[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dalles
Forum Index » Profile for Dalles » Messages posted by Dalles
Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic The problematic instruction: ---------- ==> assignment: topic=topics.get(post.topicId) [on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm] ---------- Java backtrace for programmers: ---------- freemarker.core.InvalidReferenceException: Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic at freemarker.core.Assignment.accept(Assignment.java:111) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:167) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:428) at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:199) at freemarker.template.Template.process(Template.java:259) at net.jforum.JForum.processCommand(JForum.java:262) at net.jforum.JForum.service(JForum.java:228) at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:290) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at fr.xebia.servlet.filter.ExpiresFilter.doFilter(ExpiresFilter.java:1243) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at net.jforum.util.legacy.clickstream.ClickstreamFilter.doFilter(ClickstreamFilter.java:59) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:233) at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:191) at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:433) at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:128) at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:102) at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:109) at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:286) at org.apache.coyote.ajp.AjpProcessor.process(AjpProcessor.java:437) at org.apache.coyote.ajp.AjpProtocol$AjpConnectionHandler.process(AjpProtocol.java:366) at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.run(JIoEndpoint.java:447) at java.lang.Thread.run(Thread.java:619) Messages posted by Dalles
Nu au nevoie de o hrana diferita de a altor pesti.
Citeste si aici: Meniu pentru pestisori.
~ 8 cm.
aquamagic wrote:Si acum care este solutia, sa renunt la ei si sa iau altii?

Da. Asta e solutia cea mai simpla.

Daca insa te-ai atasat deja de ei, poti sa-i pastrezi si sa-i tii tot timpul la lumina redusa. Din pacate, n-o sa mai poti tine orice plante, ci numai specii care se multumesc cu lumina mai putina.
Un truc vechi este cel cu balonul.
Se monteaza pe furtun, inaintea robinetului, un racord T de care se leaga bine un balon simplu, dar cat mai mare. Dupa inchiderea robinetului, CO2-ul se aduna treptat in balon. Dimineata, cand se deschide si se regleaza robinetul, balonul se dezumfla. In cazul in care acvaristul pleaca buimac la serviciu si uita sa dea drumul gazului, balonul se sparge cu mult inaintea sticlei, fara sa provoace vreo paguba casei.

florin0_2001 wrote:I-a explodat cuiva sticla cu drojdie? Stiu ca sunt facute sa reziste la oarece presiune, dar totusi...

Da. Sunt 2-3 pe aici care au povestit ca le-a explodat.
Cip20 wrote:...pestii mei ii apuca nebuneala cateodata si vin cu viteza la suprafata, ca si cand ar ataca ceva pe luciu apei...

Daca sunt Corydoras, sa stii ca nu e vorba de "nebuneala". Pestii astia au respiratie mixta: branhiala si abdominala. Cand vin cu viteza la suprafata, ei scot repede botul din apa si inghit o anumita cantitate de aer. Oxigenul osmozeaza in sange prin peretii puternic vascularizati ai stomacului.

Cip20 wrote:...arunca apa cu coada in sus, un jet de apa pe contactele alea unde se imbina neoanele...

Mie nu mi s-a intamplat niciodata. Si in conditiile in care cory are o prezenta permanenta in acvariul meu, iar modelul asta de capac fara protectie il folosesc de vreo 10 ani incoace. E drept: cu exceptia suportilor becurilor, restul contactelor si al pieselor se afla in afara capacului.
Daca te referi la infatisarea lor din prima poza, eu zic ca n-ai de ce sa-ti faci probleme. Si ancistrusii mei se decoloreaza la fel cand ies la lumina. Avand in vedere ca sunt niste pesti care stau mai mult in zonele umbrite ale acvariului, banuiesc ca aceasta decolorare e doar mimetica.
O singura pata alba... e destul de irelevant. S-ar putea sa nu fie nici pe departe vorba de gris, ci de o eventuala rana pe care pestele o fi capatat-o lovindu-se accidental de vreun element de decor. Eu zic ca nu e cazul sa te ingrijorezi deocamdata. Mai supravegheaza-l 2-3 zile, ca sa vezi cum evolueaza.
Si, in general, nu te grabi sa bagi chimicale in acvariu.
Am sters posturile care contineau atacuri la persoana.
Va rog sa va limitati la sfaturi ontopic.
Sau sa va abtineti.

~~~~~~~~~~~~~~~

Intre timp, am mutat pe acest topic posturile de mai jos.

b93dcr wrote:ce nu inteleg ,eu e ca din cate am auzit acvaristica se bazeaza mai mult pe cresterea plantelor si nu a pestilor toti o luati mai mult ca pe un pretext cresterea pestiluor .si mie imi plac plante frumoase in avariu dar la mine conteaza mai mult frumusetea pestilor si a specilor si a specilor diferite voua nu .inteleg ca acvaristica face parte de tot ce tine un acvariu :nisip ,filtrare, pietrisi ,diverse plante exotice ,dar cea mai inportanta faza aacvaristici mie unu mise pare evident micile vietati pentru ca eu sunt un iubitor de animale .drebt dovada am si un caine rottweiler cred ca asa se scrie cine nu a inteles (rotvailar ) k si un papagal deci iubesc animalele .am spus asta fara sa vreau sa jignesc pe cineva dar voi din cate am inteles mai mult va place sa cresteti plante ,defapt fie care cu hobiul lui si inca ceva stiti in legatura cu pesti mei mai acum cateva zile vam spus ca au grisi si am inceput sa fac tratamentul dupa cum mia-ti spus crescand apa la 30 grade tinp de cinci zile si adninistrarea cu sera costapur 1, 3,5 , 7. zi de fie care data cu cate ticaturi sunt necesare la acvariul meu sisunt in a 5 zi de tratament deja trebuie scazuta apa la tenperaturi normale si nu prea am observat nici o schimbare in bine dc si ce fac va multimesc extrem nici nu ma asteptam sa imi fie atit de folositor situl asta si orcum eu am intrat din gresala in el :-) am intrat pe produsele de sera pentru ca vroiam sa caut ceva si nustiu cum am dat de voi si tare ma bucur pentru ca insfarsit am cu cine sa vb pespre prieteni mei bolnaviori , sper nu pentru mult timp salutari

florin0_2001 wrote:Ai auzit gresit. Acvaristica nu se bazeaza numai pe creterea plantelor. Pestii sunt foarte importanti. De exemplu acvariile cu chiclidae : pesti frumosi si activi, dar plante aproape deloc.
Problema la tine nu ar fi faptul ca ai specii diferite, ci ca speciile acelea diferite sunt incompatibile. Poti tine specii diferite daca sunt compatibile.
Si o problema mare de tot la tine, pe langa incompatibilitatea pestilor, este numarul prea mare de pesti inghesuiti in 40l.
Rugaminte: un pic de grija la scrierea posturilor. Sunt foarte greu de urmarit.

b93dcr wrote:k am sa am mai mare grija la scris ,nici nu imi vine sa cred cat de repede ati raspuns dar varog incercati sa imi raspundeti si la problema cu grisul

florin0_2001 wrote:Toate problemele tale au cauza comuna suprapopularea acvariului.
Vad ca nu tii cont deloc de ce scrie pe aici.

@b93dcr: te rog insistent sa acorzi mai multa atentie felului in care scrii si locului in care scrii pe acest forum! Incalci in mod repetat articolele 2.5 si 2.7 din Regulament. Daca nu iti corectezi atitudinea vei primi avertisment.
Iar dupa 3 avertismente ramai pe tusa o saptamana!
...pestisorul auriu (Carassius auratus) este singurul animal care poate vedea atat in domeniul infrarosu, cat si in cel ultraviolet?
In consecinta, atentie cum folositi o telecomanda langa acvariul caraseilor.
Cousteau wrote:...Acum am mai luat plante in speranta ca mai umplu spatiul si le fac locuri de ascuns... NICI POMENEALA.

Daca tot acvariul e instalat recent, nu cred ca ai cumparat atatea plante incat sa aranjezi o cortina decenta in el. Abia dupa ce plantele cresc si se indesesc suficient poti spune ca scalarii tai (care sunt maturi deja, din cate inteleg) au unde sa se ascunda.

Cousteau wrote:Duminica seara am pus si restul de apa proaspata...
...Am ridicat un pic temperatura pe la 27,5 grade. Toate bune. Ei, de duminica incoace a inceput lupta.

Temperatura la care ii tii e nejustificat de mare. Nu e PREA mare (in fond, scalarii accepta o plaja cuprinsa intre 24º si 31ºC), dar nu e nevoie sa ii tii la asa caldura. In plus, prin actiunea ta de ridicare inca un pic a temperaturii la scurt timp dupa ce le-ai completat apa, i-ai stimulat sa depuna. De fapt, asta e si trucul prin care scalarii sunt convinsi sa faca pui: schimbare de apa si incalzirea treptata a apei. Involuntar, i-ai "starnit".
Eu imi tin scalarii la 24,5ºC (temperatura etalonata cu un termometru cu mercur) si s-au mai domolit cu impuiatul.

Cousteau wrote:Nu mai stiam ce sa cred ori erau toti de acelasi sex (masculi), ori erau veniti de la "ospiciu".

Da, scalarii sunt niste luptatori foarte indarjiti cand sunt motivati. Atat masculii, cat si femelele. Eu n-am curajul sa bag mana in acvariu cand ii mai apuca dihonia pe ai mei.

Cousteau wrote:...NU AM MAI VAZUT ATATA AGRESIVITATE la niste scalari.

Un peste nou, cand e bagat intr-un acvariu populat, isi ia locul intr-o anume ierarhie, stabilita dupa marime sau numar. Rar se isca batai, pentru ca pestele intelege repede care e mai tare ca el si care mai slab.
Pestii bagati intr-un acvariu pustiu trebuie sa-si stabileasca o ierarhie a lor, acolo unde lipseste a altora. De-aia s-au luat la bataie scalarii tai.
Era firesc ca la sfarsit sa iasa castigatoare perechea deja aleasa (cel care ti i-a dat nu ti-a spus care-cu-cine e "cuplat"?), pentru ca ei s-au batut in echipa, pe cand ceilalti au fost "fiecare pentru el".

Cousteau wrote:Pana acum ei mancau Tetra Min, dar duminica am luat tubifex si am inceput sa le dau.

E bun TetraMin-ul, dar nu suficient. Mai cumpara-le si alte alimente vitaminizate. Inca vreo 3 sau 4 feluri, minim.
Si tubifexul e bun, dar ai grija cum il sterilizezi, altfel mai tarziu o sa dai cu cusma de pamant de necaz. Te-am avertizat!

Cousteau wrote:...negru, cu antene mari si intregi.

Nu e elegant sa folosesti cuvantul "antene" cand te referi la inotatoarele filamentoase ale scalarilor. Ele se numesc abdominale.

Cousteau wrote:Papila genitala e scoasa in exterior, seamana cu un trunchi de con si e semitransparenta.
Intrebare :
ASTA O FI FEMELA????

DA.
Papila genitala a masculului e mai mica si e in forma de con. Nu stiu de ce la al tau se vad doi tepi in lateralele orificiului, cum spui. Probabil ca inca nu s-a pregatit sa depuna, iar cei doi tepi sa fie doar niste solzisori "ciufuliti" in lupta.

Cousteau wrote:PS: Diformismul sexual la scalari este evident doar in momentul depunerii, adica 1-2 zile inainte sa depuna sau tot timpul dupa ce ajung la maturitate?!

In general, numai inainte sa depuna. Dar, pentru ca formeaza perechi stabile, e usor sa tii minte care dintre cei doi e femela si care mascul.
In unele cazuri masculii formeaza pe frunte acea umflatura de care zice si johny6600. Umflatura e formata din grasime si e similara cu burta pe care o fac dupa o anumita varsta unii barbati. Si, la fel ca la barbati, nu se intalneste la toti masculii.

Cousteau wrote:Cred ca vor sa depuna!?

Nu. Fii sigur!

Cousteau wrote:Cati din ei sa dau?
Cine ii vrea?
...
Nu am nici unde sa-i pun separat de aceea apelez la bunavointa iubitorilor de scalari si nu numai ....!!!

S-ar putea sa nu ti-i ia nimeni asa mari, dar cine stie...
Daca nu gasesti, iti recomand sa-i donezi la un petshop. Te asigur ca o sa gasesti repede unul care sa-i vrea.

Inainte de a-i da ai putea astepta sa vezi daca din cei patru burlaci nu se mai alege o pereche, dar pentru asta trebuie sa-i separi cu un obstacol opac, asa cum a sugerat si johny6600. Eu iti recomand sa folosesti un geam alb mat sau un geam inflorat (ca cele pentru usa/fereastra de la baie). Perechea ii va vedea prea vag ca sa se mai streseze.

~~~~~~~~~~~~

La final trebuie sa-ti atrag atentia asupra celor doua cai dintre care ai de ales:

1 - vrei pui de la perechea depunatoare! OK, atunci lasa temperatura unde e acum si da toti ceilalti pesti. Vei avea parte de un spectacol deosebit, te asigur.

2 - nu vrei pui, ci un acvariu decorativ cu doua perechi de scalari! In cazul asta, asteapta pana se alege si a doua pereche, apoi scade temperatura la 24ºC. Si scapa de ceilalti doi ramasi pe tusa.
mariusica wrote:La inceput am hranit puii cu oua de artemia salina...

Eu cred ca ti-au murit de foame. Din cauza ca le-ai dat oua, in loc de artemia salina.
Vezi tu, e o mica diferenta, in sensul ca puii nu mananca ouale, ci creaturile care ies din aceste oua.
Uite unde sa citesti: Artemia Salina s
Citeste si aici: http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=309
Pentru ca b93dcr si-a "imprastiat" posturile prin tot forumul, i-am centralizat eu raspunsurile la acest topic, pe care singur si l-a deschis.

b93dcr wrote:va multumesc nespus, da parca ,tot farmecu e sa vezi mai multe varietati de culori dar asta e , deci totusi daca renunt la scalari si la carasi dine acvariul meu cu ce speci pot ramane sper sa ramin si eu cu ceva mai multi pentru ca totusi ma-m atasat de ei stiti si voi cum e ca doar toti ati trecut prin asta. k va salut si astept raspunsurile voastre in continuare .

b93dcr wrote:Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns, indiferent ca m-au criticat sau m-au invatat ce trebuie sa fac.
Adevarul este ca am luat decizia sa-mi fac un acvariu inainte de a ma informa ce si cum. Am crezut ca este mult mai simplu. Adica, cumpar catyeva perechi de pesti care imi plac. Am intrebat pe vanzatori (atat din magazin, cat si din Piata Bucur OPbor Bucuresti) si mi-au spus ca sunt compatibili.Am inceput sa le fac tratamentul pentru "gris". Dupa parerea voastra, chiar daca se vindeca acum, se vor imbolnavi destul de repede de aceeasi boala sau de o alta, nu ?
In concluzie: daca scap de carasi si scalari, este ok?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
bogayman wrote:Pedeapsa e ca trebuie sa stea singur intr-un acvariu mic...

Bietul carasel... cred ca este foarte confuzat!
Sa pateasca asta EL, care pana acum se credea un favorizat... cu atatea bunatati in jur, ca o beizadea intre hurii...
Cu greu o sa-l faci sa inteleaga...
Oameni buni, sa ramanem cu adresarea in limitele respectului fata de celalalt.
Va rog, mai putine invective si mai multe sfaturi utile, pe un ton matur.

Si - ca sa parafrazez un citat celebru - tineti minte: "numai cine n-a suprapopulat niciodata sa ridice primul piatra".
Eu zic ca da.
[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 

Information

An error has occurred.

For detailed error information, please see the HTML source code, and contact the forum Administrator.

Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic

Forum Index