[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salutare din Brasov  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
webarts
Junior member

IP:

Salutare,

Numele meu este Mircea, sunt din Brasov si acum vreo luna si jumate am intrat in posesia primului meu acvariu, un Eheim Aquastar 54l.
Vine cu un filtru Eheim pickup 2008, incalzitor Jager 50w si un neon Daylight de 15w.

Ca si substrat am folosit JBL Aquabasis Plus (2.5l) + JBL Manado (5L).
Bomba CO2 cu difuzor JBL Taifun

Flora: cabomba aquatica (langa filtru), lilaeopsis (in spatele pietrelor), hemianthus callitrichoides (in fata), si inca 2 care nu le stiu (langa filtru si sub incalzitor)
Fauna: 9 Barbus Tetrazona (7 baieti, 2 fete), 2 Cory (1 albino, 1 clasic) + 2 mancatori de alge

Program de lumina: 9-13 si 17-23
Urmeaza dupa 1 sa schimb neon-ul - din 15w t8 in 24w t5 + reflector.

Singura problema o am cu Barbs, cat timp e lumina aprinsa stau ascunsi sub filtru si rar ies. Cand e lumina stinsa, zburda prin acvariu, mananca, totul e ok. Ce nu le place?

imageimageimage

Orice sugestie/critica este bine venita,
Multumesc

This message was edited 2 times. Last update was at 23/04/2013 19:06:29

[WWW] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Din ce descrii, mi se pare evident ca lumina e problema.

Am inteles ca ai un singur neon, deci nu ai cum diminua o perioada intensitatea, pentru ca sa ii obisnuiesti. O solutie, din punctul meu de vedere, este sa mai adaugi plante, astfel incat sa le oferi mai multe zone umbrite unde se pot ascunde pana se obisnuiesc.

Banuiesc ca pestii sunt de asemenea proaspat introdusi in acvariu. In timp se vor acomoda.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
webarts
Junior member

IP:

Da, aseara i-am introdus, pe la 19. Nu prea as mai vrea alte plante, dar o sa pun temporar ceva.

Multumesc
[WWW] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

webarts wrote:Da, aseara i-am introdus, pe la 19.

Atunci nu-ti fa probleme. Le trebuie o perioada sa se acomodeze.
Cu neonii mei a trebuit sa am rabdare vreo 2 saptamani ca sa ii vad calumea la fata. Nici macar la mancare nu veneau la inceput.

webarts wrote:
Nu prea as mai vrea alte plante, dar o sa pun temporar ceva.

De ce nu vrei alte plante? Bazinul mi se pare prea putin plantat.
Beneficiile sunt de ordin atat estetic, cat si din punct de vedere al calitatii apei.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
webarts
Junior member

IP:

Pai vroiam ceva spre Iwagumi. In spate as vrea Lilaeopsis sa creasca mai mare si in fata doar HC. Dar presupun ca din cauza insuficientei de lumina plantele nu se dezvolta cum ma asteptam.

Am uitat sa precizez in primul post: CO2 1bula/2secunde si fertilizare micro si macro de la domnul cristini ionescu (1ml/zi din fiecare la ora 8am)

This message was edited 2 times. Last update was at 23/04/2013 19:32:57

[WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Despre noi
Go to: