Discus_men wrote:furnici cred ca o sa ai nevoie de doua lucruri pentru a scapa de alge :-) 1 Noroc ; 2 siamese algae eater eu asa am scapat de alge.
Buna ziua ... ca de mult n-am mai zis-o pe aici. De unde ai luat domnule "siamese algae eater" ca la mine in Constanta nu gasesc de fel. Si tare as mai vrea vre-o 3 - 4 bucati, ca nu pot scapa defel de alge. Poate ma ajutati voi ?! ?! ?! ?! V-as ramane indatorat cu 6 beri.
Deci : am niste alge (rosii - dar culoarea lor e neagra) sub forma de pensula (Rotalgen /Rhodophyta) sau "beard algae". Nu "mor" nici sa le f..., am incercat cu tot felul de solutii din comert si tot nu dispar. Am riscat cu niste pui de "Anubias nana" si le-am scufundat (agitat bine) in solutie de 25% hipoclorit de sodiu - cam 30 sec. apoi in apa curata 24ore. Pana acum plantele n-au murit, si vad ca au inceput sa se dezvolte, insa de alge tot n-am scapt. S-au decolorat de tot, n-au mai crescut dar aderenta la planta tot au, singurul lucru bun este ca nu mai sunt as evidente. Probleme este ca am si alte plante cu frunza mai subtire si n-am curaj sa le aplic acceasi metoda.
Deci, esti amabil sa-mi spui de unde ai luat pestii ??? :-P Pleaseeeeee