[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salutare si bine v-am gasit.  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
Vladlx
Junior member

IP:

Numele meu este Vlad si in urma cu o luna am prins si eu microbul cu acvariile si de atunci tot urmaresc forumul care mi-a fost de mare ajutor pana acum.
Mentionez ca este primul acvariu.
Setup-ul este urmatorul: acvariu 64l brut,filtru Eheim aquaball 60,incalzitor Jager 50w,neon 15w,mai exact tot kitul din Hornbach.
Din pacate am comis si eu cateva greseli,de incepator si anume:
-substratul este pietris alb si putin albastru smilie
-decorul este numai artificial

Dupa ciclare am zis sa pun 1 peste sa vad cum o duce,alta greseala,si cum colegul de apartament are un iaz cu carasi aurii si pe timp de iarna e mai greu cu acvariul,a adus 3 bucati la 4cm buc
Intre timp am adaugat treptat si restul pestilor si anume:
-6 neoni(au ramas 5)
-3 molly
-3 xipho
-3 guppy
-1 hoplo
- 1 cory albino
Mentionez ca toti pesti(cu exceptia carasilor) sunt puiuti,

Acum vine planul de viitor:
-DONEZ 3 carasi,2 aurii si 1 negru
-schimb substratul cu ceva fertil,aici va cer ajutorul
-plante naturale

Va multumesc
Maab
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salut si bine ai venit.

Inainte de toate sunt curios cu arata acvariul tau.Poate pui ceva poze
Bine ca vrei sa dai carasi, sper sa reusesti cat mai repede, din cate stiu carasi au nevoie de apa mai rece, foarte curata...

Cu stima

De multe ori, e o obraznicie sa nu fii obraznic. (Nicolae Iorga)
[Yahoo!]
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut si bine ai venit!

In stanga sus, la link-uri utile ai Ghidul incepatorului si Ciclul azotului. Astea 2 sunt must read si or sa te ajute in lamurirea mai multor probleme si pe viitor!

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Vladlx
Junior member

IP:

Dupa ce am mai citit cate ceva despre substrat,va intreb pe voi: e ok Aquabasis cu Mando?
Momentan imi doresc ceva plante cu nepretentioase,gen anubias si ceva muschi-- astept sfaturi
Cu lumina nu stiu cum sa fac,se poate schimba neonul actual cu ceva mai bun,sau trebuie schimbat/modificat tot capacul?
Maab
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Parerea mea este ca este ok cu substratul
Ambele plante se recomanda sa fie prinse de ceva, pietre, butuci si intradevar nu le trebuie lumina multa dar chiar si asa tot trebuie sa il plantezi destul de mult
Lumina in cazul in care folosesti doar muschi poate fi ok daca nu vrei sa bagi si ceva mai pretentios, dar pentru a da bine ochiului recomand sa il schimbi oricum, iar schimbul nu cred ca il poti face (adica sa treci la lumina mai puternica) fara sa modifici sau sa faci alt capac.Din cate stiu neoanele au puterea in functie de lungime, atat cat ma pricep eu iti recomand sa treci pe T5 asta daca nu il ai deja, sa ai 2 neoane la acest volum pe care sa le poti aprinde individual.

Cu stima,

De multe ori, e o obraznicie sa nu fii obraznic. (Nicolae Iorga)
[Yahoo!]
FlyingDutch
Member
[Avatar]

IP:

Vladlx wrote:Dupa ce am mai citit cate ceva despre substrat,va intreb pe voi: e ok Aquabasis cu Mando?
Momentan imi doresc ceva plante cu nepretentioase,gen anubias si ceva muschi-- astept sfaturi
Cu lumina nu stiu cum sa fac,se poate schimba neonul actual cu ceva mai bun,sau trebuie schimbat/modificat tot capacul?

Acelasi acvariu de la Hornbach il am si eu.In legatura cu lumina, conteza ce plante vrei sa ai. Pentru plante heavy lumina nu e suficienta, trebuie sa ai si fertilizare si CO2.
Lucruri care pt un acvariu atat de mic nu m-as obosi sa le am. Eu in ideea asta, imi voi face un nou acvariu mai mare

Pana una alta sfatul meu eu sa-ti pui substrat si sa incepi cu plante easy.

Ca o imbuntatire la capitolul iluminat lipesteste folie de aluminiu pe capac, sau fa-ti un "reflector" pt tub.
Poti cumpara o teava din plastic cu diametrul mai mare decat tubul, o tai longitudinal, o imbraci in aluminiu pe interior si o lipesti cu silicon sub tub.
Cu un substrat bun plantele vor creste mai repede decat o sa ai timp tu sa gradinaresti.

Ca substrat eu am nisip de constructii din brico, spalat bine de tot pret de cateva ore si "sute" de ape (pana cand apa din galeata sau in ce speli ramane limpede).

Ca si plante nu o sa ai probleme cu: bacopa, cabomba,hygrophila(corymbosa, difformis),valisneria iar pt gazon marsilea hirsut e foarte rezistenta.

Momentan o parte din plantele pe care le am sunt

1.Cryptocoryne wendtii brown
2.Cryptocoryne wendtii green
3.anubias
4.BACOPA LANIGERA
5.Bacopa caroliniana
6.echinodorus cordifolius
7.Rotala rotundifolia
8.Hygrophila Corymbosa
9.HYGROPHILA POLYSPERMA
10.Eleocaris acicularis
11.Eleocaris parvula
12.Valisneria
13.Cabomba aquatica
14.Marsilea hirsut

O poza ceva mai recenta a acvariului meu o gasesti aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17510.page
Am sa caut o poza mai veche cu acvariul negradinarit timp de o luna si cu plante easy. Era un imens bol de salata

Succes!

This message was edited 1 time. Last update was at 23/11/2011 00:16:11

acvariu 54L
Vladlx
Junior member

IP:

Multumesc de raspunsuri.
FlyingDutch,arata foarte bine acvariul,felicitari.
O recomandare de unde pot sa cumpar plantele?Ce pesti ai acum in acvariu si cate bucati?
goguloiu
Junior member
[Avatar]

IP:

Cauta la sectiunea vanzari.ReBella are multe specii de plante de vanzare si poate te ajuta si cu ceva sfaturi.
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

Si eu am cumparat plante si radacina de la ReBella

http://www.acvariu.ro/forum/user/profile/1542.page

This message was edited 1 time. Last update was at 23/11/2011 16:29:30

Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Subscriu si eu la recomandarea userului "Rebella".
Poti cumpara cu incredere.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
FlyingDutch
Member
[Avatar]

IP:

Vladlx wrote:Multumesc de raspunsuri.
FlyingDutch,arata foarte bine acvariul,felicitari.
O recomandare de unde pot sa cumpar plantele?Ce pesti ai acum in acvariu si cate bucati?

Pentru plante iti recomand sa te uiti la sectiunea de vanzari a forumului. Din pet-shopuri eu zic ca nu se merita, preturile fiind chiar si de 10 ori mai mari

Fauna mea e urmatoarea:

14 neoni (paracheirodon innesi)
4 SAE (siamese algae eater - crossocheilus siamensis)
2 corydoras albino
30 RCS (red cherry shrimp)

Au mai fost in plus 2 zebre roz, 2 xhipo si melci pomaceea. Pe care i-am donat pentru ca au crescut(o parte inca in curs de donare).

Incearca sa il populezi cu pesti care nu cresc mai mult de 2-3 cm. (microrasbora galaxy, paracheirodon innesi, paracheirodon axelrodi) sau ce iti place tie.
Atentie ca SAE cresc mari. La fel si pomaceea. Fac echipa buna impotriva algelor,
insa mai multi pomaceea maturi intr-un acvariu mic ajung sa cam faca foamea si daca tii la plante incepi sa-i hranesti cu morcovi fierti

This message was edited 1 time. Last update was at 23/11/2011 20:41:24

acvariu 54L

Forum Index » Despre noi
Go to: