Inainte de orice vreau sa va spun ca sunt incepator si o iau de la 0 in acvaristica.Am citit foarte multe subiecte de pe acest forum,ocazie cu care am mai asimilat unele cunostinte,dar fara experienta acele cunostinte tiind tot spre 0 din pacate.
Deci,mi-am cumparat un acvariu de 64 de litri cu aproape toate echipamentele necesare(filtru,termostat,capac cu neon,termometru,etc...).Acum vreau sa incep sa-l aranjez si vreau sa va explic ce si cum,iar voi sa-mi spuneti unde gresesc
Vreau un substrat simplu,din pietris-nisip cu granulatie medie de 1-3 mm de culoare deschisa(preferabil alb),dar unde in acelasi timp sa pun si niste plante frumoase,deci plante care sa nu aiba nevoie de substraturi de alea complicate,cu co2 si fel de fel de fertilizanti.SUNT INCEPATOR si trebuie sa fiu si simplist.
Eventual sa-mi spuneti ce solutie as putea pune in apa care sa ajute la ciclare si limpezire/curatare.
Cand o sa fie ciclarea gata,m-am gandit la vreo 10-12 pestisori,nu mai multi,fiindca am citit ca nu e bine sa fie suprapopulat acvariu si nu mi-ar place nici mie sa fie zeci de specii de pesti inghesuiti intr-un ochi de apa.
Astept sugestiile voastre si in privinta speciilor de pesti,dar eu m-am gandit la vreo 3 guppy,3 tetra,2 cory,2 gourami.Si pana la ciclare ma intrebam daca n-as putea tine in acvariu un betta...Am gasit undeva pe net un tabel in care spunea ca acesti pesti ar fi compatibili.
Cel putin un betta mascul in acvariu vreau sa am,fiindca ma fascineaza acest peste,prin eleganta si prin personalitate.
Daca am uitat ceva sau gresesc,spuneti-mi,voi asculta sfaturile voastre,multumesc anticipat!