[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefan052
Forum Index » Profile for stefan052 » Messages posted by stefan052
reductorul l-am vazut pe amazon cu tot cu butelia..
Salut ma intereseaza daca foloseste cineva butelii de paintball in acvaristica , sunt ok la pret si ma gandeam a fi o buna alternativa !
inculpata
meeerge si asta calitatea .. lasa de dorit dar se poate face o idee.. il astept pe moshh cu o camera buna ... o sa imprumut o camera de undeva zilele astea fac o sedinta foto , poza asta nu reflecta deloc calitatea...
sa traiti dl Lucian nu am vazut postul substratul are 6 cm in fata 7 pe spate am reusit sa infig plantele cu bine va multumesc inca o data pt bucuriile facute ;)
Guppy si betta este o combinatie cum s-ar spune fatala.. mai sunt si cazuri rare in care betta ii agreeaza dar de cele mai multe ori le manaca coditele ... sau poate mai rau .. deci eu zic mai bine.. NU! ;)
a trecut o saptamana de la inceperea setupului , plantele se dezvolta intr-un ritm alert atat cryptocorynelor si cat anubiasului le-au dat frunze noi , iar limnophilia s-a ridicat excelent , implinindu-se o saptamana ma gandesc la schimbul de apa , ce procent de apa se schimba? revin cu poze cu evolutia acvariului in aceasta seara!
nu cred ca am clor in apa deoarece eu apa pe care o pun in acvariu o iau dintr-un bazin de 1000l pe care il am in curte , iar despre filtru extern o sa vorbim din septembrie vreau sa iau cv mai bun ca in cazul in care schimb acvariul cu unul mai mare de 100l sa nu fie necesar sa mai schimb si filtrul multumesc mult dl Lucian mi-ati fost de mare ajutor si imi sunteti in continuare ;)
Probabil nu ti-a fost inca confirmat contul ;) incearca sa iei legatura cu cei experimentati ;)
Plante mi-a promis dl . Lucian ca imi da cateva .. in rest ms de sfaturi
o poza amarata scuzati calitatea poate spatamana viitoare reusesc sa imprumut dslr-ul tatalui meu de la servici

image

Asa cum am promis am revenit cu acvariul meu de 54l echipat astfel :

Acvariu: Juwel 54l brut, undeva la 40l net.
Iluminare: 15W juwel original + 24W T5 865 Osram
Fertilizare (zilnic): va urma 1 picatura Ferropol 24, 1ml Ferropol, 1ml PPS-Pro de la CI -
Substrat: Manado
CO2: bomba (reteta cu gelatina) - deocamdata nepusa in functiune
Filtru: original Juwel - intern
Incalzitor: original Juwel 50W
Background: autocolant negru

Plante :Crypto
Nucus ce a mai ramas
cateva varfuri de UFO )

Locuitori - vor urma
2 Molly negri
3 Guppy
5 neoni

Azi am intrat in posesia a 10l de MANADO care mi s-a parut suficient obtinand un strat de 6 cm fata 7 cm spate . Dupa asezarea substratului am inceput ciclarea adaugand in apa 10 ml de JBL biotopol si 10ml de Tetra Aquasafe. Pentru ciclare am adaugat acolo si 3 pui de guppy sper sa nu ma injurati acum poate trec cu bine de ciclare..

intrebarile sunt simple : 1 Ce program de lumina sa adopt pt inceput
2 . Cand incep fertilizare lichida?
3. Cand incep aditia de CO2?
4. Cum schimb apa in timpul ciclarii?

PS: revin cu pozele dupa un restart al PC!

O sa urmez sfatul lui hadul , seara trecuta am facut un mic test lasand in reactor o anumita cantitate de co2 urmand ca intr-o ora sa nu mai gasesc nici o bulla acolo , chiar daca in partea inferioara nu se vete nimic , deci ori se dizolva prea bine ori deloc ;)
Salut avand in vedere ca in urmatoarele 2 zile intentionez un restart am confectionat un reactor , cum m-am priceput, acum sunt in dubii deoarece inca nu l-am testat ma intreb cat de eficient este.. Astept pareri ;)

image

Asta avam de gand severus , o sa deschid topicul de indata ce amenajez ;)
Am dat comanda de Manado , dar vestea proasta este ca livrarea se face prin posta romana si nu cred ca va ajunge mai devreme de luni ape limpezi!
Ok .. multumesc pentru amabilitate cand o sa-l amenajez va trimit PM
Am culturi de bacterii lichide EasyStart si Biotopol, in Bucuresti nu am cum sa ajung pana in Septembrie cel putin , daca ai vrea sa ma ajuti cu plante poate le trimiti si platesc transport bine ca mi-ai zis de 5in1 chiar aia vream sa achzitionez ) testele de apa le cumpar in limita bugetului deocamdata am rabdare ;)
bun o sa merg pe 10 l si poate o completare ulterioara, urmeaza sa achizitionez necesarele saptamana asta , iar de saptamana viitoare incepe ciclarea! , ar mai fi ceva necesar?
Multumesc Severus!
am calculat si la 10l de Manado simplu ar fi 5 cm in fata si 6 pe spate .. ce spuneti sa mai suplimentez sau ajunge?

Forum Index » Profile for stefan052 » Messages posted by stefan052
Go to: