[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Faina lucrare, lui Pavelescu ii place mult!
Habar n-am! Intreaba-l pe nea Dragos
Ce chestie, cu un simplu flacon faci liniste

Multam pentru pont!
Contra cost Ionute, nu degeaba!

La PAR-metru sa nu te joci la butoane. Folosesti doar power on/off, sa nu intri prin meniuri, la calibrare, ca iese cu scantei, ne mananca nea Dragos
Blue14 wrote: Nu credeti ca va stresati cam mult cu plantele, mai bine niste ciclide sau un biotop cu plante nepretentioase, un amazonian cu discusi!
Succes!

Chiar ca te-ai trezit vorbind.. Tu de ce iti faci marin si nu un biotop cu salamandre si marmote??
excelent, nea Alex! foarte frumos, sincere felicitari
Momentan l-am scos, pentru ca ma dispera cu zgomotul (de pe furtunul de aer se aude urat, daca-l strangulez tace din gura)
Nici nu vreau sa-mi inchipui cum face un NAC9..

Intre timp, daca aveti sfaturi referitoare la problemele de mai sus, va rog.
Poimaine primesc cutia din plexiglas care o sa inlocuiasca filtrul hob, mai ramane sa fac rost de niste acareturi PVC-U si dau drumul la jucarie.

Daca va amintiti desenul cu jucaria, e o cutie de Lxlxh 37cmx7cmx53cm, impartita in 2. In prima jumatate vreau sa bag pompa pentru sorb, incalzitorul si eventual un protein skimmer (daca e cazul). In a doua jumatate, matrix (am vreo 4-5 litri disponibili) si denitrate, eventual un saculet cu Kent power-phos.

dan.pavelescu wrote:Plecaciuni adanci si fara numar pentru colegul Mugurel, multam frumos pentru pachetelul de primavara!

Si pentru ca sunt o vita nesimtita, am uitat sa-i multumesc si pentru bonusul neasteptat, melcisorii
Am pus un scurt clip pe dropbox (nu mai stau dupa youtube, ca dureaza 1000 de ani), clip in care apare si mizeria de pe nisip si geam (descrisa mai sus) si skimmer-ul cu spuma imaculata.

https://www.dropbox.com/s/mirtzfmhd4fd2pk/20150304_222056.mp4?dl=0
Materie organica in apa e cacalau cat cuprinde, fresh este-ish (din noiembrie), hrana dau o zi uscata (nls), o zi congelata (artemia), o zi pauza.

Am urmarit un clip pe youtube si am vazut ca era prea mult bagat la fund. Acum bolboroseste, face un pic de spuma alba si curata si cam atat. Am vazut la altii o spuma urata si tebecista..
Inca una: m-a lovit un exces de zel de zile mari, asa ca am montat micul protein skimmer resun sk 05.
Nu prea sunt lamurit.. daca las reglajul pe maxim, imi iese toata apa prin cupa de sus si presupun ca nu e bine.
Reglat la jumatate spre minim, e cam la fel.
Reglat pe minim - nu mai da apa pe sus, doar bolboroseste.

Intrebari:
- sa-l las? Sau sa-l returnez la proprietar?
- daca il las, in cat timp ar trebui sa apara spuma aia scarboasa?
Sarutmana bre!
Mai, nu mai da banii pe inutilitati.

In primul rand:

Densimetru: este un dispozitiv de masurare a densitatii lichidelor. Mai e denumit si hidrometru.

Higrometru: (numit si umidometru) este un instrument de masurare a umiditatii aerului si a altor gaze

In al doilea rand, cu densimetrul Sera traiam cu impresia ca totul e bine, ca in acvariu am numai apa si miere. Cand am luat refractometrul, mi-am pus mainile in cap.
N-ai ce face cu el nu-ti trebuie pe moment.
Mai am una..

De o saptamana si ceva am una bucata problema naspa. Geamurile se acopera foarte repede de o mazga maro (care doar cu lama se curata), iar un colt de nisip este plin de un soi de "praf" maro si urat.

Unde gresesc si ce trebuie sa remediez? Va rog sa ma indrumati, multumesc
Shubi wrote:
Blue, pentru tine tot 450 RON ramane, ca sa simti daca-l arzi

Simte pe dracu, tot taica-su trage ponoasele
Stai sa nu-mi aduc aminte ca vreau si GSP, ca dupa aia se supara
Una bucata PAR-metru e in drum spre tine, Ionut. Cand termini cu el, trebuie sa ajunga tot la mine, ca nea Dragos nu se stie daca o sa fie prin zona.

No, cat ma costa niste fraguri de zoasi?
Poti sa cumperi si necalibrat

Oricum trebuie sa-l calibrezi periodic. Stai linistit, e mai rezistent decat ledurile
Acum sa nu facem un topic cu voturi pro si contra. Pe mine m-a deranjat ca cineva, tam nesam, arunca cu rahat pentru ca asa i-a spus un prieten misterios.
N-am nimic cu nimeni, regret ca am aruncat cu apelative in stanga si-n dreapta, regret ca m-am implicat in discutie.
Radu, sincer imi e foarte greu sa inteleg ce vrei sa spui, scrii cu diacritice si apare tare aiurea pe forum..

Ma repet, eu personal sunt foarte multumit de serviciile nevertebrate.ro. Poate ca sunt un caz fericit si atata tot, dar sunt convins ca mai sunt zeci/sute de clienti multumiti.
Atentie, sa nu se inteleaga ca am ceva actiuni la nevertebrate.. sunt doar un client cotizant.

Dar termenul de tepar nu se acorda asa usor, pentru cateva neintelegeri.

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: