Message |
|
Ca tot s-a revenit la discusi profit sa pun o intrebare intrebareata. Dupa ce ies puii, incep sa manace mucus, totul pare ok dar imi mor puii pe capete. In prima luna raman cu ei la jumatate. Si asta mi se intampla la fiecare depunere. Ce sa fie oare ???
|
 |
|
Pe mine nu m-a uimit ca nu folosesc filtrare ci unde au acvariile......pai le au in curte cu cate o tabla deasupra, la un loc cu gainile, ratele etc. Mai mult, ca sa faca economie de sticla si spatiu, un bazin sapat - ca o piscina. Ce mai o ferma in toata regula cam cum poti vedea in romania la piscifactoriile de pastrav. Cum poti sa concurezi cu ei.....
|
 |
|
La cat e de ieftina apa acolo, am inteles ca nici nu folosesc filtre. Doar fac schimb continuu de apa.
|
 |
|
Mie unu discusii salbatici nu imi atrag atentia, nu stiu de ce prefer un strain domestic unuia salbatec. Vizitand in repetate randuri un crescator de pe aici, Vecin de-a lu Elvisman ;) imi povestea isi aduce exemplare F0 pt a incerca obtinerea de noi varietati. Alegea pestii care avea mai mult de nu stiu cate puncte rosii, etc etc din toate astea intelegand ca crescatorii apreciaza mai mult varietatea genetica ce o aduce un salbatic si nu aspectul. Am inteles de altfel ca sunt a draq de greu de reprodus in captivitate pt ca din 60 sau mi multe exemplare adulte nu am vazut nici o pereche sa depuna in mai mult de jumatate de an.
|
 |
|
Cel mai simplu cred ca ar fi sa ii pasezi la alta pereche, dar treptat, si perechea care ii primeste sa aiba experienta. Eu am incercat amandoua metodele dar cresterea fara parinti nu imi functioneaza de nici o culoare. Ar fi interesant ca cineva care a reusit sa descrie en detail procesul. Ce zici Ioane?
|
 |
|
Cred ca ceva cumparat ajunge la preturi mult mai mari decat acvariul. Cel mai indicat ar fi un home made. Ia gandestete la un bidon de muraturi(dar mai mic 30-40l) o pompa puternica si mult Ehfisubstrat. AM vazut ceva asemanator intr-un depozit de acvaristica si cred ca si-ar face treaba binisor. La fel ai putea folosi un filtru de piscine- au debit foarte mare dar volum mic.Pretul astora din urma ar fi pana intr-o 100 €, dar trebuie sa mai adaugi materialul filtrant.
|
 |
|