Message |
|
Am o gramada de molly...daca ii vrea careva sa dea mesaj rapid ca altfel ii donez la un petshop.
0760963916
|
 |
|
wolfy wrote:inainte de a trece la chestii complucate, verifica cu atentie pozitionarea inelului de cauciuc (cel mare) in jurul capacului-motor. La mine, dupa o vreme cu functionare ireprosabila, brusc, dupa o curatare a filtrului, a inceput sa curga/suporeze. Dupa nervii aferenti, am constatat (nu stiu cum s-a intamplat, dar era!!!!) ca inelul era rasucit intr-o parte. Dupa ce l-am indreptat, merge din nou fara sa mai piarda apa.
Ufff...am verificat fiecare lucru de mai multe ori.
Toate garniturile si oringurile sunt noi.
Sertarele au fost aranjate si ras aranjate...nu mai am variante.
Inclin sa cred ca problema este la oringuri pt ca vad cum "supureaza" apa langa clapetele de volum.
Am pus o poza mai sus unde se vede apa.
Cu toate astea insa sunt scurgeri si la garnitura mare, de jur imprejur, dar si in dreptul firului de alimentare.
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:In Colentina, dar din pacate pana luni nu sunt disponibil, sunt foarte aglomerat cu niste probleme. (o sa iti dau eu adresa exacta)
Ok...ms mult.
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Nu-l arunca. Poti veni pe la mine, sa incercam sa-l mesterim un pic.
Pai as veni...dar nu stiu unde.
|
 |
|
stefanp wrote:Garantie nu ai?
Poate ai avut ghinionul sa nimeresti unul "gresit" din fabrica ...
Il am de aprox 1 an si jumatate...de vreo doua luni au inceput problemele.
Nu cred ca mai este in garantie si oricum nu cred ca mai gasesc garantia.
Pacat...este un filtru foarte bun.
|
 |
|
Koh-i-Noor wrote:
Hai ca insist
(sau poate n-am inteles eu bine problema, sau poate fratele beboide nu stie engleza sau n-a vazut linkul din cauza formatiei rock)
Am schimbat placa respectiva,oringurile de la furtunuri si degeaba...tot curge.
Sunt un car de nervi.
Il arunc de la balcon.
|
 |
|
Koh-i-Noor wrote:Nu gasesc pe youtube filmul.. Ideea e ca astia de la JBL au facut un nou tip de capac pentru (toata?) seria Greenline externe, chestia asta confirmand faptul ca modelul initial, cu garnitura, nu a fost gandit cu cap.
Sunt sigur ca nu toti posesorii de filtre externe JBL au/aveau probleme cu garnitura aia, e un filtru considerat bun. Dar imi amintesc ca am mai auzit de cateva ori de problema asta.
Si la tine, cum ai si spus, e posibil ca problema sa fie in alta parte de fapt.
Daca descoperi ca problema e la garnitura aia mare si daca deschizi mai des filtrul (n-ar trebui sa faci asta dar in cazul in care se intampla) cred ca poti sa te gandesti sa comanzi un capac din ala nou, n-ar trebui sa coste mult.
Importatorul de JBL e in Brasov (am impresia) da-mi scapa numele, oricum se poate afla usor. In magazine pe la noi nu cred ca aduce careva piesa aia.
Noroc
Sunt dator de bere.
Am gasit pe net ceva despre cei din Bv insa erau posturi de prin 2011 iar site-ul lor pare sa nu functioneze.
Totodata am gasit posturi in care se semnalau si probleme la rotor,pompa de vacum, etc si acum nu mai sunt convins ca problema este de la garnitura.
Voi mai studia problema.
Sincer sunt foarte dezamagit de cei de la JBL care am vazut ca sunt considerati ca fiind elita.
Am cumparat acest filtru tocmai pt a preintampina problemele legate de un brad noname si ieftin.
Multumesc oricum de sfaturi.
|
 |
|
Koh-i-Noor wrote:
Hai ca insist
(sau poate n-am inteles eu bine problema, sau poate fratele beboide nu stie engleza sau n-a vazut linkul din cauza formatiei rock)
M-ai nimerit cu rock-ul dar engleza mea este cam "de balta".
Din ce am inteles eu trebuie comandata o placa care nu necesita garnitura insa acest filtru nu a fost prevazut cu un astfel de sistem si am incercat sa rezolv in alt mod.
Daca asta este singura rezolvare o sa fac si asta.
Multumesc pt ajutor.
|
 |
|
Uite unde se vede ca supureaza...
|
 |
|
Andrei91 wrote:O problema asemanatoare am avut si eu cu un tetratec ex600..
Am dat cu banda de teflon peste garnitura.. Am bagat capacul putin fortat si nu mai am probleme...
Am si o intrebare.. Am un tetratec ex600 + un filtru intern intr-un acvariu de 180l.. Este suficient?
Eu sunt novice si nu te pot sfatui dar poate primesti un sfat avizat de la cineva cu experienta.
Multam insa de sfat...o sa-l urmez.
|
 |
|
Am demontat si motat capacul...nici o rezolvare.
Totodata am observat ca s-ar putea ca cele doua garnituri de la piesa in care se baga furtunele pot face probleme iar apa sa se prelinga pe sub capac si sa ma duca la concluzia ca garnitura mare este problema.
|
 |
|
Incerc si asta...multumesc.
|
 |
|
Chiar si cu noua garnitura tot curge...am ramas fara idei.
Parca imi e ciuda sa arunc un filtru de care am fost foarte multumit pana la aceasta problema.
Exista in Bucuresti un service?
|
 |
|
skija wrote:Eu tind sa cred ca tu bagi prea mult material filtrant in sertare si de aceea iti curge
Nu am shimbat materialul filtrant original.
Aseara am scos putin material filtrant din fiecare sertar dar cel de sus cu burete are un locas care nu-i perrmite sa coboare mai mult.
In concluzie nu am rezolvat nimic.
|
 |
|
ReBella wrote:Pune un burete pe sorb si nu o sa mai ai mal in filtru. Eu am aceeasi garnitura la JBL de peste 5 ani (cea cu care a venit filtrul) si nu are absolut nici o problema. Filtrul a curs o singura data dupa ce l-am desfacut deoarece nu aranjasem bine inelele ceramice in sertar si nu se mai suprapuneau cum trebuie sertarele.  Filtrul il desfac sa-l curat cam o data pe an si cand il desfac este aproape curat inauntru - toata mizeria se strange in buretele de pe sorb, pe care il spal saptamanal. Si filtrul merge la un acvariu de 240l plin cu discusi maturi, deci... aia fac mizerie, nu gluma! 
Am incercat toate variantele si tot curge.
Nu am de ales decat sa comand o alta garnitura.
Fara sertare nu cuge ceea ce ma face sa cred ca nu aranjez bine sertarele dar le-am tot miscat si nimic.
Cea de acum este schimbata acum 2-3 luni cand am curatat filtrul.
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Nu cumva prinde mizerie? O garnitura nu se strica asa usor, poate doar daca nu asezi bine capacul si o "ciupesti"
Am avut si eu filtre JBL si nu tin minte sa fi schimbat vreo garnitura..
Nu ai cum sa o ciupesti pt ca este intr-un canal al capacului.
Nici mizerie nu are pt ca am curatat.
|
 |
|
stefanp wrote:Pai si care e motivul pentru care schimbi garnitura?
Iti curge dupa ce il montezi la loc?
Nu vad cum ar ceda garnitura la fiecare 3 luni ...
trebuie sa o schimb pt ca incepe sa curga intre capac si corpul filtrului
|
 |
|
Il curat cam la trei luni si este plin de "namol" cand il curat.
In acvariul de 60l am in jur de 20 pesti.
Fac o poza si o postez.
Ms de ajutor.
|
 |
|
Salutare
Ma confrunt cu o problema la fitrul jbl 901.
De fiecare data cand trebuie sa-l curat este necesara schimbarea garniturii.
Este normal?
|
 |
|
Intrebare: se pot inmulti sae intr-un acavriu pe cale naturala?
Am cativa puiuti de molly dar am obsevat vreo doi care desi sunt marisori nu se coloreaza.
|
 |
|