[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Daca doreste cineva un rinichi de la Dan Pavelescu, nu va jenati
Asadar, asa cum am promis, un scurt review.

Am tinut controllerul in teste o zi intreaga si mi-am format o parere. Daca e obiectiva sau subiectiva, ramane de vazut

Plusuri:

- programare facila, fara nici un fel de manual am invatat sa-l bibilesc si sa navighez prin meniu foarte usor. are un singur buton (se roteste si se apasa pe el, lung sau scurt, in functie de necesitati, la fel ca la StormX)
- mod de noapte
- mod de zi
- fazele lunii (controleaza moonlight-ul/mod noapte)
- mod "nori" - excelenta simularea norilor, am ramas placut surprins. daca as fi avut leduri mai potrivite pentru asa ceva (mai indepartate, ale mele sunt inghesuite pe o placuta mica), efectul ar fi fost si mai si.
- mod "fulgere" - excelent realizat, dar eu n-am sa-l folosesc, imi aduce aminte de un scurt circuit
- simulare rasarit si apus, automat (in functie de timezone, simuleaza pe bune) sau manual (se alege ora de rasarit, ora de apus si "rampa", adica timpul cat dureaza dimarea)
- se pot seta 2 canale pentru controlul pwm al ventilatoarelor

Minusuri (sa ma ierti Shubi ca sunt carcotas):

- carcasa.. nota 4, corijent pe vara!
stiu ca e facuta la cnc, dar arata de parca e facuta in paleolitic, cu unelte din silex.
in primul rand ca e rugoasa pe margine, nefinisata, fara posibilitate sa o agati in cui, pe perete, etc. eu am improvizat si am prins-o pe o doza cu hot glue.
- lipsa sursa firmware (poate as fi vrut sa schimb ceva denumiri prin meniuri, etc)
- lipsa posibilitate upgrade soft, mufa usb e ascunsa in carcasa, sau lipsa
- lipsa unei scheme pentru legaturi (e drept, am primit tot suportul necesar prin telefon, dar era buna si o schema)

Cam asta e. E un controller pe care il recomand oricui, din toata inima. Lui Shubi ii recomand sa mai lucreze la carcasa, eventual sa faca doua modele:
- un model simplu, doar pentru controller
- un model extins, in care sa incapa si placuta cu ldd-uri
Neaparat sa conceapa si o schema pentru legaturi.
A da, si sa branduiasca cumva carcasa, sa nu mai arate a lucru rusesc

Shubi maestre, ma poti injura daca te-am suparat

Merge site-ul ala de parca sta

Pai de ce n-ati zis nene de la inceput, ca in fata la Conex/Kadis?

Multumesc de info
Eu tot incerc sa-l gasesc pe ala de l-am luat. Cautandu-l am descoperit ca printre pietre, pe nisip, am niste corali care s-au dezvoltat frumos si habar n-aveam de existenta lor
Unde mai precis, care facultate? La constructii te referi? Ca acolo ma lasa colegul, dar nu stiu nici o geamgerie.
plm, pentru ca lucrez o zi intreaga si oricum imi piere orice chef, pentru ca serviciul meu e la 21 de km de casa, pentru ca soferul ma lasa la 7 statii de casa si le parcurg pe jos - fara sa am geamgii in drum, pentru ca atunci cand ma intorc acasa sunt sictirit si infometat, pentru ca ma deplasez greu deoarece sunt gras si ma doare un picior, etc.
mai doresti motive?
Si nu face neaparat ca mine, ca poate eu delirez si bat campii, mai cere pareri la colegii cu experienta.
Nu, ca n-am de unde sa iau. La mine in cartier cunosc doar 2 ateliere cu geamuri si la nici unul nu au asa ceva.
In cazul meu, de la leduri pana la sticla sunt aproximativ 2cm, suficient pentru flow-ul de aer.
Nu-ti recomand sa le pui lipite de sticla, o sa crape.

Daca ai posibilitate, pune sticla ultra clara, daca nu, merge si float.
Inainte sa tai geamul fa sistemul de prindere al geamului, apoi masori si vezi ce dimensiuni trebuie sa aiba (lasi toleranta)

Uite asa am facut eu, sper sa te prinzi din poze (cele 2 borcanele sunt pe post de ventilatoare, pe pozitia respectiva)

image image image

Uite si lampa mare, facuta dupa acelasi tipar:

image image

edit: Steaua o suge din nou
20 x 15 cm are.
am vazut in topicul tau ca vrei sa pui un singur ventilator.

pune 2 mai mici, unul care sa bage si unul care sa scoata. si obligatoriul pui geam in partea de jos a lampii, ca sa fie flow-ul inchis.
Mugurel, as fi mai fericit daca Tanase n-ar fi dobitoc si oligofren

Blue, daca gasesc consolele potrivite, o suspend. Pana una alta, o pun direct pe acvariu, improvizez eu ceva
Nu-mi place de tine cand cauti vinovati pentru actiunile tale nesabuite..
Ba sarea kent, ba phosguardul, ba hidrometrul, ba nu stiu ce.
Mai bine cauta sa vezi unde gresesti si auto-corecteaza-te.

Si ca sa nu fii suparat, uite codul corect pentru clipuri, editeaza-ti postul

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=0scV8g1ck28[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=TJttIJMvXZg[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=wUpqRaC09xk[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=1ax2T4nIqac[/youtube]
Nu stiu cum sa-l reglez si ce sa urmaresc

Oricum, mai mult decat e acum bagat nu-l mai pot baga. De ridicat, nici o problema.
George, dupa ce montez lampa, promit ca pun si poze.

Nea Dragos.. plm Ca un om mare, asa le stiti pe toate. Problema era de la mizeria de valva uni-sens, am schimbat-o (desi era nou nouta) si acum deja in skimmer sunt mai multe spume decat avea Negoita dupa meciul Dinamo-Steaua din etapa 30

Multumesc!
Nu beau eu asa ceva..
Ori bere inutila (Ursus Cooler), ori Neumarkt (plm, imi place pentru ca e amaruie exact atat cat trebuie)
Foarte frumos! Lui Pavelescu ii place
Nu e chiar asa curata, incarcatura biologica este mare totusi..

Sper ca asa e cursul normal, sa faca spuma dupa mai mult timp, nu ca skimmerul e de rahat
Uite Blue, pentru ca acum ceva timp mi-ai reprosat ca "stau cu cablurile intinse si se vede naspa". Cu dedicatie

image image

Plm, incep sa ma ingrijorez, n-am mai muncit atat din 1986
Ma enerveaza la culme, skimmerul nu face spuma nici sa-l muti:

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: