[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: LUPmic
Forum Index » Profile for LUPmic » Messages posted by LUPmic
Prietene @zerro, las-o asa cum a cazut daca vrei sa mai primesti raspunsuri pe aici. Trebuie sa accepti atat sfaturile cat si criticile .Aaaa La multi ani!
In primul rand sa-l stapanesti sanatos si sa ai apa limpede
1.Ia citeste aici http://www.acvariu.ro/content/view/50/29/ si http://www.acvariu.ro/content/view/78/29/.
1.Depinde de plantele pe care le alegi, de exemplu Anubiasul nu se planteaza ci se leaga cu guta de o piatra sau radacina etc.
3.Da , dar e mai usor sa pui plantele si apoi apa.
4.Da.
5.Eu unul nu am folosit filtre extrne, dar din ce am citit pe aicicred ca Tetratec ex600 sau 700 ar fi de ajuns pentru acvariul tau si cred ca Eheim este mai silentios, parca
6.--
7.Cred ca de 2-3 ori pe zi e de ajuns(ma asteapta si alte pareri)
8. Cat mai mult, dar sa lasi macar un cm doi neumpluti pentru a putea umbla cu mainile linistit in el fara sa dea apa "prin rascoale"
adybrood wrote:Tetratex ex600 e 89 ron pe zooplus din cate vad, nu e asa mult. Curand iau unul, sunt satul de cum arata buretii in acvariu, strica toata estetica

Tetratec ex 600 este 272 lei, cel de 89 este filtru intern. :-)
Bine ai venit !!! Referitor la acvariu cred ca poti lua linistit din Hornbach, eu de acolo il am si n-am avut pana acum nici o problema. In afara de mine mai sunt multi care au luat de acolo si tot asa.Tinand cont de faptul ca vrei sa mai iei carasi cumpara-l de acum cat mai mare. Capac poti improviza pe moment si il cumperi mai incolo sau il faci tu, daca te pricepi un pic la mesterit, spun ca nu trebuie repede capacul pentru ca oricum in acvariul in care ai carasi nu poti tine plante foarte pretentioase . Ca sa nu ai probleme cu acvariul (de oriunde il cumperi) , trebuie asezat pe ceva perfect plat.Dupa ce l-ai cumparat nu te grabi cu pusul pestilor imediat.Iarla bolul in care se afla schimba apa mai des (daca are 3l cate 0,5l de 2 ori pe zi)cu apa pusa de pe o zi pe alta binenteles .
Salut si bine ai venit. Ar mai fi de citit si aici http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=220.Si mare atentie cu viviparii cum a zis si maestrul Haruko, se inmultesc in nestire si vei umbla sa-i donezi.
Salut si bun venit!!
Salut si bun venit!
Eu la guppy le dau TetraMin, fulgi ....... si e bataie :scrima: :jumpers:
Priza programabila ,mai ieftina, am gasit in Cora(mecanica).
1.Pentru ciclat pui direct apa de la robinet in acvariu.
2.Substrat, pietris, plantat "erburile" turnat apa cu grija (cica daca pui o farfurie e mai usor, eu n-am incercat).
3.Nu te sfatuiesc, astapta si alte pareri de la cei mai batrani.
4.Nu stiu.
Am si eu o intrebare(no ofence) , dupa cum vad eu suportul are cam un metru + 40cm acvariul + capacul vreo 20cm, ai vreo 1,6m cel putin, nu-ti va fi greu sa umblii in acvariu?
Sesmar----"Te referi la apa de la retea sau apa din acvariul tau?
La mine in Titan, la retea, apa are gh=7, kh=5, ph=7.95. Asta saptamana trecuta. La alte masuratori aveam gh=8, kh=6 iar phul eu nu l-am vazut niciodata sub 7.90."
Valorile care le-am dat sunt din acvariu.

Lofty----Pestele nu arata chiar asa, dar oricum burta a crescut mai mult decat la ceilalti.

Haruko----Merci de articol, citisem cam jumate din informatie prin alte parti.
A reusit cineva din Bucuresti(zic din Bucuresti pentru ca stiu ca apa nu e buna pentru inmultit neoni, la mine avea la ultima masuratoare GH>10 si PH 6,8-7,2) sa inmulteasca neoni? Intreb pentru ca unul din neoni are burta mare si eu care vroiam sa refac acvariul
Mai ai difuzoare?
Am mai pierdut un neon, ca simtome era mai apatic, statea deoparte si manca putin. Alte simptome n-am vazut si azi dimineata l-am scos repede sa nu-l vada fetita si n-am mai stat sa vad ce si cum. Algele sunt la fel...... ma gandesca sa refac acvariul. Am o intrebare , credeti ca vor rezista o luna gupy cu neonii intr-un acvariu pana il ciclez pe cel al neonilor din nou.
S-au dat, se poate inchide.
Urmatoarea serie a venit, asa ca "donez guppy"
xmmd wrote:Deci pana la urma ... la ce pericol ma expun daca cumpar un set ?

Sa-ti mearga plantele mai bine, probabil :jumpers:
buna asta. Cand m-am pricopsit cu prima alga am incercat sa o adun cu mana, cu scobitoarea, cu un bat de frigariui... insa se desprindea greu de multe ori cu bucatele de frunze. Insa acum vvad ca de pe frunze se curata usor.
Droserul il poti muta, eu de exemplu am droserele sub acvariu si nu in capac sau pe capac.
Am si eu o intrebare cam offtopic , scuze Claude, imi poate spune si mie la un Canon A460 cum trebuie setat sa-mi iasa si mie niste poze mai de doamne ajuta. Cand l-am luat nu aveam acvariul si daca-i zic sotiei ca vreau alt aparat sa fac poze la pesti......, si intre noi de banii aia mai bine iau o instalatie de CO2, si pe urma aparat . Multumesc!

Forum Index » Profile for LUPmic » Messages posted by LUPmic
Go to: