[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salut  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
dorucristian
Junior member

IP:

eu le'as grupa dar dupa....intervine problema cu teritoriul+daca le grupez putin se aduna imediat mizeria....filtrele ar trebui sa faca fata teoretic...
Chiar nu am nici ceea mai mica idee....cum sa le pun ca sa fie bine...cryss tu zicea ca ultima poza din vechile postari incepuse sa arate bine.....dar si acolo era tot un fel de "constructie" cu pietre puse una peste ceaalalta...lucru care am fost sfatuit clar sa il evit.
Cat despre aranjamentul arhitectului....sunt speechless..chiar nu stiu cum sa ma inspir dupa asa ceva..
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Poti sa cladesti punand una peste alta. Trebuie sa ai grija sa nu formeze podete si caverne care sa devina tentatii pentru "teritorii private".

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
dorucristian
Junior member

IP:

ok...maine o sa incep sa cladesc cu grija sa nu formez podete si cavernems de raspuns Lucian
baieti....in rest cu identificarea pestilor...ma ajutati,va rog?
Arhitectul
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salutare !

Impartasesc din putina mea experienta in domeniul africanilor. Daca faci niste edificii din pietre care sa nu creeze structuri inchise ca o pestera nu vei avea probleme. Pana si constructiile de pietre prin care creezi un soi de tuneluri sunt OK.

Trebuie doar sa iti aduni multi bolovani (cam dublu decat iti trebuie) si sa te apuci sa te joci cu ei pe o placa de polistiren alaturi de acvariu. Si nu incerca sa creezi structuri simetrice sau regulate. Aseaza intai 2 - 3 bolovani mai mari intr-o forma care sa-ti dea compozitia dupa care asezi pitre mai mici intre ei ca si cum le-ai arunca cu galeata in apa. Du-te pe malul marii ca tot esti din constanta si exerseaza pe nisip.

Fara teama !

Cat despre pesti ce pot sa-ti spun decat ca ai niste poze foarte slabe ca rezolutie ca sa se poata pronunta cineva.

Ai acolo dupa intuitia mea:

Melanochromis Auratus
Maylandia Esthere
Hongi Red

Cel dungat poate fi un pseudotropheus zebra ... sau un cynotilapia afra ... Nu pot sa ma pronunt cu exactitate.

Tu de unde i-ai luat nu aveau scrise denumirile ? Nu ai incercat sa faci familii ???

Numai bine !

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/40629.page
[Yahoo!]
dorucristian
Junior member

IP:

Hai sa va explic de unde ii am...
Am cumparat acvariul cu tot cu o parte din pesti...dar tot ce stiu de la vanzator era ca sunt mbune...apoi am vrut sa mai adaug putina culoare....si am cumparat de la un petshop "ciclide africane-malawi"(atat scria)
Deci cam asta e tot ce stiu...

As vrea sa fac famili...dar problema este ca nestiind ce specii am...nu pot sa imi dau seama diferenta intre mascul si femela.
De exemplu...ultimii achizitionati sunt cei roz,de la petshop de unde i'am luat vanzatorul nu stia care sunt masculi si care sunt femele...deci era ceva de genul"la noroc"

Sincer acum,in vara dupa ce construiesc acvariul unde vor sta ciclidele,sunt interesat sa fac ordine putin...si sa ii pun pe familii...si exact ca la carte...un mascul la x nr femele...bineinteles...asta o pot face doar cu ajutorul vostru

Adaug imediat pozele cu noul aranjament al pietrelor..
dorucristian
Junior member

IP:

Astept parerile voastre.

imageimage

imageimage

imageimage

Singura problema care o am acum...este ca raman foarte multe "deseuri" pe care nici unul din filtre nu le trage.
Am nevoie de un update la filtre?Sau ar trebui sa bag ce in plus pentru a face mai multi curenti?(stiam ca se incurajeaza doar la bazinele mari)
Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Mie mi se pare foarte placut aranjamentul, singura problema pe care o vad e cu excavarile care urmeaza pe la baza aranjamentului .

Atentie "deseurile" trebuie scoase din acvariu prin schimburile de apa nu trebuie trase in filtru . Eventual daca vrei asa ceva filtrul respectiv sa fie doar cu bureti si sa il speli destul de des. Dar si asa iti furi singur caciula ca rezidurile raman totusi in acvariu.
[WWW]

Forum Index » Cichlidae
Go to: