|
...va salut de la Gorj!
sunt nou pe forum si pot spune nou si in acvaristica.M-am mai ocupat cu multi ani in urma de asa ceva dar cu o gramada de esecuri.
Am multe intrebari sa va pun cu privire la cresterea pestilor si intretinerea acvariului...deocamdata si cred ca pentru o perioada destul de lunga,pana
capat ceva experienta,am un acvariu de 80L;30l;40i...filtru EHEIM,nu stiu seria dar mi s-a spus ca este pentru acvariu de 120l.Este popula cu 2 gurami maturi,2 leri tot maturi,2 robostomus,
incalzitorul tine apa la 26-27 grade,am strat de pietrisi 4-5 cm,plantele toate au frunze late nu stiu cum se numesc,sorry,cand le-am cumparat m-i s-a spus dar am uitat...oricum ma interesez si o sa postez.Iluminatul este asigurat de doua neoane care au venit atasate la capacul acvariului,ma gandesc ca este ok iluminatul,m-i se pare ca ar fi lumina suficienta...ma ingrijoreaza in schimb CO2-ul....nu am.
M-am uitat pe forum si chiar acum am pus la format o BOMBA CO2,cred ca asa ii zice.Tubul si furtunul le-am luat din magazin si cu pipa de la capatul furtunului....nu stiu daca am preparat cum trebuie compozitia...la 1L de apa am pus o cana de zahar,2 pliculete de gelatina,c-am un sfert de ligurita de bicarbonat de sodiu si sunt puse la frigider...urmeaza drojdia...nu sunt sigur ce va iesi..pana cumpar o instalatie de CO2 vreau sa ma pun la punct cu ce am....in privinta CO2 vreau sa imi mai dati ceva sfaturi...am inteles ca este vital pentru plante.
|