[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Nu pot sa scap de melcii comunitari.... Ajutati-ma!!!  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Sa nu te astepti sa iti dispara peste noapte melcii problema. In timp o sa vezi ca nu prea mai dai de ei. Multa rabdare si incredere si o sa fi multumit.

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

tidy wrote:Vad ca mi-ati dat diferite sfaturi dar majoritatea dintre ele le-am incercat. Ma refer la strivitul melcilor de sticla acvariului (in fiecare zii trebuia sa introduc mana in acvariu iar asta e cam neplacut pentru pesti, au devenit ff agitati),

cu strivitul era bine ca asigurai o porti de hrana vie pentru ancistrus sau alt amator, iar ca sa nu-i deranjezi pe pesti te limitezi doar la cei care-i vezi ca sunt mai aproape de suprafata, daca nu vrei sa-i mai strivesti ii arunci unde vrei tu, in gradina, la wc ...
faptul ca trebuie sa-i strivesti/arunci nu-i chiar o crima, si gradinarii arunca buruienile,
tidy wrote: micsorarea portiei de hrana ptr pesti am facut-o, defapt niciodata nu le dadeam foarte mult de mancare doar cat sa termine mancarea in 5 min., privind schimbul regulat de apa o fac si pe asta in fiecare sambata cate 20% din cantitatea acvariului ( aprox 25 L apa decantata).

ca o prima logica, melcii sunt inferiori pestilor, ceea ce inseamna ca sunt mai rezistenti, daca vitregesti conditiile o sa sufere fiintele mai complexe

tidy wrote:Cu toate astea tot nu am scapat de ei.

probabil ca ai foarte multi, ceea ce inseamna ca nu scapi de ei asa usor, mai dureaza, probabil ca mai ai icre, din prima generatie, pe frunzele de la plantele pe care le-ai cumparat, probabil ca au mai pus icre si acuma, prin eliminarea fizica a lor (strivit sau aruncati) o sa scapi de ei, dar depinde si de cate icre mai sunt

tidy wrote: Degeaba ii striveam ca dupa 2 zile iar erau vreo 3-4 melci mici pe fiecare buturuga, iar icre nu am observat sa fi depus pe ele.

icrele nu prea le poti vedea, pentru ca sunt transparente, este o colonie gelatinoasa si, doar daca o privesti atent, observi icrele punctiforme
cei pe care zici ca-i vedeai dupa 2 zile, erau si inainte, dar mai mici, uitat-te mai atent sa vezi daca sunt si melci mici, foarte mici - adica abia iesiti din icre

si, cum ti-am mai zis, iti trebuie mai multi sanitari, ancistrus am retinut ca ai doar unul, mai cumpara 2-3,

This message was edited 1 time. Last update was at 31/07/2011 23:29:46

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
RedLace
Junior member

IP:

Salut,

Subscriu la cele scrise de colegul Bogdan_Musat cu privire la ancistrusi, cu ei am reusit sa tin sub control populatia de melci si am redus-o spre foarte putin, ancistrusii lustruiau sticla acvariului, implicit curatau si cuiburile cu oua iar eu ii striveam pe cei mari care se ridicau la suprafata ... populatia mea era de aproximativ 20 ancistrusi de vro 5 cm la 180L

Cu stima,
Florin
gxg24fun
Junior member

IP:

Botia se leaga de red cherry? Nu de alta dar nu vreau sa risc
[Email] [Yahoo!]
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

In primul rand nu vad unde e problema melcilor prea multi,e doar o chestie de estetica,dar in fine Iar crevetii,indiferent daca sunt red cherry sau oricare altii,sunt mancare pt botia.Mie botia mi-a decimat populatia de melci in 2 zile,si crede-ma,au fost zeci,aproape de suta.Lasati melcii sa traiasca

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: