia asta, dar eu de cand tund parvula (cam saptamanal), folosesc un minciog normal (mediu) peste care am pus o bucata de tifon. In felul asta nu scapa nici cele mai scurte "ace".
Sa ai spor la tuns si sa vedem mai des acvariul!
|
Facebook : Tranquility Aquarium |
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 31/01/2013 22:01:22
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Multzam' de pont.
Tot cu minciogul curatam si eu suprafata apei de diverse frunze, insa se mai ascund dupa incalzitor/tevi de filtre
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
bobiciupe
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 31/01/2013 22:11:16
|
bobiciupe
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/79c662560b0a5f1ae00b623ad8c775e3.jpg)
IP:
|
Cind te hotarasti sa scoti HC ma inscriu si eu la o portie. Imi trebuie cam 2 hectare
|
Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii |
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 31/01/2013 23:08:14
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Ti-am trimis un pm.
In principiu nu stiu exact cum se vinde HC-ul, ca n-am vandut pana acum.
Se vinde dupa tunsoare? Stratul e gros, asadar, dupa ce intru cu foarfeca vor rezulta bucati mari, fire lungi, nu frunzulite sau varfuri...deci banuiesc ca se pot replanta. Iar o parte din fire au deja radacini, doar ca nu pot patrunde pana in substrat.
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
viulian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 01/02/2013 00:53:17
|
viulian
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/0172d289da48c48de8c5ebf3de9f7ee1.gif)
IP:
|
Domnul Stefan, sa inteleg ca nu ati tuns inca HC-ul niciodata  nu se poate amana la infinit sa stiti ! Acum sa va vad  indemanarea de chinez ... la mine dureaza 15 minute doar sa adun moatele dintr-un acvariu mult mai mic decat al tau (cel de 16L) si frunzulitele alea aaaah...
Cu toate ca mie mi se pare ciudat ca le-ai lasat sa creasca asa mult .. as vrea o poza cum arata dupa tunsoare - daca e verde jos sau cu frunzulite maronii ?
|
Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix) |
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 01/02/2013 01:04:29
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Stiu ca l-am lasat cam mult. Am avut o intentie sa il tund la un moment dat, dar nu stiu cum s-a intamplat ca tot am amanat...(o fi fost lenea?  )
Si eu sunt curios cum e dedesubt...sper sa n-am surprize. In fata, unde se vede toata grosimea covorului, pare sa fie in regula. E verde pana jos.
Revin maine cu o poza ca acum e cam tarziu si tre' sa o tai la somn...maine dimineata examen
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
xenon
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 01/02/2013 13:56:05
|
xenon
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/7fd4db88d31ab524e0afe153c4f9465a.jpg)
IP:
|
Il inteleg pe stefan,sesiunea asta ne da de cap tuturor  .Si eu trebuie sa mai tund muschiul din nano,dar de unde timp?Abia daca reusesc 5-10 min sa mai intru pe forum sa mai citesc postari si sa ma mai minunez pe la capodoperele altora.Gen stefan.Evolueaza exact cum mi-am imaginat.Superb!
|
Jurnal Nano Shrimp Tank
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 01/02/2013 14:15:45
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Multumesc pentru vorbele bune xenon.
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
viulian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 01/02/2013 15:32:52
|
viulian
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/0172d289da48c48de8c5ebf3de9f7ee1.gif)
IP:
|
Va sunt alaturi acum in perioada examenelor, dar credeti-ma - vorba aceea "radeti de momentele grele de acum, caci la batranete or sa va para toate niste flacuri" a fost adevarata mereu Asa ca bafta acum, sunt cei mai frumosi ani, nu va lasati picati de examene samd  si HC-ul are nevoie de atentie cu foareca !
This message was edited 1 time. Last update was at 01/02/2013 15:33:09
|
Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix) |
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 01/02/2013 15:36:33
|
stefanp
Moderator
IP:
|
viulian wrote:
"radeti de momentele grele de acum, caci la batranete or sa va para toate niste flacuri" a fost adevarata mereu
Nu ma indoiesc
Oricum nu ma plang prea tare, doar ca e timpul o idee mai scurt perioada asta
viulian wrote:si HC-ul are nevoie de atentie cu foareca !
Inca un pic si va primi toata atentia mea
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/02/2013 22:08:15
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Am refacut testele de apa in seara asta, ca sa vad cum stau "post-populare".
Valorile arata in felul urmator:
- NO3 = 5 ppm
- PO4 = 0.8 ppm
NO3-ul e tot mic (nu mai e 1  ,dar e mic)...desi bag 10 ml PPS (normal trebuia sa bag vreo 5 ml). Am sa pun mai mult. Cred ca pe setupul viitor voi incerca sa-mi iau si macro tot "da firma". PPS-ul e ieftin, insa tre' sa bag o galeata. Vreau sa ajung pe la 10 ppm, poate o idee mai mult.
PO4-ul e relativ bine. Intr-un final vreau sa ajung la 1 ppm. Bineinteles ca valoarea asta nu am obtinut-o doar din PPS. Adaug 5 ml de easy life fosfo in fiecare zi...
De curiozitate am facut si testele de duritate. kH = 8 , gH = 15
Si acum fierul. Stiti ca aveam probleme cu el pt ca testul imi arata undeva la 0.2 ppm. Cred ca am pomenit la un moment dat, mai demult, ca licoarea cumparata ultima oara mi se parea mai putin verde decat de obicei si de asemenea cand o puneam in apa, nu era la fel de evidenta ca de obicei. Da' am zis ca poate mi se pare.
Ei, am terminat acum licoarea si pentru ca la petshop-u' local nu au momentan varsat, am cumparat o cutie normala. Cand am tras in seringa, era clar mai inchisa la culoarea decat licoarea veche, iar in apa se vede ca e mai concentrata.
Si ghici surpriza, testul in seara asta a aratat 0.6 ppm
Adaug la fel, 12 ml de Ferropol in fiecare zi si 5 picaturi Ferropol24 (de doua zile am inceput sa pun 6 picaturi).
Careva sa zica, problema era din licoare. Acu' nu stiu de ce...o fi fost mai veche/statuta. Am observat cand sta mai mult ca formeaza niste cristale, probabil se depune fierul...sau ceapa masi', nu-s chimist. Nu-mi fac banuieli cum ca ar fi diluata sau ceva, pentru ca domnu' (de care tot v-am povestit), e super ok.
Acum urmeaza sa aduca, deci voi lua un litru din bidonul proaspat desfacut. Sper sa nu mai fie probleme.
In alta ordine de idei. Duminica am ultimul examen si am scapat. Tot atunci vreau sa tund si cuba.
Restul buruienilor le mai las sa creasca un pic, dupa care, week-end ul urmator voi tunde si reorganiza partea dreapta.
Ceva mici probleme si cu co2-ul am avut. In sensul ca s-au cam colmatat furtunele de la filtrul extern si probabil si difuzorul, asa ca nu mai dizolva foarte bine gazul (asa patesc dupa un timp). De vreo saptamana si ceva am cam stat cu pH-ul peste 7, chiar peste 7.1
Azi am curatat furtunele si am pus difuzorul pe furtun imediat la iesirea din canistra, in ideea ca gazul se va plimba mai mult prin apa pana ajunge in acvariu. Deocamdata pH-ul a coborat de la 7.14, pana la 7.08. Sper ca pana maine sa ajunga la un 6.9 cum aveam de obicei.
Cochetez si cu ideea de a inlocui difuzorul cu un reactor extern homemade. Colegul eugen din Iasi, are asa ceva, cred ca am sa-l iau de la dansul.
As vrea sa rezolv si problema asta definitiv, caci cantitatea mai mica de co2 si-a lasat amprenta oarecum si ma supara.
Bine ca termin sesiunea si pot sa ma ocup serios din nou de bazin. Pentru ca PreaMaritul mi-a zis ca mai aveti rabdare deocamdata , asa ca nu trebuie sa ma intind prea mult
LE: Am uitat sa va mai zic despre pesti. S-au adapatat si ei intr-un sfarsit cum trebuie. Nu mai fug cand trec pe langa acvariu, s-au invatat sa vina la mancare cand dau usor cu degetele in peretele acvariului, s-au invatat sa manance si de la suprafata.
Mananca cu placere tetra delica brine shrimp si bloodworms. Astazi le-am luat si niste fulgi de la jbl, ceva pentru culoare. Mananca si din astia fara probleme.
This message was edited 1 time. Last update was at 06/02/2013 22:09:43
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
|