| Message |
|
|
|
.
|
 |
|
|
|
.
|
 |
|
|
|
Seriatopora caliendrum - Patru fraguri: 80 - 150 de lei in functie de frag.
Montipora plate rosu - un model deosebit cu polipi foarte extinsi. Doua fraguri: 150 - 180 de lei in functie de frag.
Un Kenia de vre-o 20-30 cm - 80 de lei
Trimit in tara doar cu cursa rapida sau tren.
|
 |
|
|
|
Este precis modelul asta? Am si eu unul identic de cativa ani dar nu l-am folosit niciodata. Urmeaza sa plec in concediu si marea dilema este: sa renunt la metoda prietenului de nadejde care sa hraneasca pestii o data la doua zile pentru un hranitor automat!?
|
 |
|
|
Asa mi-as construii si eu casa, in jurul unui acvariu! Singura diferenta ar fi, un reef nu doar fish only!
http://youtu.be/A9IblPXCAyQ
|
 |
|
|
|
Blue, numai daca vi sa ma ajuti cu mentenanta!
|
 |
|
|
As vrea sa merg pe 1400x650x550. Asta ca sa nu mai schimb standul si sumpul, desii as mai modifica cate ceva si la compartimentarea sumpului.
Decat fish only mai bine deloc! "Sticks and stones will break my bones!"
|
 |
|
|
|
Ai avut dreptate. Varianta Long e mai mult decat de ajuns. Dar cel mai ok e cu lama montata, pentru indepartat coralina.
|
 |
|
|
|
Multumesc. Mai fac cate un pic asa pe alocuri. Deja sunt cu gandul la upgrade, grav!
|
 |
|
|
|
Azi am avut cea mai placuta zi de mentenanta in acvariu. Am mai mutat cateva frag-uri, am lipit cateva noi si am stat si la o cafea cu un coleg si prieten de hobby.
Partea cea mai placuta a fost sa curat sticla din spate. Cine a spus ca Tunze merita un premiu... eu spun chiar doua. Deci recomand din tot sufletul magnetul asta a lor! E GENIAL!!!
si cateva poze:
|
 |
|
|
|
Cum bagi SPS cum incepi sa vezi Kh-ul sub 6. O sa adori pompa de dozaj dupa cateva luni de lupta cu parametrii, mai ales daca mai si pleci de acasa si nu are cine sa dozeze.
|
 |
|
|
|
Ooo da! Cu drag primim poze cu discusi! Chiar imi era dor! Superbi!
|
 |
|
|
Si o paza cu tot acvariul? Trebuie sa-l rugam pe Calin sa ne faca si noua cateva poze mai inteligibile!
|
 |
|
|
|
Daca Duncan ul iti merge, astia doi o sa zbarnaie!
|
 |
|
|
Am pus in functiune pompa de dozaj vineri seara. Am facut cel putin 10 teste pe fiecare pompa, intr-o seringa de 60 ml, si a dozat perfect. Am dozat de la cativa ml la cativa zeci de ml si de fiecare data a dozat perfect. Sunt curios cand ajung acasa daca si-a facut treaba. Am pus solutie putin diluata cat pentru trei zile de dozaj. Ideea la calibrare este sa folosesti un recipient cu gradatii de precizie. Vasele din plastic cu gradatii ce le gaseti in comert sunt o gluma cand vine vorba de corectitudinea gradatilor.
Per total la prima vedere este o pompa buna. Mai ales la banii astia. Program de dozaj simplu si intuitiv. Carcasa lasa de dorit cand vine vorba de finisaj.
Cat despre fish-street... au dat-o in bara la comanda asta. Au trimis coletul incomplet, doar cele doua pompe. Astea erau pana la urma importante. Au trimis al doilea colet dar nu prin curier rapid ca primul ci prin posta. Fara sa ma anunte cam pe cand il trimit si fara sa imi dea un AWB. Pana la urma mi-a trimis un AWB, tot dupa ce i-am intrebat eu daca au trimis sau nu coletul, dar in ziua in care posta a facut deja retur la colet. Adevarul este ca aveam in posta avizul de la posta dar era pe fundul cutiei postale si nu l-am vazut.
Solutia... trebuie sa platesc 15 $ transportul daca mai vreau restul de marfa, care valoreaza 20 $. Partea comica este ca mi-au dat un link unde sa fac un fel de comanda la ei pe site in valoare de 15$ si daca vreau sa finalizez comanda mai adauga 1.25$ transportul. Deci platesc transport la transport! Nu e prosti chinezii astia!  Desii la cele doua pompa am platit 4$ transportul. Hmmm
Cred ca se pierde mult din mesaj cand traduci din engleza in chineza cu Google translate.
|
 |
|
|
|
Doar testand apa o sa sti cat poti sa mergi fara schimburi. Ma refer la toti parametrii, asta in functie de coralii din bazin. Daca ai destula piatra vie si un skimmer ok poti sa mergi mult fara schimb de apa.
|
 |
|
|
CatalinBarbu wrote:
Laurentiu A wrote:Acum ai unda verde la SPS? Cu moralul vad ca stai bine dupa testul asta!
Da, moralul e foarte bun. SPS dupa concediul din vara daca bazinul trece testul suprem si anume sa stea singur 7 zile fara pagube
Apa pentru completare, parametrii adusi in norme si putina mancare o data la doua-trei zile si o sa fie perfect. O sa mai scada numa' bine din poluanti si o sa se mai curete la mate si pestii!
|
 |
|
|
|
Uite instructiunile de dozare de la RedSea.
Eu dozez dupa instructiuni si nu am avut probleme. O data pe saptamana trace de la Fauna Marin, 1ml/100l. Schimb de apa o data pe luna 10-15%.
Daca incepi sa dozezi trebuie sa te apuci sa faci cateva teste inainte si dupa ce pui prafurile sau solutia concentrata in ideea de a determina cantitatea de solutie in functie de cresterea maxima recomandata pentru 24 de ore, la volumul tau de apa.
Test inainte sa adaugi si test dupa cateva ore. Spre exemplu la mine trebuie sa adaug 180 ml solutie concentrata KH ca sa ridice 1.4 dKh, doza maxima recomandata. La Ca adaug direct praf si stiu ca la volumul
meu de apa, nu stiu precis cati litrii, trebuie sa adaug 10 g ca sa ridice 20 ppm. Daca trebuie sa ridic mai mult de 20 ppm atunci dozez mai multe zile.
Mentionez ca am facut mai multe verificari in decurs de cateva saptamani pentru a verifica cantitatile de aditii.
|
 |
|
|
Acum ai unda verde la SPS? Cu moralul vad ca stai bine dupa testul asta!
|
 |
|
|
elven wrote:Salutare....propun sa organizam pe 1 iunie un concurs de fotografii (ce tin de vietuitoarele din acvariile noastre marine)....cu PREMII !
- fotografiile sa fie cat mai originale (exemplu un wrasse care sta doar cu ochii iesiti din nisip sau orice alt fenomen, vierme, peste, creatura din acvariu care pare interesanta si e altceva....)
- fotografiile sa fie clare
- sa fie de anul acesta si sa fie facute de catre participant
ideea e sa castige cel care are cea mai interesanta fotografie legata de acvariul sau 
Daca jurizam dupa calitatea pozei...sunt cativa care se califica! Daca o sa premiem factorul WAW, cred ca o sa fie destui care sa vaneze poza perfecta! IMO
Partea buna e ca vor petrece mai mult timp cu ochii pe pesti, chiar daca nu castiga!
|
 |
|
|