[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: altexandru
Forum Index » Profile for altexandru » Messages posted by altexandru

- am un filtru mic, de 300l/ora, intern. Carcasa de filtrare are 2 compartimente. In unu pun burete normal, in al 2-lea tot burete sau sa pun altceva ?
- cum fac sa opresc jetul puternic de apa de la iesirea filtrului ? Pana acum am folosit o solutie improvizata, am pus un burete de filtrare si la iesire, prins cumva acolo, sa sparg jetul de apa. Dar vreau sa stiu daca e vreo solutie mai profi.
Multumesc pt aprecieri si critici.

Pana acum am hranit pestii cu granule Tetramin. O haleau toata, erau vioi si coloritul foarte aprins. S-a terminat si am luat fulgi de la JBL. Nu se scufunda, stau la suprafata si neoni mei am observat ca nu maninca de la suprafata. Le-am dat de vreo 2-3 ori si pureci de balta luati din piata, nu le place. Ce recomandati sa le dau?

Am observat ca "cineva" imi maninca frunzele de la plante. Doar ce e verde, raman nervurile, exact cum fac si omizile. Omizi clar nu am asa ca la o examinare atenta am gasit vreo 7 melci mici de tot care s-au sacrificat si au plonjat in apa albastra a toaletei mele. In acest timp neoni mei strigau This is Sparta ! Am un melc asasin cred, si vreo 3 conici care stau in substrat. Care se inmulteste asa iepureste ? Am cum sa bag niste bromura in apa poate le mai tai apetitul sau continuu sa curat manual melci ?

:stefanp
bolovanu' meu e foarte simpatic, nu reuseste Nokia sa imortalizeze acvariul la adevarata lui valoare , bine, nici eu nu-s vreun talent si nici n-am Instagram

:cichlidfan
am avut xipho si molly, care au crescut cat niste vaci si smulgeau plantele, asa ca am intrerupt orice relatie de colaborare. Ca un bun crestin, sa nu ii dau la WC dupa ce i-am crescut de cand se jucau cu putza in substrat, i-am dus la piata si i-am donat unui tip care avea pesti la vinzare. Moca !
Acum am 10 neoni si as vrea mai multi, imi plac pestii care au comportament de banc.

Salut forum,

am mai citit, am mai incercat, am mai avansat...?

http://imageshack.us/g/59/040420121049.jpg/

fac CO2-ul cu reteta ce contine gelatina, drojdie si zahar. fara spuma, fara presiune foarte mare, debit de CO2 de fix 1 pic pe secunda, deocamdata dispersat printr-o piatra de aer, ca un difuzor e 7tej de lei.

la ultima strigare de catalog am 10 neoni, 2 sanitari, 2 melci mari, vreo 10 mici de tot, si 4 red shrimp.

Intrebarea de incepator: am gasit in vreo 3 locuri in acvariu o cantitate cat o boaba de mazare de "gel" transparent in care sunt cateva puncte albe. Oua ? Icre ? caca sau bun ?
efectul de oglinda credeam ca il vad si pestii, altfel care e explicatia faptului ca se plimba ca prostanacii cu botul lipit de sticla toata ziua ?

nu inteleg de ce sa fac trecerea de la 11 la mai multi W treptat ? algele nu stiu cat de treptat o fac eu, asta nu ar influenta cresterea lor.

folosesc un filtru de 200 l/h, o chinezarie care deocamdata asi face treaba, dar vreau sa trec la un filtru extern. pestii simt vibratiile si cred ca pt ei un filtru intern e echivalentul unui picamer in dormitor pentru noi.

repet, volumul e de 30 de litri, ceea ce m-i se pare OK pt un banc de 15-20 pestisori curcubeu.

Tizzle, piatra o am dintr-un parau de munte de undeva din zona Bicaz, daca esti din Iasi mai am una super faina si mult mai mica, n-am cu ce sa ai fac poze acuma.

Xenon, poti fii te rog mai explicit in ceea ce priveste locatia pet-shop-ului din Stefan cel Mare ?
pai ca si iluminare folosesc deocamdata un simplu bec economic de 11W. Volumul acvariului e de 30 litri, piatra e intr-adevar mare dar, mie ami place foarte mult cum se vede ( am cautat o piatra deosebita cateva ore si am mers 1 km prin parau pana am dat de ea). Daca se acopera de muschi o sa fie si mai ok, deja in crapaturi a aparut un strat subtire verde ( nu stiu daca sunt alge daunatoare sau nu ).

Ce bec ami recomandati ? Adica ce putere.

Cu autocolantul, a fost o prima incercare cu o bucata de autocolant veche care nu prea se mai lipeste. Vreau sa incerc sa dau cu spray negru auto 3 laturi ale acvariului pe interior. Recomandati ?
Pe interior ca sa nu se mai faca efectul de oglinda si sa innoate pestii in sus si in jos pepereti urmarindu-si reflexia.
Facut.
scuze pentru imagini da habar n-am cum functioneaza imageshank asta.....de ce nu poti face upload la poze direct in forum ?
Buna ziua,

Am fost mustrat ca nu mi-am prezentat acvariul in acest colt inainte sa postez in alt topic al acestui forum asa ca va invit sa analizati/criticati micul meu coltisor cu apa.

Am gasit in boxa un acvariu si cateva "unelte" adiacente lasate de o ruda care a plecat din tara asa ca, intr-o zii, am trecut pe langa un pet-shop si am luat 7 pestisori. Saraci, au stat in punga vreo cateva ore pana am ajuns acasa si am instalat acvariul, dar nu au murit. Nici macar nu era ciclat, habar n-aveam ce e aia.

Am inceput asa:

image
By altexandru at 2012-05-10

dupa cateva zile de citit acest forum, am ajuns la acest stadiu:

image

image

Habar n-am ce pesti am acolo, am 2 negri, 2 rosii si 3 mici frumos colorati, 1 melc care toata ziua se plimba pe pereti si inca 3 melcisori mici care se chinuie sa se bage in substrat da nu prea reusesc ( cred ca granulatie e cam mare ). Mai am si 2 sanitari si 4 red shrimps. Pestii aia rosii, maninca tot, fugaresc shrimpii si smulg plantele. Vreau sa scap de ei si sa pun vreo 15-20 pestisori mici care sa aiba comportament de grup.

Nici plantele nu stiu ce fel de plante sunt, le-am luat din piata doar ca ami placeau cum arata. Vreau sa am gazon in acvariu, dar deocamdata nu am CO2 bomb, si nu gasesc in Iasi gazon de cumparat. Caut in bazarul de pe forum.

Cu stima,
Alex
Salut,

Vreau sa cumpar cateva plante pentru a inverzi tot fundul acvariului.

Ma intereseaza :

Utricularia graminifolia
Glossostigma elatinoides
Hemianthus callitrichoides ”Cuba"

Sunt din Iasi, daca are cineva tot de aici.

Forum Index » Profile for altexandru » Messages posted by altexandru
Go to: