[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dorucristian
Forum Index » Profile for dorucristian » Messages posted by dorucristian

imageimage

imageimage

imageimage

Singura problema care o am acum...este ca raman foarte multe "deseuri" pe care nici unul din filtre nu le trage.
Am nevoie de un update la filtre?Sau ar trebui sa bag ce in plus pentru a face mai multi curenti?(stiam ca se incurajeaza doar la bazinele mari)
Hai sa va explic de unde ii am...
Am cumparat acvariul cu tot cu o parte din pesti...dar tot ce stiu de la vanzator era ca sunt mbune...apoi am vrut sa mai adaug putina culoare....si am cumparat de la un petshop "ciclide africane-malawi"(atat scria)
Deci cam asta e tot ce stiu...

As vrea sa fac famili...dar problema este ca nestiind ce specii am...nu pot sa imi dau seama diferenta intre mascul si femela.
De exemplu...ultimii achizitionati sunt cei roz,de la petshop de unde i'am luat vanzatorul nu stia care sunt masculi si care sunt femele...deci era ceva de genul"la noroc"

Sincer acum,in vara dupa ce construiesc acvariul unde vor sta ciclidele,sunt interesat sa fac ordine putin...si sa ii pun pe familii...si exact ca la carte...un mascul la x nr femele...bineinteles...asta o pot face doar cu ajutorul vostru

Adaug imediat pozele cu noul aranjament al pietrelor..
ok...maine o sa incep sa cladesc cu grija sa nu formez podete si cavernems de raspuns Lucian
baieti....in rest cu identificarea pestilor...ma ajutati,va rog?
eu le'as grupa dar dupa....intervine problema cu teritoriul+daca le grupez putin se aduna imediat mizeria....filtrele ar trebui sa faca fata teoretic...
Chiar nu am nici ceea mai mica idee....cum sa le pun ca sa fie bine...cryss tu zicea ca ultima poza din vechile postari incepuse sa arate bine.....dar si acolo era tot un fel de "constructie" cu pietre puse una peste ceaalalta...lucru care am fost sfatuit clar sa il evit.
Cat despre aranjamentul arhitectului....sunt speechless..chiar nu stiu cum sa ma inspir dupa asa ceva..
image image

image image

image image

image image

image image

image image

Cam asta este acum.
Am evitat structurile despre care am fost sfatuit sa le evit.
Am cautat pe net avand ca referinta niste site'uri/forumuri de specialitate pe care unii dintre voi le folositi ca referinta in a observa ce pesti sunt in acvariu...dar nu am gasit chiar la toti...o denumire.
Daca vreti sa ma ajutati sa gasesc exact ce specie de ciclide am ar fi super,in ideea ca ar trebui sa vad daca chiar toti merg in combinatia in care i'am pus eu.
Citisem undeva ca multi au un diferit nivel de "agitatie" ...si alti sunt linistiti....nu as vrea sa fac o cacealma uriasa....recunosc...eu cand i'am ales,i'am ales dupa culori..si sa arate bine in acvariu...

Cryss....in vara urmeaza sa fac un update acvariului(vreau sa construiesc unul mai mare).
Pana atunci ii mai tin putin in asta micutz...

Astept parerile/sfaturile voastre...totusi va rog tineti cont...sunt doar junior...

....scuze ca ati asteptat....
dupa ce a scris crys ma gandeam...daca se incadreaza in asteptarile lui....si...din pacate nu prea...
imediat le dau upload.
....dupa o pauza indelungata,ma intorc cu lectia invatata...sperand sa primesc ceva sfaturi+ajutor.
O sa postez mai tarziu poze cu aranjamentul din acvariu...si cu destul de multe intrebari celor dornici sa ma ajute
Nu ai idee cat ma bucur ca raspunzi..multumesc mult!!!
Da gasesc pietre dar nu asa....patratoase si subtiri ca ale tale...sau nu am cautat unde trebuie..
O mica intrebare....filtrul extern...am impresia ca a inceput sa aibe un debit mai slab ca pana acm...am curatat...bureti si sertarele...dar acelasi lucru...aveti vreo idee ce sa ii fac?Orice sfat e bine venit
http://img855.imageshack.us/img855/3236/20130214224213.jpg

hmmm....ai pietre foarte faine...de unde le ai?
Tot nu este bine baieti?

Serios....ma ajuta si pe mine careva?
Si eu care credeam ca punctul forte este aranjarea pietrelor.Ok...la cine sa ma uit pentru un setup mai bun?

Ok....care e solutia?Ii mai tin si ii dau dupa..sau mai bn acm?

Inca un mic detalii..m'am gandt ca pt un mic decor in plus sa imi pun si o pompa de aer....ideea era doar pentru decor
Am pus'o in aplicare...acm..astept si parerile voastre
am adaugat si poze in sectiunea Cichlidae...
am luat 17 in ideea ca foarte multa lume incurajeaza suprapopularea ciclidelor africane in acvariu.

image
image image
Sa incepem cu acvariul.
Acvariu are dimensiunile si este dotat cu urmatoarele:

100l - 80x40x35 din sticla de 8mm

Filtrare
-filtru extern Jbl e701
-Aquael Turbo 500 cu mediu filtrant Eheim substrat pro
Iluminare
-Jbl solar natur
-Hagen Aqua Glo
Decor
-nisip fin(nu stiu exact ce granulatie)
-pietre multe cat mai gaurite posibil

Ca si pesti am ciclide africare 15 + 2 ancitrusi.
Ideea e ca nu am nici o idee numele raselor de ciclide....poate ma ajutati sa le identific.

As vrea sa ma ajutati cu pareri/sugesti.
Ma gandeam ca arata cam gol doar cu bolovani...si as fi incercat sa ma ocup si de ceva plante(dar tot din citit dintro parte si alta am vazut ca nu prea se inteleg bine cu plantele)
TIn sa mentionez ca nu am "bomba" Co2.

Pun imediat si niste poze

Astept parerile voastre
Salut,
Sunt Doru din Constanta,de ceva vreme aveam in plan sa achizitionez sau sa confectionez un acvariu,in final am ajuns la prima varianta....si iata'ma ca am intrat sau sper ca am intrat putin in tainele acvaristici.
Ca si proiect...nu am mers doar pe o idee.
Am avut cateva luni bune in care m'am documentat de discusi.
Apoi m'am gandit la ceva mai simplu vivipari + ceva creveti.
Iar in cele din urma am ajuns la ciclide africane de malawi.

Acvariu are dimensiunile si este dotat cu urmatoarele:

100l - 80x40x35 din sticla de 8mm

Filtrare
-filtru extern Jbl e701
-Aquael Turbo 500 cu mediu filtrant Eheim substrat pro
Iluminare
-Jbl solar natur
-Hagen Aqua Glo
Decor
-nisip fin(nu stiu exact ce granulatie)
-pietre multe cat mai gaurite posibil

Forum Index » Profile for dorucristian » Messages posted by dorucristian