| Message |
|
|
|
Ai verificat sonda ?, recalibreaz-o eventual. Fa un test separat de ph, testele de ph sunt ieftine.
|
 |
|
|
Posibil, insa nici unii nu sunt pentru bazinul lui, loaches poate fi chiar mai lung decat bazinul  .
|
 |
|
|
|
Inca nu am desfiintat acest setup, am repopulat cu red cherry si cam atat. Bazinul a fost neglijat multa vreme, mi-a fost greu sa fac schimburie de apa, asa ca nici nu prea am mai fertilizat o perioada destul de indelungata. Schimburile de apa si ele au fost facute foarte rar, insa nu au fost probleme din cauza aceasta. Crevetii se inmultesc la greu, deci nu sufera. Lumina a ramas la fel, 120w la un bazin de aproximativ 60-70 litrii net actual. Urmeaza sa modific oarece, sa plantez partea dreapta cu HC, scot plantutele de suprafata si mossul. Voi baga si foarfeca, curatenie probabil, ma asteapta o zi grea (cand voi avea mai mult curaj)
|
 |
|
|
|
Probabil sistemul lui imunitar a cedat mai de mult, a rezistat cat a putut. Acum ai grija de restul, ai facut ce s-a putut pentru a-l salva, dar nu a fost sa fie.
|
 |
|
|
|
Tin sa-i dau dreptate lui Bobi si sa nu fiu de acord cu afirmatia lui Geani. Bacteriile care ajuta la bunul mers al bazinului se afla in mediile de filtrare din filtre si in substrat. De la schimbul mare de apa poti modifica ph'ul, temperatura, kh, gh..etc, insa nu vei decicla. Riscul la schimburi mari de apa sunt in general diferentele de temperatura ale apei si ph.
La sifonarea adanca si totala a substratului, scoti si bacteriile care ajuta la echilibrul bazinului, de aceea este indicat sa nu aspiri tot odata, sa nu intrii foarte adanc la sifonare. Substartul se alege cu o granulatie potrivita, astfel incat sa nu permita detritusului sa se strecoare in profunzime, astfel va fi mai usor de aspirat la suprafata.
La bazine cu pesti care fac multa mizerie, e bine sa ai o filtrare pe masura, astfel incat la o sifonare mai mare a substratului sa nu fie destabilizat bazinul.
|
 |
|
|
De uscat nu se vor usca, nu au cum, doar sunt in apa  . Pe eticheta lor, daca o mai ai, indicatia era N/T, T cu siguranta este terariu. Nu stiu ce inseamna N, pe restul plantelor, inclusiv pe anubias coin cumparat de mine era trecut doar N. Chiar am intrebat fetele de acolo, au zis ca nu stiu, le-am intrebat din ce areal vin iar raspunsul a fost bomba: din pungi de plastic, ieri le-am primit. Asa ca, mi-am luat anubiasul si le-am lasat la fel de relaxate  ).
|
 |
|
|
Fitonia e planta ornamentala de apartament, nu m-am incumetat nici eu sa o cumpar, cu toate ca le-am vazut in petshop si erau superbe  . Chiar sunt curios cat vor rezista in apa. Este posibil sa fie aduse pentru terarii, insa la noi comertul cu plante lasa mult de dorit.
|
 |
|
|
Plantutele vad ca se dezvolta frumos, gazonul se intinde, dar parca-i lipseste ceva. Poate ceva crengute ar imbunatati aspectul sau ceva de culoare  .
|
 |
|
|
|
Cel mai bine il populezi cand no2=0
|
 |
|
|
|
Iar nu-s de acord cu ciclarea fara plante. In cele 3 saptamani, plantele au timp sa se acomodeze, sa-si intinda radacinile, sa se stabilizeze putin. Daca tu o sa le plantezi dupa ciclare, iar zapacesti substratul , fiind la inceput plantele o sa mai iasa din substrat, le vei pune iar...etc. Ce dreac, uita-te putin le youtube cum se planteaza un acvariu, vezi acolo cum se taie radacinile la diverse plante inainte de plantare, cum se aranjeaza, cum se pune apa, iti va fi mai usor sa intelegi.
Nu iti dau un link, dar iti dau un sfat: substratul fertil din primul link ales de tine este ceva usor de intretinut, nu trebuie sa il acoperi cu alt substrat, nu se va amesteca cu altceva la replantare, iti va fi mai usor. Sunt mai multe modele de astfel de substrat de la mai multe firme, iti alegi ce te coafeaza pe tine la banuti, culoare sau altceva,
|
 |
|
|
Cu un lucru nu as fi de acord cu colegul Radu, punctul 6. Daca vrei plantute, care sa le plantezi in substrat( nu anubias, microsorum, moss sau plante de suprafata) eu as recomanda un substrat fertil, dupa cum ii spune si numele, ajuta la fertilizarea plantelor, la sanatatea lor, te vei obisnui cu el, pe viitor vei avea o vedere mai larga. Nu toata lumea da gres din prima, acum depinde de tine ce alegi  . O zi buna, Narcis.
|
 |
|
|
|
Stai relaxata, totul se misca, dar mai incet in acvaristica. O sa-ti raspund la cateva nelamuriri ale tale: carbonul elimina si taninul din apa, dar nu lasa apa alburie, acea tenta de alb sunt bacterii, se vor aseza incet la locul lor in filtru si in substrat. Din cauza ca ai sifonat bine substratul si ce ai mai facut pe la filtru, ai o deciclare partiala. Pentru moment, schimburile mici de apa ajuta, dar si rabdarea. Spor in continuare!
|
 |
|
|
Salut. Deocamdata lasa-l asa, nu ingramadi prea multe plante si pietre sau lemne, o sa-ti fie mai usor la curatenie. Referitor la intrebarea cu prefiltrul, nu vei lua ciclarea de la cap, va continua fara nici o problema  . Pestii mai pot astepta, cam 3 saptamani de cand ai pus filtrul in functiune. Nu populezi din prima la maxim, cate 2, 3 sunt suficienti, pana ajungi la cat suporta bazinul tau. O zi buna, Narcis
|
 |
|
|
|
Nu ai nevoie de teste la nivelul acesta. O bula/sec e ok, iar test de fier nu ai nevoie sa folosesti .
|
 |
|
|
|
Parerea mea este ca nu are rost sa incerci cu 2 perechi de ramirezi, ai mari sanse sa nu se inteleaga, rezulta stres, boli, nervi, tratamente s.a.m.d. O singura pereche va avea mai mari sanse sa o duca bine. Mare grija cu ei, daca nu au o apa curata, nu o vor duce mult.
Intradevar, matrixul este mai bun decat siporaxul, dar daca nu suprapopulezi este foarte buna si alegerea ta.
|
 |
|
|
|
Eu folosesc un perfuzor pentru aclimatizare, indiferent ca sunt pesti sau creveti. Nu stai sa completezi mereu sau altele, ma orientez dupa volumul de apa. Cand se mareste de 3 ori fata de cum i-am pus initial cu apa lor, stiu ca totul e ok si pot sa-i mut. La creveti o picatura/sec, la pesti maresc la 2, chiar 3.
|
 |
|
|
Salut. Daca vrei sa il faci singur, fa o poza la capac. In general, se poate umbla la droser, il schimbi si gata  . Daca ti se pare prea complicat, orice electrician va sti sa iti monteze acel droser.
|
 |
|
|
Gazon cam greu, e mare distanta pana la plante. In rest, merg echinodorusi, valisneria, criptocorine, anubias,asta asa la prima strigare  .
Te rog sa ne spui si noua, daca se poate, ce substrat(din ce l-ai facut) este cel folosit de tine, la sugestia acelui domn. Asa vom putea si noi sa ne prelungim viata la un acvariu si sa nu mai schimbam asa de des substratul.
|
 |
|
|
|
Arata a columnaris, uita-te pe jbl hospital si vezi daca seamana cu ce ai tu acolo. Daca e asa, atunci incearca si niste teste, probabil apa nu e tocmai ok. Clar si schimburi de apa ar fi recomandate.
|
 |
|
|
Eu am 2 in sufragerie, unul de 80cm in lungime, altul de 100 cm, pe acelasi perete dar in colturi opuse. Parca ar merge unul mare, de vreo 2 metrii, ca sa le uneasca  ), chiar ieri am aruncat pastila si nu am avut nici o reactie negativa inca(nu stie ca am vorbit serios). La capitolul filtrare, cea mai buna alegere este filtrul cu volumul cel mai mare, sa intre cat mai mult material filtrant. Debitul il reglezi la iesire cat vrei tu. Renunta la ideea de filtru intern, nu mai e la moda  .
|
 |
|
|
|
|