[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: estroe
Forum Index » Profile for estroe » Messages posted by estroe
Robinet + montat + umplut butelie 150 ron. Din pacate programul centrului e cam incomod: L-V 8-16.
Imi cer scuze pentru ca te-am indus in eroare, abia acum am vazut topicul si mi-am amintit. Am verificat, pe robinetul meu scrie Rometal, mare confuzie, mare diferenta fata de ce postasem anterior.
Incearca sa mergi sa vezi cu ochii tai, daca vanzatorul accepta, acel robinet poate o functiona ok (dpdv mecanic ca la scapari...).
Donez melanoides tuberculata (melci de substrat). Am schimbat astazi substratul, ii tin cateva zile intr-o galeata in substratul vechi, deci nu vor avea conditii prea bune .
Contact MP
Cel "bun" l-a montat un cunoscut tot la centrul din Preciziei. Nu am cumparat nici unul dintre robinete separat ci am mers cu stingatoarele iar cei de acolo au facut toate operatiunile, noi plecand acasa cu robinetele montate si buteliile pline. Cat priveste inchisul, cred ca poti folosi pentru asta robinetul de pe reductor.
Cred ca eu m-am ales cu un robinet de acolo - scrie ceva gen technic pe el (montat la centrul din Preciziei intr-o perioada de criza cand 2 luni au zis ca nu au de nici un fel). Nu cred ca e cea mai buna optiune - cel putin al meu se roteste destul de greu. Nu mi-am batut capul cu el atat timp cat nu are scapari deoarece il inchid/deschid doar cand se goleste, in rest rezolv cu robinetul de la reductor. L-am comparat cu unul Linde montat tot acolo la vreo 3 luni dupa mine, diferenta e de la cer la pamant si nu in favoarea celor din Buzau. Verifica cat de usor sau greu merge.
Nu merita investitia decat daca faci rost de stingator gratuit si chiar si atunci e cu semnul intrebarii daca nu reusesti sa gasesti in Ploiesti. Acelasi raspuns l-am primit si eu acum 4 luni si m-am incapatanat sa continui. La mine a meritat: in Bucuresti (centrul din Bd Preciziei) a costat 150 ron modificarea si umplutul dupa. Intre timp am vazut la vanzare butelii sh la 190 ron.
Multumesc de raspuns. Poti recomanda ceva saruri mai low buget, potrivite pentru cresterea crevetilor in scop personal si nu comercial?
Daca imi e permis, pentru a nu deschide alta discutie si a avea relativ totul grupat, am si eu ceva intrebari:
a) am vazut ca se adauga in apa ceva conditioneri - saruri, minerale, etc. Este vorba doar de creventii pretentiosi sau este necesar acest adaus si pt cei "mai comuni" gen Sakura/RCS?
b) funzele de Catappa: au vreun rol in dieta crevetilor sau doar reprezinta o delicatesa optionala
Merita daca esti total atehnic si/sau prea lenes sa experimentezi. Din aceste motive am luat BioFlora 80. E cam aceeasi chesie doar ca are difuzor in loc de reactor si nu are o cutie cu oarece protectie termica. Dupa un start mai greu a mers relativ ok pt aproximativ o luna cand s-a consumat. Refill e cam 26 Ron si probabil ca tot la drojdie ajungi sa folosesti in el in cele din urma.
Gata, stiu ce as vrea sa imi aduca Mosu'! Felicitari.
Nu si-a facut nimeni in Bucuresti butelie de CO2 din stingator? Nici macar nu isi incarca nimeni butelii de CO2 in Bucuresti sa imi raspunda si mie la intrebare?
Azi e 31 mai, sambata ar fi 1 iunie. Deci cand e intalnirea?
Am rezolvat cu Co2, scoate bule, nu mai omor nici pestii. Am facut rost de un stingator G2 si as vrea sa il transform in butelie de CO2, dar nu am gasit nici un centru care sa faca modificarea si sa il incarce. Ma puteti ajuta cu un nr de telefon sau o adresa din Bucuresti?
Am pus si o poza cu acvariul de ieri (calitatea nu e cea mai fericita, e facuta cu telefonul), daca aveti ceva sfaturi mi-ar prinde bine. Stiu ca se vad cam urat furtunele de la CO2, dar din pacate nu mai pot pune acum autocolant pt ca pana in perete sunt vreo 5 cm.
Multumesc.
Abia astept sa vad pozele. Sporuri!
Pot face rost de un stingator g2 sau unul g6. Nu stiu insa unde sa il modific pentru a-l putea folosi la acvariu. Am incercat la centrul de la Pieptanari si mi s-a spus la telefon ca nu fac modificari si nici macar nu umplu pentru persoane fizice ci doar juridice.Imi puteti spune va rog un numar de telefon sau o adresa de la un centru in Bucuresti unde se poate rezolva?
Multumesc,
Dimineata m-am dus chitit sa vad ce se intampla, nu iesea nici o bula. Am scos difuzorul (JBL ProFlora Taifun P), am pus o pompa de aer de la un acvariu pe care il avem la birou in el, nu iese nimic. Oare asa mare presiune trebuie ca sa treaca ceva prin el? Am citit instructiunile, m-am uitat pe el nu cred/pare sa aibe vreo chestie de plastic de protectie care sa fie inlaturata. De asemenea am bagat furtunul fara difuzor in apa, nu iese nimic. In recipient cred ca substantele s-au amestecat, apa este laptoasa, are si ceva spuma pe deasupra, dar nu iese nici un gaz. Au trecut cam 36 ore de la montare, ma asteptam sa se intample chestii deja. La tine difuzorul tot asa greu este permeabil?
Am luat un sistem JBL ProFlora bio80, ieri l-am instalat si nu ii dau de cap. Am urmat pasii de instalare dar astazi dupa 24H nu iese inca nici o bula. M-am apucat sa verific daca am pus valva unisens bine, e conform sagetii dar daca suflu pe furtun nu iese nici o bula din difuzor. Am incercat cat am putut de tare sa suflu direct in difuzor, pare infundat . Aveti asa ceva acasa, ce presiune se face in vasul ala ca sa treaca?
Am redus iluminarea la 7 ore dar algele se pare ca se inmultesc. Cineva mi-a recomandat AlgExit 10ml/100L saptamanal si macar doua zile sa nu mai aprind neonul. As vrea sa imi cumpar si JBL Proflora bio80 pt aditia de CO2. Ce parere aveti despre aceste variante?
Multumesc pentru ajutor.
Am ip de Ungaria, contul creat pe US pt ca ma interesa la momentul respectiv Shazam. Nu imi dau seama dupa ce criteriul este restrictia
Daca reusesti sa iei cumva fisierul IPA, nu il poti pune in alta parte?
NU reusesc sa il gasesc pt IOS .

Forum Index » Profile for estroe » Messages posted by estroe
Go to: