[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pestii mei se teleporteaza  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
eugen2265
Member
[Avatar]

IP:

sunt luate din piata.de iluminat locuintele.Scria T5 si nu- mai stiu ce peacilo
[Email] [Yahoo!] [MSN]
baj
Member
[Avatar]

IP:

HumanFace wrote:Nu cred ca doua neoane de 14W ar fi de ajuns. De obicei la acvariu ar trebui sa ai 0.5-1w pe litru.
Ce fel de neon este?

Pe langa acei watti/l ,conteaza si lm (lumenii) si spectrul luminii ...sunt mai multi factori...cele de la osram t 8 18 w si 1300 de lumeni sunt cele mai ieftine si cele mai utilizate in acvaristica (ca si pret/calitate sunt cam 8-9 lei cele de 59 cm) ...mai sunt si osram 965 t5 care sunt mult mai bune pentru plante...daca folosesti orice neon nu o sa le mearga bine plantelor si o sa te umpli de alge ...gama 865 si 965 sunt cele mai potrivite pt acvaristica ,restul neoanelor au alt spectru...
Cauta la marbo trade sunt cam singuri care aduc ...parca

This message was edited 1 time. Last update was at 17/06/2011 17:48:01

image
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Ups. Au disparut nishte posturi. Oare dc? Sa fie din cauza scrierii chat? S-ar putea.
Personal m-am saturat de cate ori am atras atentia asupra acestei probleme. Am crezut (in inocenta mea) ca voi fi ascultat. Dar nu. Se scrie in continuare ca pe mirc (daca o mai exista) sau ce vreti voi. Asa ca am trecut la fapte.
Considera gestul meu ca fiind un avertisment. Daca ma plictisesc si de sters posturi, trec la ban.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
eugen2265
Member
[Avatar]

IP:

Am o pereche de betta, la ambii sa cam tocit cozile,aripioarele!! Aveti idee care ar fi cauza ??
[Email] [Yahoo!] [MSN]
Albert
Junior member
[Avatar]

IP:

ii mai ti impreuna cu alti pesti? e posibil sa se bata si intre ei daca ii ti in acelasi acvariu

Cocalar hunter
[Yahoo!]
eugen2265
Member
[Avatar]

IP:

stau intr-un acvariu de 90L. cu ; 2 xifo,3 molly,6gupy. Dar nu se bat.I-am urmarit mai tot timpul. eu ma gindeam sa nu fie de la curentii de apa facut de filtrul RESUN -SP2500 /1500L/h
[Email] [Yahoo!] [MSN]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Asa oameni buni. Amestecati specii incompatibile, oferiti-le conditii pe care nu si le doresc si apoi mirati-va ca de ce apar probleme.
Nu este nevoie ca un peste sa si-o ia pe coaja pentru a avea probleme. De stres ai auzit? Mai apare si pe la oameni. Oamenii stresati slabesc, le scade imunitatea la boli si eventual o iau razna cu capul. Iar daca ii mai tii si in curent, racesc. Cama sa e si la pesti. Nu este nevoie ca pestele sa aibe contact fizic cu un individ din alta specie sau din aceeasi pentru a avea probleme. Este de ajuns sa-i fie frica pentru a se stresa. Apoi apar felurite simptome de boala asa cum singur ai observat.
Ca sa nu mai vorbesc de filtrul pe care il ai si debitul lui. Betta este un peste nascut in balti, in ape fara curenti de apa. Ce faci tu acolo, seamana cu aducerea unui eschimos la un maraton in Sahara.

This message was edited 1 time. Last update was at 09/08/2011 22:47:17

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Da , moly sunt de vina , tu alegi ori dai molyile ori separi betanul. Eu am avut pui de moly cu betanul si il figarea desi pui nu aveau mai mult de 1-1,5 cm. se dadeau la coditele lui.

Fiecare colt , fiecare miscare , tot ce atingem este o dovada a existentei lui Dumnezeu
[Yahoo!]
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Deci sa fim clar intelesi .
Daca aveti solicitari si intrebari noi la problemele dumneavoastra legate de acvaristica
Nu amestecati in acelasi topic toate problemele cu care va confrunta-ti in acest domeniu
Diverse specii de pestii ,hrana ,Atelier DIY ,Plante etc,etc,etc
Formula-ti , in cadrul sectiunilor respective din forum ,problemele pe care dori-ti sa le rezolva-ti
Acest topic se inchide

This message was edited 5 times. Last update was at 15/08/2011 16:26:22

Ogar batrin dar.... cu miros fin

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: