| Message |
|
|
|
Hardware:
Bazin cantuit: 60x45x45 + sump + fittinguri overflow (PVC-U, furtune, surface schimmer, loc-line retur reglabil)
Stand: la dimensiune deschis la culoare (colantat profi wenge)
Pompa Eheim 1002
Pret pentru setul de mai sus: 700 lei (fara transport - discutabil pentru judetele invecinate de Satu Mare)
Skimmer Bubble Magus Nac 7 + mesh rezerva nou : 500 lei
Reactor pat fluidizat: matrix sau Zeoliti: 170 lei
Pompa Atman 1300lph: 130 lei
Lampa suspendata 5x24W T5 + 12 LED 3W :se aprind separat: 2x24W T5, 3x24W T5, 12x3W LED = 450 lei
Hranitor automat (4 cicluri/zi) =130 lei
Pompe de valuri 2x2500 lph – 2 buc
Driver/Sursa leduri curent constant ELN 30-48 (duce pana la 14 leduri de 3W) 650mA curent constant
Eheim 1002/ 1000lph reglabil = 120
SunSun 600lph reglabil = 60
Loc-line albastru dual nozle 1/2 cu adaptor 3/4 = 50 lei/buc
Loc-line negru dual nozle fara mufa = 50 lei/buc
Hidrometru Sera = 30 lei
Butelie CO2 2kg otel = 150 lei
Reductor CO2 cu reglaj fin = 150 lei
Bitelie CO2 Germania - 2 kg - revizie valabila = 250
Pachet: butelie 2kg otel + reductor = 250
Filtru Hang-on Dolphin 800 (capacitate aprox 2l de material filtrant, debit reglabil 0-800lph) latime 29cm = 80 lei
Oricare dintre articolele de mai sus sunt disponibile pentru anumite schimburi. Mai jos va spun ce ma intereseaza:
- Jebao RW4 sau Jebao WP10 sau Vortech MP10WES
- Skimmer Tunze 9002, 9004 sau Bubble Magus NAC 3.5
- Sistem ATO Tunze Nano sau Aqualight
|
 |
|
|
|
Pentru ca nu mi-a placut varianta in care ar fi trebuit sa imbrac teava de retur cu piatra ... asa, are sa fie in cutia de overflow si am sa ies cu ea prin partea superioara
|
 |
|
|
Gata lipeala
Cred, din ce vad, ca lipiturile au iesit perfect.
A fost pentru prima data cand am lipit un bazin cu fundul incastrat ... si imi dau seama ca este mult-mult mai simplu decat cel cu laturile pe fund:
Acum e la dospit ... vreo 3-4 zile.
Mai trebuie sa gasesc pe cineva care sa imi fac standul ...si mai am nevoie de cutia de overflow

|
 |
|
|
Guess what ... ?

|
 |
|
|
Mai, noi nu avem sonar  )) fa poze mai apropiate sa vedem ce a mancat neastamparatu'
|
 |
|
|
Hey, viking
Pui la congelat pentru chelmon? 
|
 |
|
|
Sa va mai arat una-alta:
r_o_n_i , a facut un efort si m-a ajutat cu sticla (ii multumesc tare) si a trimis-o atat de bine ambalata incat venea intreaga chiar daca era catapultata:
Iar ce am gasit in pachet arata foarte bine:

|
 |
|
|
Zsido wrote:Sebi eu nu imi fac griji ca nu va fi lipit bazinul profi
Cand vi pe la Cluj?
Mai Zsido, zici ca-s sluga la Amano asa ma lauzi
Probabil ajung prin ianuarie cand se opereaza mama
|
 |
|
|
Mai baieti, bazinul meu are 35cm .... e mai mic decat un tub de silicon ... cred ca ma costa mai mult sa-mi iau clestii aceia decat ma costase sticla
Am sa fac la mana libera ... sa vedem daca merge 
|
 |
|
|
|
...sau astepti inca putin si cumperi un controller de la shop.acvariu.ro si te rezolvi cu tot ce ai nevoie plus multe extra
|
 |
|
|
Din cate stiu am 0.5 mm distanta intre sticle deci nu cred ca am loc de scobitori, poate este loc de niste nilon de pescuit de 0.5 mm.
Pana una alta va arat o poza cu o parte din fittinguri, mai exact, cele ce vor fi sub acvariu ... continuarea lor are sa fie cu furtune transparente:

|
 |
|
|
reefer wrote:Eu iti recomand Bison-ul . Daca vrei o lipitura desteapta, pune mana sa faci acvariul dintr-o sticla mai groasa , incat lipitura sa fie doar pe suprafata de contact , fara acele mici adaosuri de silicon in exterior .
Cand il lipesti , neaparat cu banda de hartie + distantiere(ca sa n-ai probleme cu bulele de aer) . Iti spun din proprie experienta , care stii ca am aruncat unul pana l-am nimerit pe asta
E clar ca are sa fie fara exces de silicon ...insa nu cred ca este nevoie sa fie sticla mai groasa pentru dimensiunea asta. Are totusi 6mm si factor 9 (noua)
Distantiere, aici m-ai bagat in ceata ... ce ai folosit ca distantiere?
|
 |
|
|
CristiC wrote:In continuare Oradea?
Nu, am venit acasa
|
 |
|
|
|
Merci, insa vreau ceva special de acvaristica.
Insa daca nu, voi utiliza Den Braven - Aqua silicone de care am fost multumit
|
 |
|
|
|
Poate 2 dintre cele 4 albe vor fi de 6500k ...mai vedem.
Intrebare:
Care este cel mai transparent silicon de lipit acvarii de pe piata.
Tot aud pe afara de silicon ultra transparent ?!?
|
 |
|
|
Sa stai cu ochii pe ele sa nu fie aiptasii 
|
 |
|
|
Sa va mai spun si despre lumina ...
2 canale si 4 culori.
Canal 1:
4x 3w Cool White 10000k
4x 3w Blue 460-470 nm
Canal 2:
6x 3w Royal Blue 450-455 nm
2x 3w True Violet 410-420nm
Aranjate dupa schita de mai jos:
Cele doua canale vor fi dimate de un controller PWM si surse MeanWell si, din cate cred, nu voi ajunge niciodata sa pe dau 100%.
Lampa e in lucru la Calin (ii croseteaza carcasa)
O sa aiba dimensiunea de aprox 20x20cm si va fi racita de un ventilator de 12V, 12cm si 12mm grasime ...potrivite
Modelul are sa fie o replica DIY dupa Orphek Atlantik Nano (insa mai putin potenta - ca nu am nevoie)
|
 |
|
|
La mine este simplu cu spatiul ... am sa am un compartiment de 28cmx17cm in care za trebui sa intre skimmerul si un reactor de zeoliti.
Tunzeul ocupa latime de 10cm (considerand cupa) si 12.5 cm adancimea.
Deduc ca imi ramane din camera aceea: cel putin un spatiu de 15x15cm utili pentru reactorul de zeoliti si saculetul de carbune activ 
|
 |
|
|
|
As avea de ales intre mai multe skimmere:
- BM NAC 3.5
- Tunze 9001
- Tunze 9002
- Tunze 9004
Ideea este ca volumul brut de apa are sa fie de maxim 60l, incluzand display+sump.
Voi ce parere aveti?
|
 |
|
|
Ma Pavelescule ... ce cauta clopotelul ala de test co2/ph pe masa .... doar nu ai vrut sa-l pui in marin?
Vad ca are si solutie in el 
|
 |
|
|