[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: um02122
Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Am o vaga impresie ca in controllerul asta poti sa bagi si 24V.
Blue Tuxedo Urchin (Mespilia globulus) abordeaza orice, inclusiv pietrele.
Mai mult, rade si coralina de pe orice suprafata la care poate ajunge.
dan.pavelescu wrote:Pasarica, ce animal ai acolo?

E un burete portocaliu.
Dragii mei, o armata suficienta de melci Turbo mexicani si tuxedo sea urchins va lasa piatra golasa ca un cur de bebelus. Indiferent de fosfati. Singura problema e daca pui prea multi, termina papica si apoi mor de foame.
Nu rade, acvaristica este un hobby al compromisului (cu nevasta).
Singura exceptie sunt colegele noastre. Pentru ele, este un hobby al compromisului cu barbatul.

In fine, am strans putin din dinti - cam greu sa nu introduci apa de la magazin ("contaminata"). Am curatat depunerile din palnia buretelui cu o forfecuta si am pus animalul intr-un loc cu lumina putina si debit bun - in sump, dupa mediile de filtrare mecanica si chimica, inainte de mediile de filtrare biologica.

Sper ca ce-i trebuie (phytoplankton) sa ajunga si la el in cantitate suficienta. Si sa nu inceapa sa creasca necontrolat in sump sa-mi blocheze si sa nu mai pot scapa de el. Il voi verifica o data pe saptamana.

Daca moare, il redirectionez la bucatarie la spalat vase.
Cand am venit acasa dupa doua saptamani, se terminase detergentul meu favorit de vase. Am luat doua sticle mari de detergent si un burete.

dan.pavelescu wrote:Na.. negrul nu face parte din spectrul de culori, e fenomenul definit prin absenta luminii.
Nu stiu sa explic

Pentru ca pigmenti, melanina si tigani

Deci recunosti ca le zici colorati unora lipsiti de culoare.

dan.pavelescu wrote: (chiar daca negrul nu e o culoare, dar na..

Cum adica, negrul nu-i culoare?!?
Atunci de ce le zice la negrese femei de culoare?

Esti pe drumul cel bun.
Fa niste schite cu proiectul sa ne uitam pe ele pentru validare.
Odata taiata si gaurita sticla, e mai greu sa mai faci modificari.
Banuiesc ca daca folosesti teava si coturile potrivite, ai putea sa tii teava in max 5 cm in spatele acvariului, cu conditia sa faci acea caseta de overflow coast-to-coast interna. Mi se pare ca asa pierzi cel mai putin volum in display, oricum la un all-in-one ai fi folosit pentru un sump in spate macar 10 cm, deci numai avantaje asa. Asta te duce la niste dimensiuni de 60x55x55cm - cam 170L brut.
Daca decizi sa faci acvariul cu capac, atunci poti pune si intaritoare pe margini, de jur imprejur.

Imi pre rau ca te sacai cu sumpul, dar de cand am facut un experiment cu doua acvarii de plastic, I'm a believer.
Intre timp am invatat sa dau si gauri in sticla, cu costul unui acvariu vechi luat la mana a doua.

Ok, pot sa inteleg blocajul cu sumpul.
Fa totusi caseta de beananimal si tine-o inchisa pana o sa-ti dai seama ca vrei sump (max trei luni).
Apa nu va face valuri chiar atat de mari pe cat te astepti. poti lasa linistit doar un cm de apa pana in buza, fara sa ai probleme.
Eu am tinut in cubul de 40 cm apa la jumatate de cm si incepusem sa am fenomene de capilaritate. Le-am rezolvat aplicand niste crema pe baza de petrol - Vaseline pe buza acvariului.
Eu iti promit ca poti avea un acvariu cu overflow si sump silentios.
Nu abandona ideea.

Eu as face un cub 60x60x60cm cu sticla ultraclear de 10mm pe fata si laterale, fund dublu, overflow intern in sistem Bean Animal.
Standul cu profil de aluminiu (vezi sistemul lui Kirucd pentru acvariile de fragi) si panouri dupa pofta inimii.

La racire, doua ventilatoare care sa sufle in sump, cu evacuare prin spate.

Pompa de recirculare o pui supradimensionata (iei o Vectra care e electronica si supersilentioasa sau un Tunze/Sicce electronic) si nu mai pui nicio alta pompa de valuri in sistem.

Vorbesc din experienta, am cinci acvarii fara sump, doua AIO si trei cu filtre hang-on si skimmer in display sau fara. Nu mai fac acvarii fara overflow, sunt prea limitat de timp si ce sunt dispus sa fac pentru acvariu.
Apropos, cam asa va arata acvariul tau fara sump, cu toate acareturile la vedere.
Adica suficient cat sa te dea nevasta afara din casa.
Humbert wrote:am si eu o intrebare de incepator: un skimmer de proteine nu poate functiona in afata unui sump, de sine statator?
adica sa functioneze ca un filtru extern, cu tur si retur.

Eu am asa ceva (in pod, l-am luat pentru ca era prea ieftin sa nu il cumpar).
http://www.theaquariumsolution.com/product/3026/72

Eu in Noemi's Reef am o temperatura constanta de 29-31 °C. Coralii soft sunt absolut ok asa.
Chillerul nu e o optiune la bloc, daca nu poti sa-l tii afara cu ventilatie de calitate, iti face viata mizerabila.
Aer conditionat sau ventilatoare si inlocuirea evaporarii e solutia.
Alta solutie mai ieftina e sa te muti in UK, singura tara din Europa fara temperaturi extreme.
Parerea mea e ca lumina poate costa cat acvariul daca iei lumina de calitate care sa faca fata cerintelor celor mai pretentiosi corali / scoici / anemone.

Daca o faci tu insa, nu cred ca vei sari de €100.

Eu am lumina de 90W care zace degeaba. Daca nu vrei sa incepi de la zero, pot sa ti-o pun in posta, dar va avea nevoie de cateva interventii:
- un sistem de suspensie (ca sa n-o scapi si tu in acvariu)
- inlocuit cateva leduri ca sa o faci mai placuta ca temperatura de culoare (dupa parerea mea e cam full spectrum pe moment daca o folosesti la 100%).
- trebuie inlocuit ventilatorul (nu s-a ars, dar se mai blocheaza de cand am scapat lumina in acvariu)
- cred ca i-ar trebui un controller nou (e vreo €25 pe eBay)
In rest, estetic arata perfect.
Ca pret, daca faci sump ti-o dau gratis.
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/420/36620.page
Daca spatiul e singura restrictie, te sfatuiesc sa mergi pe acvariu cu sump.
Cel mai ieftin ti-l faci custom, daca vrei de-a gata, Red Sea Reefer varianta Nano. Nu cumpara o varianta cu totul inclus, pentru ca totul inclus si ieftin e de proasta calitate. Apoi, poti incepe si fara sa ai totul de la inceput.
Roaga-l pe Koala sa-ti dea PDFurile si apuca-te de citit si studiat inainte sa te apuci de cheltuit bani. Un cub de 60 cm cu sump te duce la un volum total de 250-300L, ceea ce-ti permite mai mult de doi clowni si-un crevete.
Ca lumina, AquaIllumination Hydra 26 HD e sificient.
Fain browserul, imi place ca face highlight la selectie cu verde.

Am facut un tutorial pentru inserarea filmelor, vezi linkul din semnatura.
No Bang Bus?
dan.pavelescu wrote:Crede-ma ca e mai bine cu "oy" de la fanii lui Manchester United, decat sa-ti tiuie urechile de singuratate ca in Mallnitz.
Arata frumusel orasul, macar nu e jegos ca Londra. Cand reusesti sa strangi milionul de lire sa-mi cumperi un pejte. Si o basma pentru matusi-ta Liz.

Boss, iti cumpar un peste cand vrei tu.
Nu strangi milionul daca esti fire caritabila, bogatii sunt in general zgarciti, altfel n-ar ajunge bogati.
Silviu Man wrote:
In rest, munca grea, departe de casa:

Munca este grea doar daca nu este platita la valoarea ei.
In rest, este doar munca!
Oricum, exista intotdeauna si o alta alternativa :
Nicaieri nu e mai bine ca acasa!

Glumeam, fata de jobul trecut am cam 15% activitate pentru 400% salariu. Plus trei mese decente pe zi.
Acum am grija de trei pacienti. In weekend au inchis pentru ca nu mai aveau pacienti.
Singurul dezavantaj e ca sunt captiv intr-un spital departe de casa.

Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Go to: