[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Cataline, nu ma intelege gresit, nu sustin ca sarea Kent e miezul din dodoasca, ca A > B sau < C
Am zis ca initial mi-a fost recomandata, bagata pe gat, etc, ca e cea mai buna din parcare, apoi sa aflu ca e ultimul jeg.
N-am experienta, sunt ultima gaina din Gostat in domeniu, dar ca simplu muritor am fost multumit de ea. Si ca bonus, se dizolva repede si bine
S-ar putea sa-l vrea si Blue. Sau s-ar putea sa nu-l vrea. Sau poate isi ia un IM Fusion Mini 40 Cube Aquarium System. Sau poate isi face unul la comanda. Sigur iti ia si sistemul de iluminat cu controller. Sau poate isi ia un StormX. Sau poate ia un controller Shubilian.
Sau poate o lampa ATI cu tuburi T5.
Eu mi-am zis parerea si o sustin: din cacat poti sa faci bici, dar n-o sa pocneasca.
Hai sa va zic pe bune ce ma deranjeaza de fapt.
Cand m-am apucat de meseria asta sarata, am intrebat in stanga si in dreapta ce sare sa folosesc.
Majoritatea mi-au recomandat Kent, ca e buna, ca e ieftina, ca e buna, ca plm, ca sa nu ma uit in gura celor care recomanda Red Sea, ca e doar un trend de moment si din nou plm.

Acum sincer chiar vreau sa aflu daca e adevarat ce se spune mai nou despre Kent-ul aducator de fosfati, pentru ca (am mai zis) eu n-am avut probleme cu alge si prostii cat timp am folosit Kent, ci cand am renuntat la Kent in favoarea Red Sea (nevoit de situatie, aveam nevoie de sare si Kent nu era pe stoc)

In cazul asta nu mai prepar apa, ci ii dau lui nenea Dragos sarea asa cum e, poate are timp sa-i traga un test ca la carte.

Shubi wrote:Eu sper sa fie prea ocupat Bogdan

Pentru o suma modica putem aranja cu bajetii, sa-l tina ocupat
Nene Dragos, mi-am recuperat cantarul, tds-metrul si refractometrul, asa ca diseara pot prepara apa.
Cum facem, aveti timp sa opriti 2 secunde la mine? Sau, varianta 2, eu ma vad maine cu nea Cristi la Victoriei, pe la 4, iau cu mine la pachet sticluta cu apa sarata si sticluta cu apa de osmoza?

ns22 wrote:@Catalin. Iti multumesc de informatii, dar gheata carbonica stiam ce este. Am descris un procedeu prin care Poti aduce gheata carbonica din stare solida in stare gazoasa. Intrebarea era cum putem folosi acest Produs relativ ieftin si la indemana si cum putem doza corect.

In materie de CO2 pot sa-ti zic ca le-am incercat pe toate si am ajuns la o singura concluzie.
Vrei CO2 dozat frumos si corect? O instalatie completa cu butelie, ph controller, reactor si electrovalva, asta e raspunsul.

In rest - frectii la picior de lemn, romanisme, "merge si asa".
Multumesc nene Dragos, spor cu proiectul!
Intreb, pentru ca la mine trebuie incarcat pana la 5-6-7mm.
Cati saci au intrat in total la cei 40mp?

Multumesc de raspunsuri!
Frumoase plante, bestiale culori!
Dic' ce acvarii monstruoase!

Chiar eram curios cum a iesit sapa
Cat a costat pe camera (manopera + material)? Si ce sapa ati folosit?
In general se inalta cand nu are suficienta lumina, dar nu e o regula.
Eu nu m-as baga la UG, mai bine mergi pe clasica parvula mini
Mai sunt cativa pe aici. Gen toti
Cea mai scumpa piesa a costat 50 ron (e suma standard care nu provoaca racnete).
Celelalte au costat putin, sau sunt primite cado'

Sus mana cui ii suna cunoscute cele de mai sus
CatalinBarbu wrote:Azi de dimineata am intrat in posesia catorva proteine autohtone.

Patesti

+1

Misto topicul, chiar ma pregateam sa pun cateva intrebari cretine, dar m-am lamurit din topicul respectiv.

Merci unchiasule
Oricum, e foarte misto jucaria.
O sa fie si la vanzare? Am o camera cu servere (sunt monitorizate din 2 locatii, atat hardware cat si la nivel de servicii), dar practic nu am monitorizarea (corecta) a temperaturii din camera.
Am improvizat un sistem de alarmare bazandu-ma pe temperatura hard-disk-urilor, dar e mai mult decat aproximativa. Am vrut sa fac o romaneasca, cu un termometru digital pus in fata camerei de supraveghere, dar am renuntat.

Poti sa-l faci sa trimita si sms-uri.
Ai nevoie de cel mai naspa si ieftin telefon cu android, care sa fie conectat la internet sau la reteaua locala (mergi si asa, si asa) si de un softulet care se numeste sms gateway
https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.apksoft.android.smsgateway
Parametri se trimit cu ajutorul unul banal script php catre webserverul intern al softului.

esti diabolic
Inca nu stii cat de tare ma mananca in fund si ce am de gand
Dar, ma repet, acvariul este de tip scoala, de sacrificiu, ca sa invete copilul din mine cate ceva.

Cand o sa joc si eu in divizia A, o sa fac asa cum scrie la Pravda. Momentan ma prostesc cu tot ce-mi pica in mana

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: