Buna ziua
Sunt si eu un mai nou crescator de pestisori. Dar nu sunt chiar ACVARIST ca voi ci sunt AQUAPONICS-ist. Adica apa din acvariul meu (ceva mai mare , la vreo 1.000 litri cu totul) este filtrata printr-un filtru biologic din criblura (pietris de rau de care se foloseste si pentru adaus pe sosele) in care am cultivat legume si flori pentru a consuma nitritii si astfel sa reduc foarte mult schimburile de apa.
Dar avem cam aceleasi probleme cu vietatile din ograda. Mai exact, am un pestisor la care datorita neglijentei am ajuns sa am codita mancata cu totul vreo cativa milimetri dupa cum se vede din imaginea pe care sper sa o pot atasa. Sau mai puteti vedea filmulete
AICI . Se vede sper ca are rana si chiar mancata carnea de pe coada. Cred ca la mine e din cauza calitatii proaste a apei, dar ma gandesc, ce putea sa afecteze asa grav ? ma gandesc mai carand la ceva paraziti, sau microorganisme? cu cateva zile inainte le-am oferit pestilor din bazinul meu ca hrana niste rame si viermisori ramase de la o partida de pescuit.
Voi ce credeti ca ar putea fi? Pestisorul a murit intre timp, oricum era irecuperabil... Dar cel putin pentru viitor, sunt ingrijorat de ce element poate consuma asa de tare carnea de la un pestisor VIU...