[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: SergiuDragomir
Forum Index » Profile for SergiuDragomir » Messages posted by SergiuDragomir
ok si e indicata sau nu? acum ca mi-am descris bazinul desltul de bine (zic eu) am nevoie de pareri pro sau contra!

in primul rand aceasta bomba merge singura sau trebuie sa apas eu pe cate ceva sa produca co2?
asa e am uitat sa preciezez asta; schimb 6 litri pe saptamana dintr-un total de vreo 40 de litri de apa volum net.

eu ma refeream la sisteme de start de genul image - 40 de lei;

sau image - 80 de lei;

Poate ne spune cineva care a folosit asemenea sisteme daca a observat rezultate!

Sergiu
ziua buna domnilor si doamnelor (desi doamnele mai putin cu acvaristica din cate am observat eu)

Eu sunt Sergiu, am 28 de ani si de vreo 21 de ani ma tot joc de-a acvariile! Am inceput ca oricare dintre noi presupun cu xifo in borcan care murea dupa 2 -3 zile!
Prin liceu am avut un bazin de vreo 90 de litri cu carasei dar se facusera foarte foarte mari si i-am dat la un momentdat unui magazin care avea un bazin de vreo 400 de litri!

Prin 2008 in plin boom economic mi-am luat bazinul pe care-l am acum, un Aqualantis de 54 de litri brut, cu un singur neon de la JBL power glow de 18 W cu filtru intern Boibox 1, fara incazlire momentan (si-asa am cam 27 de grade in bazin de cateva zile si dorm cu geamul deschis ca poate poate mai scade temperatura).

Ideea e ca acesta este primul set-up in care intai citesc cate ceva si apoi plantez bazinul asa ca vroiam sa va intreb daca vi se pare totul in regula. Pe asta as vrea sa pun accent in primul si-n primul rand pe flora. Substratul e format din JBL Aquabasis de 2,5 kg, apoi vreo 4 kg de JBL Manado si apoi pietris rotunjit cu granulatie de 2-4 mm din Hornbach. Sunt inca prea la inceput pentru a sti denumirile plantelor si chiar a unora dintre pesti dar nu-i graba totul se invata cand ai pasiune si pui suflet! Fertilizarea plantelor o fac foarte atent sa nu depasesc doza recomandata zilnic cu Easy Carbo si cu solutie Feropol 24 tot de la JBL.

Vietuitoare: 10 neoni destul de micuti (luati pentru ciclare dar s-au incapatanat sa supravietuiasca toti), 8 guppy, 2 corydoras panda, 3 kilari, un ancistrus, si inca alti cativa a caror denumire nu o stiu, 2 melci pomaceea, un melc similar cu cochilia in dungi, vreo 20 de melci de subtrat, 2 -3 melci comunitari sau acvarius marginalis si vreo 30 de creveti Red Cherry! Stiu ca sunt cam multi pestisorii pentru un asa volum mic de apa, dar nu planuiam sa-mi reziste toti mai ales dupa schimbarea substratului si sincer sa fiu par sa se inteleaga bine toti impreuna. Cel puti nu au de ales macar pana cand nu cumpar un bazin de vreo 180 de litri cel putin iar daca fac mofturi ii trimit la guvern sa propuna programul Primul Acvariu - credit de locuinte!

Hrana e formata din un plic de fulgi Tetra color pro, unul de fulgi de alge tot de la tetra si granule mici tetra.

Pentru moment cochetez cu ideea de a-mi cumpara sistem de CO2 (ceva ieftin pe la vreo 40 de lei) sa vad daca observ vreo diferenta in cresterea si dezvoltarea plantelor.

V-am pus si o poza mai jos ca sa vedeti exact care-i treaba la noi in acvariu!

Prima chestie pe care o sa mi-o spuneti e ca lumina e prea putina, dar acest bazin va deveni azil de creveti si maternitate imediat ce-l voi achizitiona le cel mare asa ca pana una alta nu vreau sa mai investesc pre mult in el.

Inca o data bine v-am gasit si astept sfaturi si critici constructive!

Sergiu

Forum Index » Profile for SergiuDragomir » Messages posted by SergiuDragomir
Go to: