[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu

Tocmai ce a sosit si Fane Curierul, am primit obectu', sarutmana mult!
Iti da bajatu' un bec special pentru acvariu, de la o lampa solar duo boy (il pun deoparte, langa termometrul juwel).
Daca ai vreodata drum in jurul carciumii Margineni, da-mi de stire
Nu prea cred, dar lasa-le in sol, ca cine stie..
Mi-am adus aminte ca mai am si vo' doo fiole de prodibio reefbooster. Oare ajuta la ceva in cazul de fata?
Ok, multam

Cum sa-l banati nene pe FAIMOSU MADALIN???
Habar n-ai tu! Tango de Ion Vasilescu.

Ce sa fac cu pustoaicele, sa le cresc?
Asa, daca imi explici ca la prosti inteleg

Daca fac duminica un schimb mai mare de apa, ce recomanzi:

- o aditie sanatoasa de bacterii
- sa cumpar si sa adaug fitoplancton
- o blonda sanatoasa de 35-40 anisori
- toate cele de mai sus

bebe12345 wrote:Bai nene , du am decat 2 acvarii , cele precizate mai sus ! Restu e facute doar ca a va enervez pe voi , singura adevarata e ca am tonut scalari cu piranha uitati aici pozele , la cerere mai fac
https://plus.google.com/photos/photo/104981343747949739564/6153068222044915826?pct=ab&pcv=6153068219353178225&sview=20
eu pot sa postez un topic ca tin 5 scalari intr un borcan , asta e fiecare face ce vrea ,.acum cine imi poate spune daca e prea mic neonu la acvariul de 54 l ? 15 w ?

Boss, mie mi se rupe de acvariile tale, poti sa ai cati pesti vrei si unde vrei, inclusiv in vasul de la wc. Dar ai macelarit limba romana il ultimul hal, ai rupt abecedarul pe genunchi.
Stiu ca asta nu e un forum dedicat limbii si literaturii romane, nici al gramaticii, dar plm frate.. un pic de repect pentru limba romana nu strica, te faci de maro singur.

Ontopic: daca vrei sa ai acvariu plantat, 15w la 54 litri nu-s suficienti. Pune 2 tuburi, chiar 3, pentru ca tuburile T8 sunt de rahat (alegerea iti apartine, in functie de plantele pe care vrei sa le bagi si de alti factori - fertilizare, co2, etc)
Bre, matale nu te supara pe mine, dar uite ce zice nea Dragos:

Spre deosebire de acvariile de apa dulce, cele cu apa sarata trebuie sa
se "invecheasca". Apa din acvariile cu apa sarata este o apa cu tot felul
de "vietuitoare", in special bacterii, dar si fitoplancton. Apa proaspat preparata
este o apa "cruda" care nu contine niciun fel de organisme. In plus de asta
acvariile cu apa sarata sint mult mai sensibile la diferentele de parametri,
daca te apuci sa schimbi 30% din apa si apa are alti parametri se va vedea,
nu numai ca il poti decicla dar poti omora din vietuitoare. Si nu in ultimul
rand un schimb mare de apa presupune o cantitate mare de sare, ceea ce
inseamna costuri. La un bazin nano nu se vede asa tare, dar la un bazin
de sa zicem 1000 de litri daca vrei sa schimbi 300 de litri asta inseamna peste
10 kg de sare, care nu este ieftina.

Pe scurt regula este intre 5 si 10% saptamanal.
Multumesc!

N-am unde dracu sa mai bag si ATS-ul.
Cu perioada de hranire am inteles, o sa le dau din 2 in 2 zile (bucuria puturosului)

Cu echipamentele dimensionate aiure sunt de acord, am facut totul dupa ureche (si n-am ascuns asta niciodata)

Cu schimburile masive de apa nu sunt de acord, am sa ma rezum la 10% pe saptamana, ca de obicei (a explicat pe undeva nea Dragos de ce nu-s bune schimburile mari)
Multumesc.

Perioada de iluminare e de 10 ore, din care 2 ore lumina merge la intensitate redusa (rasarit si apus)
8 ore sunt ok?

Bacterii folosesc, Biodigest + Bioptim si Stability

Acum ~2 saptamani am inceput sa dozez si 1ml/zi de Nopox de la Redsea, iar acum o saptamana am introdus si un saculet cu ATI Carbon.

Antiphosul este deja in reactor (diy, pe genunchi facut).

Nu inteleg ce inseamna acel ATS, imi poti explica?

Ma, plm, bazinul e crud, dar nici chiar asa de crud, are 5 luni.
Testele au iesit intotdeauna bine, o sa le mai fac o data diseara.
Prea multe si prea repede.. sa fim seriosi, n-a fost chiar asa. Intre achizitii intotdeauna a durat o luna (plm, punctul de verificare este salariul)
Antiphos folosesc (de la Seachem, alaltaieri am pus ultima doza, trebuie sa cumpar din nou), curatenie fac (chiar daca zic uratii astia ca sunt puturos, schimburi de apa in fiecare duminica 6 litri)
A, de aproape o luna am inceput sa folosesc si un protein skimmer (chinezesc, cu piatra de aer, dar face ce trebuie sa faca)

Cred ca putem continua discutia diseara, dupa ce fac testele. Daca nu exista solutie sa elimin algele, poate gasim o solutie sa stopam extinderea lor

edit: Mugurele, hrana le dau asa: o zi jumatate de cub de congelata (e omor pe congelate, nu ramane nimic), urmatoarea zi le dau niste granule de la NLS, thera nustiucum apoi in urmatoarea revin la congelate si tot asa.
E prea mult?

edit2: Emeraldul sta pe pietre si tot aduna chestii cu clestisorii lui, dar rezultatele nu se vad. Pe hermit il doare in cur, o fi ruda cu Donald Trump.
Am mai facut cateva poze, dar nu de dragul pozelor, ci ca sa va cer ajutorul.

O sa observati in poze ca pe alocuri am o alga verde, urata (arata ca o paturica pufoasa)

Cum scap de ea?

image image

image image

image image

image image

image
Arata bine background-ul, o sa arate si mai bine dupa ce se "invecheste" si prinde un pic de alga (daca iti faci cont pe plici si nu mai incarci imagini ca guest, nu-ti mai pune watermark pe poze)
Succes!
Eu sunt atasat de toate ganganiile si vietatile din acvariu, dar mi-ar placea sa am (in viitorul acvariu mare) pietrele acoperite cu gps si ciuperci.
Ciupeeeeeeeerci, magic mushrooms
Mi-a aratat nevasta-mea ce-i place in acvariu:

- "florile alea" (zoasii de la tine, cei mari)
si
- "boschetele" (Euphyllia)

Atat. Ciupercile, zoasii mici si gsp-ul n-au avut succes
image
Bine, tu ditamai omul te uit la Andrei-mic-bea-laptic Omu' citeste in diagonala si scrie la fel
Asa, sarutmana, am o janghina de prosop pe care-l folosesc doar pentru acvaristica. Multam tuturor!

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: