Message |
|
Al meu betta a devenit foarte violent cu plantele... le-a scos pe toate din pietris si le-a rupt radacinile, mutandu-le in celalalt colt al acvariului (evident, cand era singur).
Oare nu ii place Cabomba? Sa ii iau altceva?
Eu am replantat bucatile fara radacina in pietris. Mai am vreo sansa sa isi revina?
|
 |
|
As dori sa cumpar si eu un melc Neritina. Sunt din Bucuresti, dar platesc curier rapid pentru livrare de oriunde exista un astfel de melc in plus.
Rog contactare prin mesaj privat.
Multumesc!
|
 |
|
Multumesc frumos!
O sa fac o lista si sa vad cand mai ajung pe undeva sa completez spatiul ;)
|
 |
|
Buna dimineata
Ati avut dreptate cu "loboda" aia din acvariu... azi dimineata ii cazusera toate frunzele, deci... presupun ca nu era de acvariu!
Aveti vreo recomandare in ceea ce priveste inlocuirea ei cu o alta planta folositoare si cu intretinere nepretentioasa?
Multumesc!
|
 |
|
Multumesc!
Am umplut acvariul, in afara de ultimii 3 cm pentru ca scufundam cascada ;)
Casuta aceea de ceramica e goala pe dinauntru. Imita lemnul, e drept, dar ar fi greu sa scobesc un lemn in asa fel incat sa se poata ascunde in el.
Cu pietricelele... oricum sunt cam putine, nu mi-au ajuns sa acopar toata suprafata acvariului... sunt multe spatii goale (chiar daca iluzia optica e ca este acoperit - datorita polistirenului tot alb care se afla in capacul pe care sta acvariul). Voi mai completa cu un nisip de aceeasi nuanta si cred ca va diminua spatiile.
Despre Neritina... nimic?
Zi buna tuturor!
|
 |
|
Daca vreau sa iau o Neritina acum, e ok?
Sau sa mai astept?
Pentru Neritina exista mancare speciala, sau ii ajunge ce mai pica de la betta?
p.s. stie cineva de unde se poate cumpara Neritina? Am intrebat la cateva magazine (doar informativ) si s-au uitat la mine ca la masini straine! E asa de rara specia asta?
|
 |
|
Pai... nu e gol... doar 2 degete am lasat din 2 motive: ca sa aibe unde sa curga filtrul cascada si sa nu sara pestisorul din acvariu!
Ar trebui mai plin?
Cat despre cealalta planta... am primit-o odata cu pestisorul, nu am achizitionat-o eu si... am zis s-o bag acolo ca o fi de acvariu ;)
Eu am achizitionat doar Cabomba si Cladophora aegagrophila.
|
 |
|
Buna dimineata!
Revin cu cateva fotografii, asa cum am promis:
Ceva sugestii/reclamatii?
|
 |
|
Multumesc mult pentru sfaturi!
Voi incerca sa le aplic!
|
 |
|
Asadar...
1. am instalat filtrul... nu ma deranjeaza clipocitul, nici pe betta... la un moment dat statea chiar sub jetul de apa (probabil se credea la spa); in schimb, ma deranjeaza bazaitul (mai tare bazaie decat clipoceste). asa fac toate filtrele?
2. bucatile de siporax sunt cam mari... au incaput 5 bucati in filtru.... in ritmul asta, punga imi va ajunge 5 ani!
3. temperatura apei din acvariu era 23 grade dimineata, acum a urcat la 24. este suficient (in conditiile in care inca nu s-a dat drumul la caldura)? sau trebuie si incalzitor?
4. pestisorul refuza sa intre in casuta... ii tot da tarcoale, dar evita gaurile de acces. e normal sau il deranjeaza ceva?
multumesc anticipat pentru orice parere/sfat!
ps. saptamana asta sper sa nu uit aparatul foto ca sa ii pot face niste poze sa le pun pe site.
|
 |
|
@stefanp : nu scria nimic de dimensiunea granulelor la siporax. de aceea nu am avut in vedere achizitionarea pachetului mai scump. data viitoare voi incerca pachetul mic. inteleg ca granulele se schimba o data pe luna, deci... in cateva luni voi avea nevoie de altele.
azi am transferat pestisorul in noua casa. a fost putin reticent la inceput, dar vad ca a inceput sa exploreze... in casuta inca nu a intrat, doar a inspectat-o pe exterior!
|
 |
|
Nu mai aveau Eheim Substrat Pro, asa ca l-am inlocuit cu Siporax (la 1l; aveau si mai mic, dar era mai scump  ). Sper sa fie la fel de bun.
Luni vine si filtrul hang on. Nu m-ar deranja clipocitul la birou... nu stiu daca se va auzi avand in vedere traficul si galagia de afara, dar ar fi o atmosfera mai placuta... sa ai cascada la ureche ;) . Probabil ca acasa m-ar stresa cand vreau sa ma odihnesc, dar la serviciu nu am nimic impotriva!
Oare e bine sa iau si un incalzitor? Luni o sa vad ce temperatura are apa in acvariu, azi doar am instalat termometrul (nerelevant inca, pentru ca apa era rece), apa si plantele (pietricelele le-am luat acasa si le-am spalat in 5-6 raduri, am turnat peste ele apa fiarta si apoi le-am mai spalat de 2 ori, iar acum sunt la uscat).
Luni pun si pietricelele si transfer si bettutul in noua locuinta.
Vreau sa-i iau si o mica ascunzatoare, am vazut una care mi-a placut, dar vreau sa arunc un ochi si in piata la Obor in week-endul asta, poate vad ceva mai discret. Si aceasta presupun ca trebuie spalata in acelasi mod ca pietricelele.
Ar mai fi nevoie de ceva? Nu-mi spuneti ca de o pereche pentru baietel, ca inca nu am vazut o fetita cum vreau eu pentru el  (e primul pestisor pe care il am si deja am devenit pretentioasa  )
|
 |
|
Multumesc mult pentru sfaturi. Asa voi face, am si gasit de comandat Eheim substrat pro.
Buretele vine cu filtrul sau trebuie comandat separat?
|
 |
|
Multumesc mult!
O sa caut si revin cu poze (de incepator, evident) dupa ce instalez tot ce am achizitionat!
Sa nu ma certati daca prima data o sa iasa o varza ;)
P.S. Imi poate spune cineva daca pot pune in filtrul acesta: http://aquariumprest.ro/tomatocart/products.php?140 granulele acestea: http://aquariumprest.ro/tomatocart/products.php?223&cPath=33 ca sa ajute la ciclarea sistemului?
Sau trebuie sa mai adaug si altceva?
|
 |
|
Multumesc de urare si informatii, @ stefanp!
Problema e putin "invers"  ii dau de mancare cand ajung la serviciu  pentru ca acolo va fi domiciliul lui betta, acum e deja al biroului  . In plus, acasa am o pisica vesela care ar fi foarte fericita si cu labutele in acvariu non-stop si mai e si fetita mea de doar 2,5 ani care s-ar intrece cu pisica la fugarit pestisorul ;) .
Asa ca s-a decis... pestele va trai mult mai mult si mai nestresat la birou decat acasa. De aceea i-am comandat dozatorul de hrana, pentru week-end-uri si pentru perioada sarbatorilor (vine in 3 saptamani pentru ca e comandat pe e-bay, fiind cam la 1/3 din pretul pe care l-am gasit in Romania la acelasi dozator, eu fiind in perioada de "criza").
Cu filtrul, ai dreptate, insa sunt atatea modele... externe, interne, cascada, cu burete, etc. incat nu m-am putut decide la unul din ele. Mai trebuie sa fie si suficient de lent pentru ca in cei 8-9l cati vor fi in acvariu... sa nu se simta betta ca in blender.
Oricum, pana decid ce filtru (si sper sa decid rapid) am luat o planta care se spune ca mai ajuta: Cladophora aegagrophila. Daca am luat teapa, poti sa imi spui fara ocolisuri ;)
Citind in continuare ce am de facut am ajuns la concluzia ca imi trebuie multa bafta 
|
 |
|
Buna ziua tuturor!
Numele meu este Andreia, sunt din Bucuresti si, spre deosebire de toti ceilalti membri ai forumului, pana acum 2 zile am vazut pestisori numai in pet shop, in mediul lor natural, sau in farfuriile vecine la restaurant (eu nefiind consumatoare de asa ceva).
In urma cu 2 zile, lucrurile s-au schimbat putin. Colegii de birou mi-ai facut o surpriza: un baietel betta superb. Si cum e inginereste sa te documentezi, am inceput sa rasfoiesc google...
Acum am dat de alta belea... notiuni si termeni care pentru un neavenit ca mine sunt de ordin extraterestru. Din pacate, la serviciu timpul nu imi permite sa citesc cat as fi vrut, dar pentru micul betta (care este pentru moment gazduit intr-un bol de 2l imprumutat de la o colega care il tinea doar pentru puiet) am inceput sa fac unele achizitii pe care eu le-am considerat prioritare... sper ca nu atat de catastrofale, cum mi se par acum dupa ce am citit cate ceva pe forum.
Maine va veni un mini-acvariu de 10l, 1kg pietris alb, 2 plante, 1 termometru si un minciog + 1 cutie hrana betta, iar in 2-3 saptamani un dozator de hrana.
Acum problema e alta... ce fac eu cu procesul ala de ciclare, avand in vedere ca luni inapoiez bolul posesorului? Apa o voi lasa sa stea de vineri pana luni in acvariul nou (langa bolul actual, ca sa aibe aceeasi temperatura), pietrele le iau sa le fierb acasa si le duc luni la serviciu ca sa impodobesc acvariul, dar cu procesul ala de o luna... sunt cam in plop.
Oricum, trag nadejde ca voi gasi informatii folositoare si utile pe acest forum si sper sa reusesc sa il fac pe micul betta cat mai multumit de noua locuinta!
In orice caz, multumesc anticipat celor ce ma pot ajuta cu un sfat in legatura cu necesitatile unui betta!
Numai bine tuturor!
|
 |
|