[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: webarts
Forum Index » Profile for webarts » Messages posted by webarts
Vine cu un filtru Eheim pickup 2008, incalzitor Jager 50w si un neon Daylight de 15w.

Extra:
- Substrat JBL Aquabasis Plus (2.5l) + JBL Manado (5L).
- Pietre rosii
- EasyCarbo, Micro si Macro Fertilizanti
- reflector neon
- JBL ProFlora 80

Flora:
- HC si o planta care nu am aflat cum o cheama

Fauna:
- gold molly
- barbus tetrazona
- cory
- sae

TOTAL = 300 ron

0741065058 / mirceamoldo (Y!M) / mirceamoldo@gmail.com

Nu se da pe bucati.
Doar pentru orasul Brasov - livrez la usa.
Pai vroiam ceva spre Iwagumi. In spate as vrea Lilaeopsis sa creasca mai mare si in fata doar HC. Dar presupun ca din cauza insuficientei de lumina plantele nu se dezvolta cum ma asteptam.

Am uitat sa precizez in primul post: CO2 1bula/2secunde si fertilizare micro si macro de la domnul cristini ionescu (1ml/zi din fiecare la ora 8am)
Da, aseara i-am introdus, pe la 19. Nu prea as mai vrea alte plante, dar o sa pun temporar ceva.

Multumesc
Salutare,

Numele meu este Mircea, sunt din Brasov si acum vreo luna si jumate am intrat in posesia primului meu acvariu, un Eheim Aquastar 54l.
Vine cu un filtru Eheim pickup 2008, incalzitor Jager 50w si un neon Daylight de 15w.

Ca si substrat am folosit JBL Aquabasis Plus (2.5l) + JBL Manado (5L).
Bomba CO2 cu difuzor JBL Taifun

Flora: cabomba aquatica (langa filtru), lilaeopsis (in spatele pietrelor), hemianthus callitrichoides (in fata), si inca 2 care nu le stiu (langa filtru si sub incalzitor)
Fauna: 9 Barbus Tetrazona (7 baieti, 2 fete), 2 Cory (1 albino, 1 clasic) + 2 mancatori de alge

Program de lumina: 9-13 si 17-23
Urmeaza dupa 1 sa schimb neon-ul - din 15w t8 in 24w t5 + reflector.

Singura problema o am cu Barbs, cat timp e lumina aprinsa stau ascunsi sub filtru si rar ies. Cand e lumina stinsa, zburda prin acvariu, mananca, totul e ok. Ce nu le place?

imageimageimage

Orice sugestie/critica este bine venita,
Multumesc
2. Eu am avut un AquaEl Fan mini Plus - e micut si destul de silentios (tot intr-un nano)
1.Eleocharis Parvula, Riccia si Echinodorus tenellus
2. Penseta acvariu
3. Easy Carbo

In principiu din Brasov.
Deci si prin urmare:

Am luat filtru de la Aquael fan mini, l-am instalat, dar pestele o duce tot mai rau, parca are toate aripioarele lipite.

Am pus 2 lingurite de sare in apa si am scos planta din apa. Ceva sfaturi?

Nu are nici o pata pe el, nu prezinta alte semne vizibile decat aripioarele limite, cred.
Dupa cum ti-am explicat si pe pm, inca nu ma intereseaza sa cumpar un acvariu mai mare acum si nici un am fondurile necesare acum

In schimb as prefera niste solutii la situatia actuala.
Momentan sta doar pe fundul apei, se ascunde sub piatra...
I-am schimbat acum 30% din apa, i-am dat de mancare dar nu vrea sa manance deloc.
Ieri a avut 3 neoni peste noapte ca musafiri. Este posibil ca din cauza lor sa fie asa? pana ieri a fost vioi.

O sa merg maine sa iau un filtru si o sa duc melcii la petshop. E o idee buna sa bag vreo 3-4 creveti in apa?
O si inceput problemele, cred. Am ajuns acasa si pestele sta numa dupa incalzitor, inoata foarte foarte putin, nu isi intinde deloc inotatoarele. Intind sa cred ca are ceva, poate ma insel eu.
In plus, melcisori stau numa pe planta si sunt cam hyperactivi de cand cu incalzitorul in apa.

Poze noi:
Am tuns planta, am luat doar niste nisip si am cautat pe net cum se planteaza o plata calumea. O sa pun poze desera.
Am luat si incalzitorul. Parca e mai vioi si pestele la 26 de grade.
O sa il donez sau il duc inapoi la petshop melcul cel mai mare. Imi place cum arata ala galben

Nu prea incape un filtru intern. Acvariul are 25x25x30 cm si as ocupa mult spatiu cu filtru. In plus, daca totul merge bine pana la 1 dec (adica Jack e inca in viata) o sa ii iau o casa mai mare 45l sau 60l) accesorizata cu toate cele.

Multumesc de sfaturi. Orice critica e bine venita, sunt aici sa invat.
Este Vallisneria Spiralis.
M-am linistit cu melcii. O sa mai revin cu poze deseara.
e normal ca melcii sa se suie pe planta? am tuns-o aseara si arata mult mai bine acum, dar melcii sunt calare pe ea...
Bine v-am gasit!

O sa iau azi un filtru si Eheim Substrat Pro (sau nu e 100% necesar?) si incalzitor.

Despre planta, pot sa o tund? Si in ce sa o plantez mai bine?
Salutare,

Numele meu este Mircea, sunt din Brasov si de curand (duminica) sunt posesorul unui Betta Splendens Crowntail.
Dupa ce am citit pe aici m-am decis ca bolul in care a sosit nu e suficient pentru el, asa ca am luat un acvariu de 10l. Am fost pe Timis si am luat niste pietre (pe care le-am testat cu otet) le-am fiert. Am spalat nisipul cu care a venit acvariu si am dat fuga la petshop sa ii iau o planta (nu stiu daca e cea mai buna alegere - asta mi-a fost recomandat acolo). Asta a iesit:

image

Din ce am cititi si in topicul doamnei/domnisoarei (cu betta-ul de la servici) am sa fac ciclarea cu pestele in acvariu, in lipsa altei posibilitati.

Am si eu cateva intrebari/nelamuriri :
1. ajuta la ceva AquaSafe? eu am pus in fiecare apa, chiar daca a stat 24 de ore.
2. planta, pot sa o "tund"? ca momentan acopera si partea de sus a apei.
3. planta nu am putut sa o prind foarte bine in nisipul ala. ce imi recomandati? Merita sa iau TETRA PLANT COMPLET SUBSTRATE 2.8 kg?
4. incalzitorul asta e ok pentru cantitatea de apa: RESUN INCALZITOR RH-9000 25w ?

In afara de asta, ce mai trebuie sa fac? Mancare o data la 2 zile si apa zilnic cate 30% pana se face ciclarea. E ok daca adaug si TETRA PLANTAMIN 100 ml in apa?
Stiu ca probabil ati explicat asta de 1000 de ori, dar ce sa faci cu incepatorii )

Multumesc,
Mircea

Forum Index » Profile for webarts » Messages posted by webarts
Go to: