[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: calin_gherman
Forum Index » Profile for calin_gherman » Messages posted by calin_gherman
stiucarul wrote:Te misti repede. Felicitari
Dar in poza 2 ce e cu gaura aceea in laterala, ce vrei sa-i faci?

Schimb la picatura.
Al meu e un Hailea 250A nou nout. Nu l-am folosit inca, dar un utilizator al acestui forum, care are acelasi tip de filtru si un acvariu maaare mi-a spus ca nu e foarte multumit. S-ar putea ca eu sa-l pun la un acvariu de 450 litri si nu la cel de 600....sa vad cum va evolua problema la vara.
Da, il stiu. Sincer, desi nu-s total impotriva hranei congelate, de cate ori am folosit-o, am avut probleme...fecale rosietice sau albicioase. Am renuntat de mult timp sa le mai dau asa ceva. Da, stiu...cica e obtinuta din culturi, dar..asa cum Trichomonas, un flagelat criosensibil rezista la 0 grade Kelvin, tot asa am convingerea ca elemente patogene parazitare sau bacteriene rezista si in hrana aia congelata. Care, cine stie de cand e facuta, de cand zace prin congelatoare, etc. Cu un singur tip de hrana nu am avut probleme, Ruto, produsa de o firma olandeza si care se gasea la cei de pe str. Marasesti 47 (nu-mi vine numele acum), dar care s-au mutat in Polus sub patronajul altei firme si care nu mai au Ruto.
Fii moderat si grijuliu cu hrana congelata!
Categoric Teco 10. La acvariu de 500 litri ar trebui sa-ti coboare temperatura apei cu 5 grade. Daca la vara va ajunge apa la 32 grade si-o coboara la 27 devine acceptabil. Cele chinezesti, desi si eu am unul chinezesc nou-nout, spunea cineva ca nu "duce" foarte bine pana la limita maxima la care sunt indicate.
Foarte bun este si AquaMedic titan 500, dar vad pe site-urile romanesti ca e mai scump cu cateva milioane.
Echipa:
http://img525.imageshack.us/i/p2120013.jpg/ http://img525.imageshack.us/i/p2120012.jpg/ http://img9.imageshack.us/i/p2120011m.jpg/ http://img191.imageshack.us/i/p2120010f.jpg/ http://img20.imageshack.us/i/p2120014.jpg/
De la stanga la dreapta: , Dogibeer si RSV.
E gata, lipit.
In stadiul acesta acvariul arata foarte misto. Neputand pune plante foarte felicate, merg in substrat ceva Valisneria, Echinodorusi, fertilizati cu bile la radacina...ocupa-te insa de buturugile acelea...umple-le pe ele cu plante ca ar arata misto...daca nu bagi CO2 si lumina speciala rezuma-te la Anubiasi...daca faci si fertilizare in masa apei, bagi CO2 si ai lumina, poti incerca si niste H "cuba" prins de radacini.
Cu pestii...personal te inteleg ...dar...un exemplu...mie imi plac ciclidele africane..nu pot tine Malawi cu Tanganyika in acelasi bazin, pentru ca unora le place apa dura si cu ph crescut, in timp ce, celorlalti le place apa foarte dura si cu ph foarte mare. Daca pestii pentru care ai optat traiesc in conditii de apa relativ asemanatoare, atunci e cat de cat ok. Dar...sincer...la cum arata acum, cu inca 2 buturugi ramificate pe inaltime ai scoate ceva amazonian de sta matzul in coada!!! Oricum, in faza asta mie-mi place.
Eu am o intrebare si-un comentariu.
1. Il vrei acvariu plantat? Ca nu ai spus nimic despre un substrat dedicat plantelor, dar spui ca vrei plante.
2. Pestii....is din Asia, America de sud, Indonezia...foarte complicat. Incearca cumva sa stabilesti ierarhia placerilor tale si sa te axezi pe aceia, iar bazinul sa-l pregatesti in acest spirit, fara vreo pretentie de biotop.
No, inseamna ca renunt la a mai inchide masa si a pune usi...Hornbach nu avem, iar la Baumax, Praktiker sunt doar metalice, scumpe ca dracu si se pot prinde doar pe partea de fund a profilului, ori eu le-as fi prins pe o laterala a profilului, fixate de rama de cornier de sus...macar asa imi vad zilnic echipamentele
Mersi Pomi
Pomi, te rog sa-mi detaliezi un pic ce rame ai luat pentru usile acelea culisante. Te rog asta pentru ca am fost azi la Praktiker sa caut asa ceva. Am gasit ceva set de rame la 2 milioane. Erau metalice, nu cred ca aveau 170 cm lungime, dar aveau ceva rotite care atarnau cumva pe rama si care se fixau pe usi. Mi s-au parut foarte scumpe si, din cate mi s-au parut mie din pozele tale, ai ceva de plastic.
Mersi fain
Gherey wrote:
minnardy wrote:Eu unul ma intreb cum stii ca P. acei sunt masculi si femele la 6 cm... . Ca aceii mei au 12 cm si habar nu am care e femela, care mascul, exceptie doar atunci cand femelele au gusa. Da, cunosc...teoretic femele sunt usor mai inchise la culoare, dar asta e cam vrajeala. Daca ti-au facut gusi, atunci dam de acord. Insa la 6 cm is cam mici ptr a le spune sexul.
La tine ar merge si un Iodotropheus, un L. perlmutt, Cynotilapia afra Cobue sau P. polit daca ai gasi.

Am si eu acei minnardy, cei mai mari si putin mai voalati cu alipioarele conturate mai mult cu alb sunt masculi. Au acelasi comportament la depunere ca si elongatus, caeruleus etc. Sunt africa

Eu am facut acu, rapid, un filmulet, mai prost calitativ, dar aceii se vad destul de bine.
http://www.youtube.com/watch?v=Acyr3eKq36w
Africa...cine e africa? Daca la tine te referi, si eu sunt Africa, de ani de zile. Iar argumentele tale, ptr P acei msuli nu tin. Da, poate la ngara care au acea dunga alba pe coada. Dar, aceii, cei putin ai mei, au cozile identice, nu-s voalate; cat despre comportament, e acelasi ca la toate mbunele...personal am L perlmutt, P flavus, P acei, P saulosi red coral, Iodotropheus...dintre toate speciile, cel mai greu identificabila e femela de acei. In film se pot vedea...sunt cei doi care se invart tot pe sus. E o pereche. Stiu sigur asta pentru ca am avut depuneri de la ei. Au 12 cm si, alaturi de flavusi sunt cei mai mari pesti din bazin. Toti imi sunt mari, peste 10 cm, dupa cum se poate vedea in film, dar aceii sunt recordmeni. Recunosc femela prin faptul ca e mai supla, si cand are gusa...masculul e masiv, poate are chiar 13 cm. Dar nici vorba de vreo banda mai albicioasa. La 6 cm au abia 5-6 luni, nu-s ajunsi la maturitatea sexuala, astfel ca coloratia corpului nu e definitivata.
Astea sunt observatii personale, chestii pe care le-am constatat eu la aceii mei. Se poate ca, in cazul lui Pomi, lucrurile sa stea altfel.
Eu unul ma intreb cum stii ca P. acei sunt masculi si femele la 6 cm... . Ca aceii mei au 12 cm si habar nu am care e femela, care mascul, exceptie doar atunci cand femelele au gusa. Da, cunosc...teoretic femele sunt usor mai inchise la culoare, dar asta e cam vrajeala. Daca ti-au facut gusi, atunci dam de acord. Insa la 6 cm is cam mici ptr a le spune sexul.
La tine ar merge si un Iodotropheus, un L. perlmutt, Cynotilapia afra Cobue sau P. polit daca ai gasi.
Asa....omu trebuia presat ca altfel il apuca Sfintele Pasti cu bazinul gol.

Mai fratilor, berile voastre inseamna ca gaura e buna si asa???
sticla ..lipita..cand??

Vinerea care vine!!! prin grija maritului
Apoi 3-4 saptamani de uscare, apoi, background de la Aquadeco (39 euro transportul ptr Romania si doar 185 euro decorul lor, la 2 metri), apoi 2 saptamani de ciclare fara pesti, dupa care, hop si pestii!!!
Cristi...baga gaz pe foc ca am acvariu mai repede ca tine!!!
Categoric nu-s necesare. Planul meu original era altu, atasat:

Surpriza a venit din partea sudorului care s-a gandit sa-si aduca si el partea de contributie si originalitate si a iesit pomul ala de Craciun care l-ai vazut in poze.
Spune-mi te rog unde ai gasit sinele acelea pentru usile glisante...la asa ceva ma gandeam si eu pentru partea din fata.
Mersi
Kreator wrote:
minnardy wrote: care nu mi-a spus ca, pentru ei aceste cote reprezinta centrul gaurii

... acest lucru e universal valabil oriunde in lume! Un cerc se determina prin pozitia centrului si raza lui! (sau prin trei puncte - mai rar)

O fi cum zici tu, nu contest, dar eu is medic vet, nu maistru taietor de sticla. Tu stii ca purecii cainelui nu fac rau omului? Da-i universal valabil
Masa:
http://img30.imageshack.us/g/p2060010x.jpg/

Multe intarituri (contributia sudorului) si cornierul de sus in care se va incastra blatul.
Si pentru Nasu' mare, facatoru' bazinului, un filmulet...de la admiratori!!!
http://www.youtube.com/watch?v=e3CcG8aAWxw

...si-as da zile de la mineeeee.....
s-apara pui si la tineeeee....

...cred ca ati recunoscut si bazinelul; este fostul nano plantat, cu gazon de Cristmas moss
In urma consultarilor cu lipitoru' sef am decis ca gaura de prea plin la noul meu acvariu sa fie la 2 cm de marginea superioara a bazinului si 5 cm de marginea laterala-spate. Dintr-o comunicare defectuoasa cu maistru de la Technicglass care nu mi-a spus ca, pentru ei aceste cote reprezinta centrul gaurii, s-a ajuns ca gaura respectiva sa aibe marginea superioara la 5 mm de marginea superioara a sticlei, iar cea laterala la 4 cm de marginea sticlei.
Pentru cei care au o astfel de instalatie: credeti ca gaura e prea aproape de marginea sticlei? Sa tai alta sticla?
Atasez si o pozaL image
Mersi frumos
5-6-7 pesti ar insemna o familie. E buna o foarte usoara supraaglomerare pentru ca are rolul de a disipa agresivitatea africanilor. Hai sa zicem...10! Adica 2 familii de care vrei tu.

Forum Index » Profile for calin_gherman » Messages posted by calin_gherman
Go to: