[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ciclide Americane  XML
Forum Index » Acvarii cu cichlidae - Jurnal
Author Message
radu_dragan
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut Dane
Un peste care arata bine se datoreaza si propietarului,felul in care ai ingrijeste,mancarea,schimbul de apa,etc
Foarte frumos
Am o intrebare,plantele le fertilizezi,ceva pe la radacina sau doar din coloana de apa si lumina?
[Yahoo!]
Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Multumesc de aprecieri!

@Sever, nu prea intentionez sa scot si pui de la dl Green, ca am destul balamuc in acvariu
@b37dra trebuie sa recunosc ca nu prea am mari merite legate de dl Green. E primul peste pe care l-am luat mai marisor. De acum inainte se va vedea cat de bine ii merge la mine. Momentan se adapteaza excelent si e incantat de "dieta" cu diverse granule, inima de vita, din cand in cand, insecte (de astea nu prea prinde de Oschi) si creveti. Are potential mai ales ca a fost cel mai mare din ponta lui. Fata de fratii lui era aproape dublu.
Plantele sunt cele mai neingrijite la mine. Sincer nu fertilizez nu imi bat capul cu ele, singurul lucru pe care il fac, e ca atunci cand se depun alge pe ele si le duc cateva zile la servici in acvariul cu melci si creveti. Le coafeaza astia de le merg fulgii

Acum nu dati cu pietre dar am mai adaugat un mascul de JD destul de mic cca 7-8 cm. Cand a sosit in galeata mi se parea destul de marisor insa in acvariu cu "balaurii" mi se pare vai de capul lui. E frumusel, primit de la Albinik si sper sa reziste. Aseara a iesit cam "ciufulit" ca s-a speriat tare de astia mari si fugea in disperare sa se ascunda. Am mutat tot decorul prin acvariu sa le "stric" teritoriile si sa fie ocupati cu altceva. I-am hranit la refuz insa, instinctul de pradator se declanseaza imediat ce vad un peste speriat. Azi parea mai relaxat insa sunt sigur ca e cu un morcov mai mare decat el. Avand in vedere ca e exact cat GT-ul cel mic comportamentul sau ii face probleme. GT-ul se fereste elegant din calea celorlalti si nu se ascunde de ei.

Cred ca in formatia asta am mai mult decat imi trebuie insa e cam ce imi doream. Asa ca la ultimul inventar am urmatoarele, in ordinea de pe tricou:

1- Red Tiger Oscar Oschi 25 cm +
2- Femela Salvini Dna Silvana cca 15 cm
3- Mascul EBJD cca 16 cm
4- Mascul sau femela de EBJD cca 15 cm
5- Mascul Green Teror cca 12-13 cm nume de scena Green
6- Mascul sau femela de Green Terror cca 7-8 cm nume actual Mr Green. In cazul in care se dovedeste femela cred ca am sa renunt la ea
7-Mascul, foarte probabil, Jack Dempsey cca 7-8 cm fara nume momentan

Volum de apa cca 380-400 l net, filtrare cu JBL 1500, JBL 901e si un filtru intern ptr acvarii de cca 300 de l daca nu ma insel.

PS. Sa vezi ce-mi zice maestru Koala cand vede ce am facut

This message was edited 2 times. Last update was at 02/08/2013 09:44:11

[WWW]
Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

De cateva zile micul mascul de JD (credeam eu) e femela
Cum e dragoste mare intre masculul mare de EBJD si femela de JD (confirmata, deja se vede foarte bine papila si raspunde la curtarile masculului), am decis sa le rezerv un sfert de acvariu pentru "nebunii". Ei saracii de cateva zile isi cautau o garsoniera da nu au gasit nimic liber . Cum ceilalti locatari sunt destul de mari si de agresivi au inceput sa il hartuiasca pe celalalt mascul de EBJD desi ambii se mai amgajeaza in lupte scurte si cu balenele. Asa ca am cumparat un geam si i-am despartit de ceilalti. Le-am pus o piatra plata si o bucata de decor sa le creez putina intimitate.

Sunt curios daca o sa scoata pui si mai ales daca o sa fie si EBJD printre ei. Nu sunt foarte optimist dar merita incercarea zic eu.

Daca aveti ceva sfaturi nu ezitati!
[WWW]
Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

Dan, poti sa pui o poza ca sa vedem cum ai amenajat acvariul ? (s-ar putea sa am si eu nevoie in curand de o astfel de modificare )
Multumesc anticipat

Festina lente !
Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Aveti mai jos cateva poze si o filmare cu indragostitii. Stiu ca sunt proaste dar nu am vrut sa ii stresez mai mult doar asa sa ii pozez.

image
image
image

si filmarea:

Estimez ca sunt vreo 200-250 de icre pe piatra si momentan toate sunt maronii.

Inca astept sfaturi daca aveti!

Severus separarea am facut-o cu o bugata de geam taiata cu cca 1 cm mai ingusta decat acvariul si cu cu vreo 2 cm peste nivelul acvariului. Am rotunjit marginile cu smirghel si l-am pus in acvariu prin nisip pana pe fundul acvariului. Pe geamul din fata am fixat 3 ventuze de la filtre, care nu permit geamului sa se deplaseze si nici sa se lipeasca de geamul frontal. Am folosit latimea mai mica sa am circulare a apei de la filtre catre camera de nebunii prin spatiul ramas liber. Asa imi intra apa in camera prin fanta din spate si iese prin fanta din fata. Am considerat ca orice plasa nu va face fata celorlalti locatari si ar fi si cea mai simpla varianta.

In camera de nebunii am pus o piatra plata de vreo 10x5 cm si peste ea ca un "cort" o bucata de decor. In felul asta pestii au si ceva intimitate si eu pot sa ii urmaresc din lateralul acvariului.

This message was edited 1 time. Last update was at 22/08/2013 10:53:54

[WWW]
marcusyon
Senior member
[Avatar]

IP:

Buna treaba, acum ti-ai gasit de lucru prin casa, in caz ca nu aveai deja ))

Succes cu puiutii!

American Cichlids V.720 http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/32557.page

American Cichlids V.1200
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/45405.page
scarabell
Member
[Avatar]

IP:

Felicitari Dan. Sa-ti traiasca cat mai multi pui electrici si sa se faca mari si albastri ca tac'su
[MSN]
marcusyon
Senior member
[Avatar]

IP:

Dan, din cauza ta acum trebuie sa urc si eu niste poze

image

image

image

image

image

image

image

image

American Cichlids V.1200
Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Marcusyon foarte frumosi pestii tai! Si acvariul arata foarte bine!!
Totusi de ce nu ne incanti cu un topic dedicat cu o descriere completa ?

Intre timp a trebuit sa scot masculul de EBJD din separeu, ca incingea niste batalii cu dna JD de-i zburau fulgii, in cazul sau solzii. DIn nefericire pentru el doamna se dovedeste mult mai agresiva decat EBJD desi ea are vreo 7 cm iar el vreo 16 cm.
Momentan am observat ceva icre albite si cred ca ponta asta e pierduta sa fiu sincer. Ambii parinti nu au experienta si asta se vede.

Va tin la curent!
[WWW]
Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

@ marcusyon
Foarte frumosi pestii. Arata exceptional. Sa-ti traiasca si sa te bucuri de ei.
Severumii sunt mascul si femela ?

@Dan
Imi pare rau ca a iesit cu cafteala in separeu, dar asa este la inceput.
Asteptam sa vedem ce ne rezerva viitorul.

Festina lente !
marcusyon
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu am eu talente d`astea...cu scris, cu poze ))

American Cichlids V.1200
marcusyon
Senior member
[Avatar]

IP:

@severus: da, mascul si femela. Din pacate se tot joaca unul cu altul, insa nu s-a concretizat nimic....In afara de bataie )))

American Cichlids V.1200
Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

@ marcusyon

Ai niste pesti teribil de frumosi (dar si pozele sunt excelente si le scot in evidenta calitatile).
Cu Severumii nu-ti face probleme: abia dupa varsta de un an ajung la maturitate sexuala. Pana atunci se fugaresc degaba - isi mentin doar conditia fizica.
Apropos ! Acvariul ar arata si mai interesant daca ai adauga si o pereche de Red spotted Severum.

Ape limpezi si multa bafta in continuare!

Festina lente !
marcusyon
Senior member
[Avatar]

IP:

M-a tentat red-spotted-ul dar pana m-am hotarat eu nu am mai gasit

American Cichlids V.1200
Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Breaking news... prima ponta a fost un esec dupa cum era de asteptat. Femela tanara, masculul neexperimentat, asta e, le mai dau eu cateva sanse.

Mai mult de jumatate din icre se albisera si nu mai avea sens sa le tin avand in vedere ca femela nu le manca pe cele sterile si fungusul se extidea oricum la toate. Dupa ce am luat geamul separator, a venit Oschi si a inceput sa manance icrele. Nu put sa va explic in cuvinte cum in secunda doi ii zburau solzii de nu imi venea sa cred. Micuta femela a incins o chelfaneala cu oscarul asa sa o tina minte. Ea are vreo 7 cm iar el deja vreo 28. Se intorcea asta cu gura dupa ea dar nu reusea nici cum sa o ajunga. Dupa ce s-au terminat icrele, liniste si pace.

Daca nu ma insel urmatoarea depunere ar putea fi undeva in doua trei saptamani?
[WWW]
Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

Dan P wrote:... prima ponta a fost un esec dupa cum era de asteptat. Femela tanara, masculul neexperimentat, asta e, le mai dau eu cateva sanse.
Nu-ti face probleme. Asa se intampla la primele depuneri.
Totusi, ma bucur ca ai o femela hotarata care i-a tras-o lui Oschi in doi timpi si trei miscari. Cred ca o sa devina o mama buna. (Cred ca vor depune din nou in 2-3 saptamani).

marcusyon wrote:M-a tentat red-spotted-ul dar pana m-am hotarat eu nu am mai gasit
Din lipsa de spatiu o sa trebuiasca sa dau o pereche de red spotted severum.
Daca te mai intereseaza, discutam pe pm.
Ape limpezi tuturor iubitorilor de sud-americani (si de sud-americance, evident ).

Festina lente !
Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Intre timp am avut op a doua depunere de la perechea EBJD/JD insa de data acsta cu un rezultat modest. AU depus cred ca peste 300 de icre insa masculul a inceput sa le manance dupa vreo cateva ore de la depunere. L-am scos din incinta si am lasat doar femela sa se ocupe de cele ramase asa sa vad de curiozitate daca sunt viabile. AM fost plecat peste weekend si cand m-am intors acasa femela facuse un cuib intr-un colt insa nu mi-am dat seama ca are pui in el asa ca am scos geamul despartitor al acvariului. Dupa asta, curentul de la filtru a scos la iveala vreo 15-20 de alevini destul de vioi.

Cu parere de rau nu am avut cum sa ii mai prind sa ii salvez, insa data viitoare stiu ce am de facut . Ii las sa faca nebunii/masculul out/ astept sa iasa puii la zbor/separ zburatorii.
[WWW]
Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Aveti idee daca gasesc vreo "fatatoare plutitoare" in care as putea pune alevinii de JD?? NU am unde sa ii separ in conditii bune si ma gandeam ca asta ar fi o eventuala solutie. Ma intereseaza ceva cu sita sa am circulatie a apei prin ea insa sa fie destul de mica sa nu imi iasa piticii.
[WWW]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Daca nu gasesti ceva "de-a gata", pe la magazinele specializate, poti incerca sa incropesti o fatatoare dintr-un recipient de plastic, transparent...
- Genul ala de "borcan cu muraturi", care se gaseste prin supermarketu-uri.
- Te apuci si-l gauresti peste tot cu un ac incins la flacara.
- O sfoara legata de gatul borcanului iti va permite sa-l asezi in bazin, la suprafata, unde vrei.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
scarabell
Member
[Avatar]

IP:

Dan P wrote:Aveti idee daca gasesc vreo "fatatoare plutitoare" in care as putea pune alevinii de JD?? NU am unde sa ii separ in conditii bune si ma gandeam ca asta ar fi o eventuala solutie. Ma intereseaza ceva cu sita sa am circulatie a apei prin ea insa sa fie destul de mica sa nu imi iasa piticii.

Ma bucur ca au eclozat puii de data asta. Ai grija ca eu am pierdut o ponta de cateva zeci de pui de sajica din cauza unei maternitati din plasa agatata de marginea acvariului comunitar. A doua zi dupa ce i-am mutat i-am gasit pe toti morti. O parte din pui era lipita de peretii si partea de fund a maternitatii iar cealalta parte era strivita pentru ca parintii veneau langa maternitate si incercau sa ia puii in gura si sa-i duca in ascunzatoarea lor... i-au ''absorbit'' de atatea ori incat i-au strivit de plasa...
In urma incidentului am invelit partea de jos a peretilor si partea de fund a maternitatii cu plasticul transparent de la un banal dosar cu sina . Nici chestia sta nu a fost 100% save pentru ca multi intrau intre plastic si plasa prin unele gauri minuscule dar rata de supravietuire a fost de pese 70%
Ulterior am cumparat o maternitate mica de sticla unde am avut maxim 1-2% decese.
Bafta multa in continuare!
[MSN]

Forum Index » Acvarii cu cichlidae - Jurnal
Go to: