vladwill wrote:desi imi e clar ca aparatura ajuta mult dar nu inlocuieste indemanarea si dedicarea
Asta asa este!
vladwill wrote:
- PH-201 - 75 EURO ( Stefan stiu ca a folosit sau inca foloseste acest model si daca el nu are acvarii frumoase ....
In primul rand, mersi!
Da, am avut un ph 201, dar nu il mai am.
vladwill wrote:
de ce ar trebui sa dea omul , sa spunem 250 EURO pe un Dennerle si sa nu faca economie de 175 EURO cumparand un PH-201 ? Sau sunt toate cam aceeasi mancare de peste ( din pc de ved practic , ca nu frumusetea controllerului ne intrereseaza aici ) si cumpara fiecare ce firma ii place, dar in final , acelasi PH il va avea in bazin si tot atatea pac-pac-uri de electrovalva ?
vladwill wrote:
De asemenea, din cate am citit ( pt ca nu am folosit inca ) Sonda ar fi cheia la buna functionare a instalatiei .
Si aici , la fel . Avem sonde cu 15 EURO si ajungem pana undeva pe la aproape 100 EURO ( parca Dennerle am gasit aproape de pretul asta ) .
Da, sonda este cam cea mai importanta; ea face citirea, cu mai multa sau mai putina precizie.
Pe partea de controller, este adevarat (ca la orice produs in lumea asta) ca mai platesti si numele. Este adevarat ca exista unele functii care nu sunt absolut necesare (acum depinde de fiecare in parte).
Un avantaj considerabil al controller-elor mai "profi" ca sa zic asa, este histerezisul (adica diferenta de ph intre valoarea setata si valorile la care inchide/deschide electrovalva). Cu cat mai mic, cu atat va mentine pH-ul mai constant. In cazul controllerului Dennerle Deluxe, histerezisul merge setat pana la 0.01 grade ph.
Indiferent de controllerul pe care il alegi, sfatul meu este sa nu faci rabat la calitatea sondei ! (acum bineinteles, in functie si de fondurile tale)
Ca exemplu personal, am doua sonde Dennerle, de doi ani de zile si merg brici si acum. Pot spune cu mare incredere ca vor merge inca un an cel putin, fara probleme. (bineinteles, vorbim de sonde calibrate regulat, tinute in solutie de stocare pe perioada de "pauza", manevrate cu atentie fara sa fie scapate pe jos sau mai stiu eu ce).
Ei, daca iei o sonda de genul, plus un controller ieftin, ajungi destul de aproape de pretul unui controller "profi" (sa zicem Dennerle, ca tot am vorbit mai sus despre firma asta). Nu stiu cum gandesc altii, insa eu, am preferat sa pun un ban in plus si sa iau pachetul complet (care apropo, contine si solutii de calibrat, care mai costa si astea daca le iei separat).
De asemenea, nu am incredere in "cel mai ieftin produs". De-a lungul timpului am avut destule dezamagiri cand am ales sa iau cel mai ieftin si am ajuns intr-un final sa platesc mai mult decat daca as fi luat din start ceva de calitate. Dar asta e o experienta personala.
Un alt aspect este urmatorul: banuiesc ca controllerul ph 201 l-ai gasit pe ebay, ori garantie nu prea primesti...sau daca primesti, te costa transportul dus-intors de mai bine iei altul nou. In cazul unui controller "de firma" (fie el dennerle, jbl sau mai stiu eu ce), il gasesti si la noi in magazine si il iei cu garantie cu tot. E un aspect la care trebuie sa te gandesti, pentru ca nu stii niciodata cum da ghinionul peste tine.
Iar daca nu te intereseaza garantia, atunci gasesti de cumparat (pe okazii vazusem), controller Dennerle Deluxe, nou, la 800 de lei (adica sub 200 de euro, cu sonda, solutii de calibrare cu tot, pachet complet).
Si atunci, se merita sa dai 75 euro pe ph 201, inca sa zicem tot 75 euro pe o sonda, plus transport din alta tara, in loc sa dai 190 euro si sa-l iei pe asta?
Precum ziceam, asta e gandirea mea, nu trebuie sa fii de acord cu mine
Pe de alta parte, nici nu vreau sa dau de pamant cu ph 201 (sau altele de genul).
Da, iti faci treaba cu ele, nu zic nu (de altfel am si folosit)...dar eu as prefera altceva in situatia asta.
vladwill wrote:
Daca mai primim si indicatii despre de unde se pot cumpara cele indicate e si mai grozav, ca doar prcatica intotdeauna bate teoria .
Daca vorbim de controllerel jbl, dennerle, dupla, gasesti fara probleme la noi in tara.
Ph 201 si weipro, pe ebay.