Author |
Message |
kirucd
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 25/04/2012 03:00:29
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
kirucd
DIY Master
IP:
|
O solutie pe care o vad ar fi o fasie de policarbonat (sau plexiglass e la fel de bun) sa zicem de grosime 8 sau 10,
de latime 15 cm si pe care o tai trapez la capete si o prinzi cu silicon de intaritura de pe mijloc si de intaritura de la
perete (cea care este in dreapta, langa overflow) si de ea prinzi modulul. Avantajul fata de a folosi policarbonat sau
plexiglass in loc de sticla este ca poti sa dai gauri unde vrei tu foarte usor si sa prinzi modulul cu soricei sau cu suruburi
de plastic si piulite de plastic pe care le prinzi in modul. Dezavantajul este ca nu stiu unde gasesti si cat te costa si iti
trebuie si taiat trapez (taierea se poate face si cu un circular mai de calitate).
O seara placuta,
Dragos
LE "Nebunia" aia o fi cumva vreo lumina prinsa in modul?!
This message was edited 1 time. Last update was at 25/04/2012 03:02:20
|
Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page |
|
 |
koala
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 25/04/2012 08:59:38
|
koala
Batran si obosit
![[Avatar]](/forum/images/avatar/7f6ffaa6bb0b408017b62254211691b5.jpg)
IP:
|
malawi_crys wrote:...Celalalt mai micut, il pot lipi doar de Overflow...Si va trebui prins ca lumea pentru ca vreau sa fac o "nebunie" in el  Care bineinteles ca e SURPRIZA..Sper sa mi si iasa
Da, da, e o surpriza  ... il umpli cu ceva bureti. ii dai niste gauri de scurgere si mai filtrezi oleaca apa... este ca am ghicit?
Prinderea?
Chestie de inspiratie (la moment):
- nu trebuie ceva "de rezistenta", asa ca poti folosi orice mod de fixare,
- cum a zis si Dragos, as merge pe o bucata de plastic care sa constituie un cadru de fixare... daca nu gasesti policarbonat (sau plexiglas) te poti orienta dupa ceva profile de plastic pe care sa le gasesti in magazine gen Hornbach, Practiker, etc...
- fixarea o faci cu "soricei"... sunt usor de pus, usor de scos.
Succes!
PS: Imi place mult directia in care te indrepti!... pe vremuri, si eu visam sa fac un bazin cu asemenea decor (am si un link pus, cu o poza, prin topicele mele vechi). I'm watching you!
|
Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020) |
|
 |
Dan P
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 25/04/2012 09:59:15
|
Dan P
Ultrahigh member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/335d3d1cd7ef05ec77714a215134914c.jpg)
IP:
|
Dan P wrote:Daca reusesti sa ascunzi si ultima teava va arata.....  mortal
edited by koala: Teava de care vorbesti tu e pusa acolo doar ca sa sprijine modulul (cel de sus)... pozitia modulelor nu e stabilita deocamdata. Cristi face incercari si experimenteaza inca.
Ma furat peisajul si nu mi-am dat seama.
Cred ca o sa arate mortal cu acele crevase intre roci. Sunt curios cum o sa bata lumina pe bucata de sus
Sunt superbe decorurile da si costa..  . Mi-as lua si eu daca s-ar dormi mai comod pe pres
This message was edited 1 time. Last update was at 25/04/2012 09:59:43
|
|
 |
malawi_crys
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 25/04/2012 11:51:58
|
malawi_crys
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/02bf86214e264535e3412283e817deaa.jpg)
IP:
|
Multumesc mult Dragos, @Koala pentru solutiile prezentate!
Ceva similar aveam si eu in plan, mai putin faza cu "soriceii" si suruburile de plastic.
O bucata de plexiglas de 150x50 si de 8mm grosime , am vazut pe aici ca era cam19euro. La cati banuti am omorat ,nu mi se pare mult. Chiar ma gandisem la aceste bucati ca ar fi bune sa acopar acvariul.
Pentru modulul suspendat ar mai fi o solutie. Exista pe aici, diverse profile de aluminiu(bara rectangulara, banda, cornier etc). Ma gandisem la unul tip banda, pe care sa l tai la dimensiunea latimii acvariului , care va fi sprijinit pe cele 2 intarituri de pe lungime si , ori sa dau niste gauri in modul si sa trec acea banda prin el, dintr o parte in alta, ori sa lipesc modulul de banda cu silicon. Se pot folosi 2 benzi de acest gen si in felul asta nu as mai lipi modulul cu silicon de OVERFLOW BOX si in acest fel, ansamblul ar fi unul mobil(ar "culisa" pe cele 2 intarituri) si as putea sa l pozitionez cum vreau si sa l mut oricand. Un alt avantaj al solutiei asteia este ca nu as mai acoperi permanent suprafata acvariului cu bucata aceea de plexiglas si in felul asta as avea un acces mai facil in zonele acoperite de modul la nevoie  Ce ziceti?  Sunt inginer sau ce?!  Cum vi se pare solutia asta ? Acum nu stiu cat de bine am explicat eu..
LE "Nebunia" aia o fi cumva vreo lumina prinsa in modul?!
Dragos, la tine e "APA-APA"
Da, da, e o surpriza ... il umpli cu ceva bureti. ii dai niste gauri de scurgere si mai filtrezi oleaca apa... este ca am ghicit?
La dumneata, maestre Koala, este sa zicem "APA-FOC-FOC", deci esti pe aproape ..insa , SURPRIZA ramane in picioare
Sunt curios cum o sa bata lumina pe bucata de sus
Dane, sub modulul acela suspendat nu prea va ajunge lumina. Intentia mea este de a crea un fel de, nu stiu cum sa ma exprim mai bine, intrare intr o grota sau ma rog ceva similar in acel colt..Vor fi "lumini si umbre"
This message was edited 2 times. Last update was at 25/04/2012 11:53:23
|
"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.
Cei care iubesc natura, iubesc mai intai viata, apoi pe sine."
http://www.youtube.com/watch?v=D7MSHYMdHZs&list=UUxfp5BJGnBbRR1ZvAA-_S6Q&index=9&feature=plcp
http://s147.photobucket.com/albums/r283/crys1976_photos/ |
|
 |
alexdell
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 25/04/2012 13:30:28
|
alexdell
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/63dfdeb1ff9ff09ecc3f05d2d7221ffa.jpg)
IP:
|
Hai ca ne tii cu sufletul la gura
In fiecare zi iti citesc topicul, este tare interesant. Ne-ai lasat fara cuvinte.
Succes in continuare
|
|
 |
malawi_crys
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 25/04/2012 17:17:58
|
malawi_crys
Senior member
IP:
|
alexdell wrote:Hai ca ne tii cu sufletul la gura
In fiecare zi iti citesc topicul, este tare interesant. Ne-ai lasat fara cuvinte.
Succes in continuare 
Fac tot ce pot sa misc lucrurile mai repede..insa...De reusit, mai putin..
Deci , asteptam impreuna finalul..Asta e
Multam!
|
"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.
http://www.youtube.com/watch?v=D7MSHYMdHZs&list=UUxfp5BJGnBbRR1ZvAA-_S6Q&index=9&feature=plcp
|
 |
bobesku
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/04/2012 20:41:55
|
bobesku
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/e7e8f8e5982b3298c8addedf6811d500.jpg)
IP:
|
Bravo domnule Crys! Se misca treaba  Imi plac de mor modulele respective.
Bafta in continuare si spor la treaba!
|
Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje |
|
 |
malawi_crys
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/04/2012 20:50:34
|
malawi_crys
Senior member
IP:
|
bobesku wrote:Bravo domnule Crys! Se misca treaba  Imi plac de mor modulele respective.
Bafta in continuare si spor la treaba!
Pe unde umbli Bobule??!!  Lumea moare p aci inecata in Tangit uri si matale nimic..Nu prea semnezi condica la program  LOL
Chiar imi spuneam: trebuie sa apara si Bob al nostru ,nu se poate.
Multumesc mult!
Acum somez un pic pentru ca nu mai am cu ce sa lipesc "problema"  Dar voi demara in forta , ca sa recuperez
|
|
 |
bobesku
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/04/2012 23:02:15
|
bobesku
Senior member
IP:
|
Domnule Crys, dupa cum stii sunt intr-un moment mai delicat, am fost f ocupat in gasirea uneii alternative de job/business, si in plus am preferat sa nu ma murdaresc cu Tangit!
Odata ce ma voi mai linisti/aseza voi fi poate ceva mai activ. Oricum, te misti f bine, si incep sa cred ca va fi un bazin de nota 20+, demn de un premiu international!
Numai bine si spor maxim la treburi!
|
Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje |
|
 |
pulitzer
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/05/2012 09:49:11
|
pulitzer
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/49cbb75927723efba3b4c108ed4a12f3.jpg)
IP:
|
asteptaaaaaaam... asteptaaaaaaam... dar pana cand "coane fanica" ???
This message was edited 1 time. Last update was at 08/05/2012 09:49:41
|
acvariu .... in constructie.... |
|
 |
malawi_crys
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/05/2012 14:59:29
|
malawi_crys
Senior member
IP:
|
I'm back  dupa aproape 2 saptamani in care nu v am mai "obosit" cu "naratiunea" mea greoaie
Cate o pauza asa, e chiar indicata, nu?!
Asadar, ce s a mai intamplat..
De stat, nu am stat degeaba
Ramasesem la capitolul OVERFLOW BOX.
Vroiam sa l fac din acel FOREX NEGRU insa nu am reusit sa l gasesc in zona mea iar de pe net , unde il gasisem, trebuia sa astept vreo 2 saptamani ca sa l am . Asa ca am ajuns din nou la "amicii" mei , domnii sticlari care m au ars de vreo 40 euro pe 4 bucati de geam de 10mm , macar ca au fost facute cu "filo lucido" adica cantuite ca lumea.
Am sistat mai mult de 1 saptamana lucrarile pentru ca comanda de silicon a intarziat datorita zilelor de sarbatoare - 25 Aprilie si 1 Mai .
Pe 3 Mai, m am apucat de treaba.
Va prezint cateva imagini din timpul lucrarilor la cutia de OVERFLOW. Geamurile le am imbracat cu autocolant negru .
Tehnica , deja "consacrata" , a aplicarii siliconului pe bucatile de geam:
Piesa in pozitie:
Si tot asa..
Pana la final:
Rezultatul este unul satisfacator, nu foarte estetic, insa sper eu, functional. Am avut ceva probleme cu bucatile de geam care nu prea se incadrau in acea gaura dar am reusit sa le imbin pana la urma.
Am rezolvat si tevaraia din cutie. Am taiat tevile la dimensiune confom schemelor si indicatiilor primite (multam Dragos !!!). Am lipit piesele de pe traseul de IN cum am stabilit.
Si am trecut la un alt "test"  - montarea modulelor de decor. Desi , poate pare simplu, nu este deloc asa. Pana sa ajungi sa le lipesti, ai de infruntat faza de "puzzle" in care ai o infinitate de variante in care pot veni...Greu tare...  Pana la urma am ajuns la o varianta care a fost unanim acceptata in familie  si care speram ca este si cea mai potrivita .
Nu am sa va dezvalui "aranjamentul" deocamdata, mai ales ca este incomplet fara elementele adiacente de decor(pietrele) pe care le voi adauga ulterior
Prefer sa pastrez "suspansul" pana in faza(undeva la sfasitul acestei luni) in care voi avea si ceva "vietuitoare" in bazin  Sa nu va suparati pe mine, da?!
Ca sa nu ziceti ca sunt rau si sa va faceti macar o idee , de la mine pentru voi, o poza din ultima faza a montajului modulelor , adica a celui "suspendat"  :
A se observa "artificiile" tehnice utilizate..bax-uri de apa plata..etc..  Cert e ca suntem multumiti ca am reusit sa ne indeplinim cu succes obiectivul: "nicio teava - niciun echipament la vedere "
Urmatoarele "faze" in derularea proiectului ar mai fi:
- azi, intalnire cu un tip care vinde un acvariu de 120x40x60cm -300 L la un pret super si mai mult , sta si foarte aproape de mine - daca e ok, o sa l iau pentru viitorul sump pe care o sa l pun in functiune mai tarziu deoarece nu mai am permisiunea de a face cheltuieli suplimentare pe luna in curs  but who knows?!
- azi sau maine, trebuie sa mi vina o comanda de pe net cu: 70Kg nisip Ambra fine; 1pompa recirculare RUWAL; un "magnetel" de geamuri FERPLAST; 1 SERA BIONITRIVEC
- la sfarsitul saptamanii, ceremonia de "udare" a acvariului..prima apa - probe ..etc, dupa care
- definitivare aranajament cu pietre si nisip - umplere cu apa din nou , conectarea echipamentelor si
- derulare proces de ciclare , timp in care
- va trebui sa achizitionez lampa si neoanele aferente...si sa am rabdare din nou aproximativ 2 saptamani
Vedeti, am incercat sa sistematizez un pic "povestirea"
Cam astea ar fi de spus in linii mari..
Va tin la curent!
A presto!
Numai bine tuturor!
Cristian
This message was edited 1 time. Last update was at 08/05/2012 15:02:01
|
|
 |
Mihai Boldor
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/05/2012 15:12:36
|
Mihai Boldor
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/6b5617315c9ac918215fc7514bef514b.jpg)
IP:
|
foarte misto ascuns overflow box-ul, la fiecare pas pe care il faci, ne mai surprinzi cu ceva interesant
|
|
 |
Dan P
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/05/2012 15:48:27
|
Dan P
Ultrahigh member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/335d3d1cd7ef05ec77714a215134914c.jpg)
IP:
|
"Ca sa nu ziceti ca sunt rau si sa va faceti macar o idee , de la mine pentru voi, o poza din ultima faza a montajului modulelor , adica a celui "suspendat""
Cata cruzime domnu' Cristi  sa ne tii pana la sfarsitul lunii.
|
|
 |
pomi
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/05/2012 18:49:24
|
pomi
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a3048e47310d6efaa4b1eaf55227bc92.jpg)
IP:
|
Doua intrebari am:
1. De ce nu iti faci o firma de construit acvarii?
2. Autocolantul ala negru va rezista sub apa?
Spor la treaba in continuare.
|
Biotop Malawi || Biotop Amazon
|
|
 |
malawi_crys
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/05/2012 19:19:50
|
malawi_crys
Senior member
IP:
|
Mihai, multam!
M a "mancat" , a trebuit sa ma scarpin. Daca adoptam varianta cu gauri pe laterala lunga a acvariului, unde va sus in acel colt , probabil ca sarcina de a ascunde intreaga cutie de overflow era cu mult mai usoara insa ..nu mai era asa "excitant"  Pana la urma a iesit bine.
Dane, va tin in suspans, fara nicio urma de rautate sau cruzime  Cum bine zicea si Bob azi cand am vorbit cu dumnealui, si mi permit sa l citez, jurnalele astea "demistifica" oarecum rezultatul final ..Cu alte cuvinte, cand treci prin toate etapele "prefacerii", impactul "lucrarii" la final este cu mult diminuat. Deci, pentru a mai salva ceva macar acum in al 12 lea ceas, am decis sa nu dau, pentru moment, publicitatii imaginile care tin de aranjamentul modulelor  In felul acesta ne vom bucura impreuna mult mai intens la momentul "X"  Sper
Domnu' Pomi, ca de obicei scurt si la obiect
Incerc sa raspund intrebarile dvs.:
1. Este o intrebare retorica  Daca vii cu capitalul financiar, eu pun la dispozitie capitalul intelectual , fizic si imaginativ, experienta "maturata" , puterea de munca ecc.  si o punem de firma de facut acvarii  LOL.. Oricum sa inteleg prin aceasta intrebare a ta, ca munca depusa imi este recunoscuta?!
Fara gluma acum, chiar ar fi o munca care mi ar aduce satisfactii si as face o cu mare placere. Cine stie unde o sa ne duca viata asta..  Ar fi frumos sa fac ceva in domeniul asta..
2.Eu sper ca autocolantul care este nemtesc sa tina..si chiar daca nu ar tine, in interiorul cutiei nu prea se va vedea pt ca e acoperita "inteligent" de module. Compartimentul in care este teava de TUR, este etanseizat, deci nu va vedea apa in el si in consecinta, "coafura rezista"
|
|
 |
koala
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/05/2012 20:57:26
|
koala
Batran si obosit
![[Avatar]](/forum/images/avatar/7f6ffaa6bb0b408017b62254211691b5.jpg)
IP:
|
SUUUUUUUPER!
Abia astept rezultatul final al acestui exercitiu imens de munca, vointa, inovatie si imaginatie... bravo domnule Cristi, sunt mandru si sunt fericit sa urmaresc un asemenea topic!
|
Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020) |
|
 |
malawi_crys
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/05/2012 21:58:56
|
malawi_crys
Senior member
IP:
|
koala wrote:SUUUUUUUPER!
Abia astept rezultatul final al acestui exercitiu imens de munca, vointa, inovatie si imaginatie... bravo domnule Cristi, sunt mandru si sunt fericit sa urmaresc un asemenea topic!
Cand cineva te"loveste" cu asemenea cuvinte, ramai mut si nu poti decat sa savurezi la maxim acel sentiment de "satisfactie" de care am tot pomenit de a lungul acestui topic si care te ajuta sa mergi mai departe si sa ti doresti sa faci lucrurile si mai bine...Cu atat mai mult cu cat aceste "lovituri" vin din partea unor "Oameni" in adevaratul sens al cuvantului
Eu iti multumesc din suflet maestre Koala!..si inca o data spun: promit ca nu voi dezamagi pana la final!
Revenind la "fazele"de care vorbeam mai sus:
- prima - "misiune indeplinita"  adica am "carcasa" SUMP ului :
Acvariul nu are 60 inaltime cum era anuntul , are doar 40 dar nu conteaza. Deci va fi de 200 nu de 300 litri.
L am si curatat, o sa pun apa in el si l las la "murat" cateva zile cu Cloramina. Acum am timp sa ma gandesc serios la compartimentarea lui si la cum va arata circuitul de filtrare ;)
- a doua, cu comanda aceea , nu mi a iesit. Cum am plecat sa vad acvariul, au venit baietii de la curierat. Sunt norocos tare!  Asa ca , maine sigur o sa le am.
O seara placuta!
Cristian
This message was edited 2 times. Last update was at 08/05/2012 22:00:04
|
|
 |
bobesku
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/05/2012 15:08:33
|
bobesku
Senior member
IP:
|
Extraordinar! Crys, a iesit beton! BRAVOOO!!
Ai facut, ce ai facut, si ai demistificat putin din impact
Foaarte bine! Acum, ai marit suspansul! Intr-adevar, o lucrare serioasa, cu multa truda, rabdare si pricepere!
Meriti aprecierile noastre pentru asta! Bravo, inca odata!
Bobesku out.
This message was edited 2 times. Last update was at 09/05/2012 15:09:15
|
|
 |
malawi_crys
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/05/2012 18:48:08
|
malawi_crys
Senior member
IP:
|
Multumesc mult Bobi!
Tinem pumnii pentru ca ai nevoie in perioada asta!!!  Bafta multa si tie! Sa iasa cum iti doresti !!!
Astazi, a venit comanda de "acareturi"
si nisipul - Ambra Fine, 70 kg
..mai mare rasul , cu Adriatica la 30 km si am ajuns sa cumpar nisip  Am vreo 100Kg in garaj luat de la Rimini insa este atat de fin incat cred ca mi ar lua o viata sa l spal  si in plus cred ca as avea "ceata" in acvariu pentru totdeauna  De fapt este mai mult praf decat nisip..si din cate am auzit , tot litoralul Adriaticii este asa.Ferice de ei, dar pe mine nu m a satisfacut faza asta.  Asta e!
Astazi am desfasurat activitati "recreativ - creative" adica asa" subtire de vara"  Am facut mici "retusuri" la una din tevile de OUT unde am montat o supapa de aer in capac si , ulterior, am completat cu un furtun acea teava de IN care vine in modulul suspendat.
Cateva imagini din prima etapa:
Rezultatul :
Si a doua "munca grea"
Si rezultatul "ascuns" bine  :
Acum sa vedem ce imi mai gasesc de treaba  Parca de spalat nisipul nu prea imi vine , insa va trebui s o fac si p asta
Numai bine tuturor!
Cristian
This message was edited 3 times. Last update was at 09/05/2012 19:01:48
|
|
 |
viulian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/05/2012 21:07:51
|
viulian
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/0172d289da48c48de8c5ebf3de9f7ee1.gif)
IP:
|
Ma intriga motul bleu ... ce rol are acolo in vagauna suspendata ?
|
Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix) |
|
 |
|