| Message |
|
|
Buna la toti! M-am intors cu bine din concediu ai am gasit totul mai bine decat am lasat. Nu stiu daca le-a placut la corali de Catalin care a avut grija de ei sau faptul ca nu am mai fost cu mana in acvariu toata ziua!
Crestere incredibila pentru doua saptamani, corali mult mai deschisi si mai bine colorati.
Inainte sa plec am modificat putin sump ul si am marit compartimentul din mijloc cu scopul de a face un mic refugiu. Am pus Caulerpa si Fauchea iluminate cu o lampa pe led de la un nano marin. Lumina 16 ore pe zi cu start la ora 22.00. Am ales metoda asta pentru a stabiliza PH ul noaptea. Dupa doua saptamani s-a dublat Caulerpa si am vazut cu totul alt acvariu. Nu a mai fost atat de multa depunere pe sticla, nitratii au ajuns sub 0.10. Extensie de polipi si culori mult mai intense!
Cine mai foloseste un refugiu? Cum l-ati setat? Opinii!?
|
 |
|
|
|
Super atunci!
|
 |
|
|
|
Da. Muta-l la umbra si flow mic si o sa isi revina. Cu Kh ul cum stai?
|
 |
|
|
|
Va salutam de la mare!
|
 |
|
|
|
Si bineinteles am ales sa rog un frate de suferinta cu acelasi hobby sa stea si el cu ochii pe camera si sa mearga sa dea si putina papa la flamanzi.
|
 |
|
|
Ca sa fim linistiti in concediu!
Pompe curatate, sump cu toate acareturile curatate, calibrat pompa de dozaj, montat ups cu baterie de masina, schimbat apa si adus tot in parametrii.
In rest soare si vreme buna sa fie si atunci ma declar multumit!
|
 |
|
|
Mersi
|
 |
|
|
Ce pot sa spun...avem gusturi comune!
|
 |
|
|
Prietenul preferat! Dragoste la prima vedere
|
 |
|
|
|
Astazi ne-am relaxat si ne-am facut prieteni noi!
|
 |
|
|
|
Incepe sa prinda forma
|
 |
|
|
|
Sambata a fost o zi productiva!
|
 |
|
|
Akaiu wrote:Eu le-am instalat exact pe partea opusa adica pe dinafara si din acelasi motiv, teama sa nu corodeze ceva prin interior. Sticele de plastic sub pompe, furtune care intra direct prin capace pana la baza sticlei. Data o gaura in PAL pric care trec cele 4 furtune lasate desasupra sumpului sa le pot vedea ca picura.
By the way, cei care dozati KH nu va treziti cu furtunul infundat? Nu resusesc sa rezolv problema asta. Am lasat si deasupra apei, si in apa dar afuristul tot cristalizeaza din cand in cand. Ultima data am pregatit o solutie mai diluata si parca este mai bine acum dar tot are tendinta de a se infunda. Concentratia initiala a fost facuta conform instructiunilor de pe borcanul balling.  Scuze de offtopic.
Si inca ceva: eu nici controllere alea nu le vad prea bine puse in locatia aia. La mine in exact aceeasi pozitie un controller jebao RW a rezistat doar 6 luni, M-am trezit cu el pur si simplu ca nu mai comuta modurile. Pe asta nou il tin afara.
Incearca daca poti KH de la RedSea. Am avut si eu problema asta chiar cu RedSea dar se pare ca a fost o problema de dizolvare. La sfatul unui prieten, nu am mai clocotit apa de amestec ci am pus apa mai fierbinte si am lasat peste noapte la amestecat. Dimineata solutia a fost cristal si chiar si dupa o luna nu am gram de depunere in recipientul unde tin solutia concentrata. Pompa dozeaza de zbarnaie!
|
 |
|
|
CatalinBarbu wrote:Mai am o problema cred, cu checkerul hanna de fosfor. Ieri am facut un test la apa lui Laurentiu A si rezultatul a fost 0.11 PO4, ceea ce cred eu e foarte departe de adevar deoarece el are foarte multi SPS-I si la valoarea asta nu ar fii rezistat.
Sa fie vreo problema cu checker-ul, cu reactantii...ce poate fi?
Apa pe care a testat-o era cea cu care a venit coralul. Nu m-am gandit sa trimit o fiola cu apa doar pentru test. In bazin nu am alge deloc, coralii cresc frumos si au culori frumoase, chiar si acroporele. Daca testez cu Salifert PO4 nu imi apare nimic. Eram curios ce valori da Hanna dar nu stiu cat de relevant e testul cu apa in care a venit coralul. Cred ca ar trebuii testata si apa unde se cunoaste exact valoarea fosfatilor, ideal una tesata tot cu un Hanna.
|
 |
|
|
|
Nu cred ca de sticla de la sump ar trebuii sa iti faci griji. Cred ca mai important e sa le protejezi de umezeala. Le-as prinde mai sus sau in alta parte direct in pal. Daca iti e frica sa nu cedeze suruburile, ia o fasie ingusta de pal si prinde-o sub pompe ca suport. Poti sa le pui pe peretele exterior, acolo unde o sa ai recipientele pentru solutii. E mai ieftin furtunul pana in sump decat alte pompe noi. Mai ales ca sunt avioane de pompe si merita toata grija.
|
 |
|
|
|
Coralii s-au dat. Coletele pleaca sambata catre voi. Se poate inchide. Multumesc
|
 |
|
|
Sambata e si mai bine.
|
 |
|
|
|
Au mai ramas cele doua colonii mari pe maro si un frag maricel tot pe maro.
Montipora plate rosu din pozele 2 si 3 se poate da si pe bucati. Plate-ul din ultima poza pleaca asa cum e in poza, crescut pe piatra.
Colonia din pozele 3 si 5 la 130 de lei.
Colonia din pozele 6,7 si 8 la 100 de lei. Colonia asta e crescuta frumos in jurul unei pietre de dimensiunea unui ou.
Fragul din poza 2 si 4 la 80 de lei
Trimit doar cu cursa rapida sau cu trenul pentru ca vreau sa ajunga intregi.
|
 |
|
|
|
Cata, e bine daca vineri dimineata pleaca catre tine cu un autocar?
|
 |
|
|
|
Se pot face si fraguri mai mici pentru cine doreste. Detalii in PM.
|
 |
|
|