tidy wrote:Vad ca mi-ati dat diferite sfaturi dar majoritatea dintre ele le-am incercat. Ma refer la strivitul melcilor de sticla acvariului (in fiecare zii trebuia sa introduc mana in acvariu iar asta e cam neplacut pentru pesti, au devenit ff agitati),
cu strivitul era bine ca asigurai o porti de hrana vie pentru ancistrus sau alt amator, iar ca sa nu-i deranjezi pe pesti te limitezi doar la cei care-i vezi ca sunt mai aproape de suprafata, daca nu vrei sa-i mai strivesti ii arunci unde vrei tu, in gradina, la wc ...
faptul ca trebuie sa-i strivesti/arunci nu-i chiar o crima, si gradinarii arunca buruienile,
tidy wrote: micsorarea portiei de hrana ptr pesti am facut-o, defapt niciodata nu le dadeam foarte mult de mancare doar cat sa termine mancarea in 5 min., privind schimbul regulat de apa o fac si pe asta in fiecare sambata cate 20% din cantitatea acvariului ( aprox 25 L apa decantata).
ca o prima logica, melcii sunt inferiori pestilor, ceea ce inseamna ca sunt mai rezistenti, daca vitregesti conditiile o sa sufere fiintele mai complexe
tidy wrote:Cu toate astea tot nu am scapat de ei.
probabil ca ai foarte multi, ceea ce inseamna ca nu scapi de ei asa usor, mai dureaza, probabil ca mai ai icre, din prima generatie, pe frunzele de la plantele pe care le-ai cumparat, probabil ca au mai pus icre si acuma, prin eliminarea fizica a lor (strivit sau aruncati) o sa scapi de ei, dar depinde si de cate icre mai sunt