[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: um02122
Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
E populat orasul?

Din pacate, da. E si vina mea ca astept sa treaca lumea inainte sa fac poze (ca sa mentin standardele de calitate).
Eu stau in partea linistita a orasului.
Desi are un look medieval si e foarte curatel, e populat de cei mai grobieni englezi pe care i-am vazut eu in UK.
Genul galagios, grasi, tatuati, care vorbesc cu "oy" si beau pana pierd controlul sfincterului.
Si hotelul:

N-am voie bautura decat in weekend, cand inchid astia spitalul si ma trimit la un hotel.
Asta-i cea mai apropiata cafenea.

Sa inteleg ca nu folosesti biopellets si nici nu dozezi bacterii / votca / otet cu zahar / NOPOX.
M-au ajuns urarile unchiului Pavelescu de pe vremea cand era in Kurlanda.
Am luat si eu doua saptamani de lucru ca palmas intr-un spital unde sunt on-call 24/7.
Departe de acvarii, ma bazez pe nevasta si copil sa-mi tina pestii in viata.
In rest, munca grea, departe de casa:

E posibil sa-i fi stresat schimbul de apa in sine, ca fenomen mecanic?
PLM, multa agitatie, poate ai mai stat si la bustul gol cand ai schimbat apa si s-or fi socat saracii.

Ma uitam la filmuletul cu ei speriosi si ma gandeam ca trebuie sa fi durut cand ai produs zgarietura aia imensa pe sticla din fata.
Daca vrei sa nu se mai vada, tre sa folosesti: apa sarata, lumina albastra si pesti de recif. Eventual o Suri sa distraga atentia.
Vinzi curve folosite. Ce folosesti in loc?
Pentru circulatie poti folosi ceea ce americanii numesc closed loops. Un Bean Animal are avantajul de filtrare separata, dar pierzi CO2 pe care il dozezi.
Acvariul cumparat a patit din pacate o deturnare de destinatie. Arata prea bine ca sa ratez ocazia sa-l gauresc.
Banuiesc ca acvariu cu sump e o idee proasta daca vrei sa tii plante, intrucat risipeste CO2 din apa ?
Mai caut ceva similar pentru proiect.

Radacina nu mai pateaza apa. A trecut printr-o perioada de muci, pe care i-am spalat cu returul.
Am adaugat un ciorap de filtrare in sump, a facut minuni, apa e foarte clara. Am mai adaugat carbune de la marin - tind sa nu il las mai mult de o saptamana, nu il folosesc continuu.
In plus, aveam un flacon de bacterii de la Fluval care a venit cu Fluval Edge. Era expirat si insuficient - doza pentru prima zi de ciclare pentru 40L. L-am adaugat in acvariu, nu cred sa dauneze, dar nici sa ajute, avand in vedere ca apa are temperatura de afara 10-14 *C. Am pus si substratul in acvariu de cateva saptamani, la vreo doua zile dupa ce am fost sfatuit sa nu o fac. M-am grabit, dar macar vad un acvariu mai placut cand ma uit afara pe geam.

Tare ma bucur ca a mers bine resetul.
Acum ca ai pus poza cu parintii si puietul, m-am prins si eu ce pesti sunt.
Nu stiu daca iti mai amintesti ca am postat si eu un film cu o pereche din specia asta si puiet din acvariul display de la Maidenhead Aquatics Iver - am intrebat atunci pentru tine si mi-au spus ca puii nu-s de dat.

koala wrote:- Sistemul functioneaza si cu gaurile date la acelasi nivel... trebuie sa ai grija ca teava de full siphon sa coboare cat mai aproape de fundul cutiei interne (ma refer la bucata aia care se infige in cot).
- Daca dai gaura putin mai jos, atunci sistemul se va amorsa mai repede... evident, trebuie ca si cutia de overflow interna sa fie putin mai adanca. Eu as merge pe varianta asta.
- Referitor la conectori, era bine sa fi dat gaurile DUPA ce aveai piesele in mana.

Multumesc pentru raspuns.
Din pacate, nu sunt certificat decat pentru gauri de 20 mm - nu am decat fierastrau circular diamantat de 20 mm, primit de la meseriasii romani care mi-au renovat bucataria. In plus, nu vreau sa dau gauri mai mari intr-un acvariu atat de mic, nici sa pun niste tevi prea mari, intrucat ma forteaza sa fac o cutie de overflow mare. Daca e cutia prea mare, imi limiteaza lumina pe care o pot folosi. Oricum, acvariul are un loc dedicat in pod, voi lucra la el in voie, nu am constrangeri de timp.

Inca o nedumerire: pentru o dimensiune data a tevii, nu exista un debit minim necesar pentru a face sistemul sa functioneze silentios? Ma gandesc ca un debit foarte mic va face ca teava de full syphon sa nu stea amorsata, ceea ce va rezulta in horcaieli in sistem. A fost inca unul din motivele pentru care am optat pentru gauri mici, nu cred ca voi pune o pompa de recirculare mai mare de 2000-3000 lph.
Salut, vin si eu cu o intrebare de incepator: din design-ul original (cu caseta interna) vad ca cele trei gauri sunt date la acelasi nivel.
Este corect sa fie gaurile pentru full si open syphon la acelasi nivel (diferenta fiind doar deschiderea pentru airline de pe open syphon), sau trebuie ca gaura pentru full syphon sa fie data mai jos?

Intreb pentru ca am dat intr-un acvariu doua gauri - pentru open syphon si pentru emergency, ramanand sa mai dau a treia gaura pentru full syphon in miloc. Ideal as vrea sa fie la acelasi nivel, dar imi doresc functionalitate mai mult decat estetica. Oricum, fiind pe mijloc, nu va arata prea rau nici daca e mai jos.

O problema separata de Bean Animal - acvariul are 40L, asa ca am dat gauri de 20mm. Are cineva idee de o sursa de teava, conectoare si bulkheads care sa respecte aceste dimensiuni? Eu am gasit Hozelock Stepped Hosetail 1435, fata de poza are si doua garnituri de cauciuc si o piulita plata pentru etanseizare pe interiorul acvariului. E posibil sa largesc gaurile pana pe la vreo 22mm prin polizare.

Acesta e acvariul. Caseta interna va fi pe toata lungimea acvariului, deci doua foi de sticla (sau material acrilic negru, ideal fara dinti) perpendiculare, una verticala si una orizontala. Cat de mare va fi e conditionat de cat de mici vor fi coturile PVC.

Azi am mai facut un pas inainte: am cumparat un acvariu AquaEl Classic 50 Bow la mana a doua cu £25.

Acvariul este identic cu cel pe care il folosesc pentru carantina la marine.

http://www.swelluk.com/aquael-classic-50-bow-aquarium-kit/

Am cumparat si un filtru hang-on AquaClear 20, desi inca stau cu gandul la un Eheim Classic.
alias wrote:M-am hotarat sa-l vand. Multumesc

Well, same goes for the buyer.
Cu conditia sa fie coleg de forum.
Daca e RSM130, am eu blocul pompei cu elice cu tot, lipseste doar capacul, pe care ar trebui sa-l ai tu.
Daca decizi sa pastrezi acvariul, ti-l trimit fara bani la sfarsitul lui septembrie.
Bine ai venit pe forum!
O vorba doua despre tine inainte sa vinzi acvariul?
Sau parasesti hobbyul de tot?
Adevarul ca pestele e ieftin, dar e loterie cu el.
In acvariile bine plantate cu Aiptasia, sansele sunt mai mari sa manance Aiptasia pestele decat invers.
Daca vrei sa iei insa pestele pentru comportament, iti recomand cu caldura achizitionarea a multiple exemplare, au un comportament de grup fascinant.
Desigur, daca ai scoici, LPS, anemone la care tii, e posibil sa-ti produca si neplaceri.
Azi am vazut minune cu ochii mei.
Femela de clown s-a dus neobisnuit de aproape de pompa de langa overflow, apoi a depozitat un rahat imens, care s-a transformat intr-un nor sub efectul pompei (vorba englezului - when shit hits the fan). Pana aici nimic spectaculos. Cand insa tot rahatul a fost prins de overflow, pestoaica a plecat repede inapoi la ciuperca, ceea ce m-a facut sa cred ca era ceva premeditare in actiunea ei.
A mai intalnit careva ceva similar?
Felicitari!
Sa fie intr-un ceas cu cuc.
Vezi sa nu ti-i manance melcul ala gigant.
Ieri am incercat sa dau gaura in sticla.
La prima gaura m-am grabit pe partea de finalizare si rezultatul a fost mai putin decat perfect: din nerabdare am pus prea multa presiune la sfarsit si gaura a avut doua ciobituri, care s-au continuat cu crapaturi pe toata lungimea geamului din spate (am si scapat putin bormasina in geam). Apoi am exersat alte gauri, pana cand am invatat tehnica si am sfarsit prin a da gauri perfecte, care nu zgarie la deget. Experienta este una foarte pozitiva odata ce ti-ai facut mana.
Inca nu m-am dumirit cum sa fac acvariul de afara pentru viata marina indigena v2.0, dar inclin spre o varianta sumped cu overflow si pompa de recirculare.
Weekendul acesta am intregit fauna cu un ac de mare Syngnathus rostellatus, o scoica vie si un melc Nassarius reticulatus.

Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Go to: