[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dan P
Forum Index » Profile for Dan P » Messages posted by Dan P
Dane, nu stiam de el . Ce avantaje are fata de vata?
La mine e o suprafata de cca 25x40 de cm pe care pun vata in doua straturi.
Multam!

Legat de vata, a iesit impecabila, ca noua, nu s-a destramat ca asta ma temeam si eu sa nu se intample..
Eu pun un strat continuu jos si peste o rup in bucatele sa circule apa printre ele. Asa am suprafata mai mare de filtrare mecanica.
Am constatat ca vata de perlon se spala excelent in masina de spalat. Fortat de imprejurari am experimentat asta.
Vata era imbacsita rau si nu avem de rezerva. Am pus-o in masina de spalat si i-am dat program scurt, fara detergent bineinteles si surpriza, dupa 30 de minute am vata ca noua.
Nu prea am noroc de RT. Ieri am gasit unul omorat de Jaguar probabil. Nu cred ca l-a vanat, cred ca doar a fost la momentul ne potrivit in locul nepotrivit.
Jaguarul dominant incepe sa faca pe cocosul in acvariu si asta se simte in toata dinamica locatarilor. Il tot hartuieste pe locotenent. Cu restul nu are treaba, ca se feresc instant din calea lui.

O sa-i monitorizez.
Sanatate!
Vai, mi-e ciuda mie ca nu se poate raporta decat de proprietar.
Multumesc de sfaturi dar cascada nu va suferi modificari. Nu am ce sa fac sa nu stric aspectul ei, o sa va fac o poza sa vedeti la ce ma refer.
Nu ii vad, ca la mine peste gratarul ala de la rezervor sunt puse pietre sa nu se vada acareturile .
Initial ma gandeam la un iaz, dar bataia de cap si cheltuielile erau mult prea mari. Am piscina in casa, imi ajunge .
Nu pun ca n-au conditii. Nu am aerare decat cand functioneaza fantana. Nu tin pesti underground, sa nu ii vad niciodata .
Ms!

Bastinasii au aflat deja, dar cum nu sunt lacuri sau balti prin apropiere sunt doar cateva "broaste de pamant" care nici nu prea stau prin zona. Daca aprind lumina seara, vin sa prinda insecte.
Daca vrei sa scapi de alge sau de musafiri, poti sa pui sare in apa. Eu nu am pus ca "fantana" mea a devenit adapatoare pentru albinele din cartier. Vara in zilele toride, le vezi efectiv ca au linii de decolare si de aterizare. Vin cu miile sa se adape. Avand in vedere ca sunt in spatele curtii nu ma deranjeaza si nu prezinta un pericol, asa ca le fac o bucurie. In plus e festival cand vin pasarile mici si se imbaiaza si ele.
Vad ca si la mine s-a pus praful pe aici asa ca sa va mai fac un update:
Gradina arata destul de bine as zice....

Aaaaa, daca va interesa de pesti, sunt destul de bine marea lor majoritate. Green Terror-ul si unul dintre Jaguari sunt pe duca, ambii si-au luat-o pe cocoasa, GT in timp ce era la masa, s-a hotarat el la 10 cm sa se bage in fata astora de 30+, l-au lovit rau de tot in si de cateva luni vad ca nu isi revine iar acum e chiar rau, Jaguarul cel mic (26 de cm ) si-a luat-o pe coaja cand a decis ca e mai smecher decat ala mijlociu (vreo 30 de cm). Momentan pare ca are coloana afectata si nu cred ca isi mai revine nici el. Vara asta am mai pierdut 2 RT cat eram in vacanta, as suspecta "fomica" astora mai mari.
Imbucurator, pana acum, e faptul ca generatia asta nu pare sa fie afectata de boala aia de ia curatat pe toti din cei anteriori. Astia au ajuns la 6-11 cm as zice.

Daca am terminat cu vestile bune am o pereche de Syn. Cel mai mare care era colorat frumos tare, e femela iar cei doi mai mici par masculi. Aseara au avut o tentativa esuata de depunere, femela depunea icre iar masculul ales, in loc ca le fecundeze, era preocupat sa le manance cum apareau. Cafteli intre femela si el dar pana la urma a iesit meci nul, nu icre nu scandal.

Am mai luat 3 Severumi green, nu stiu de ce, dar mi-au placut .

Momentan am un chef maaare de reset, dar inca trag de mine sperand ca imi trece.

Cam atat.
Tot in vacanta Maestre?
Lucian wrote:
Dan P wrote:Aha, deci noi suntem pielea ......

mai bine taceam

Ti-as fi dat like sau rating bun, da n-am.
Cati ai luat pana la urma? Toti par Red Tiger.
Eu nu le-as da carne de nimic terestru, am citit ca nu prea se impaca cu ea. Inima de vita era cea mai acceptata desi nici ai a nu e grozava ptr ei. Poti incerca scoici daca gasesti sau creveti din aia cei mai ieftini la kg. Nu strica apa asa de tare, astia mananca de bubuie si cresc faini si sanatosi.
Aha, deci noi suntem pielea ......
Bai ce animale! Au vreo 3 cm?
Nu e buton de LIKE pe forum.
E OK. Pe tine te credem ca faci upgrade!
Ia sa poti sa alegi din ei, cand se ingesuie la geam in acvaristica nu vezi exact care are defecte (gura stramba, branhii deformate etc).
Nu te speria! Doar alea faine-s grele. Le-am carat cu roaba pana in zona de lucru, dupa care le-am rostogolit pe pozitie pe cele mari.
Am doar cateva maricele puse sus, dar se puteau manipula fara ajutor. Au fost vreo 3.5 tone conform facturii de la cariera.
Cu drag va fac scheme poze filmari.... orice!

Am lucrat dupa ce am vazut la un tip pe YT, insa cum la noi nu prea gasim ce au ei prin vest, am improvizat. Am folosit 5 navete de plastic din Hornbach. 4 le-am legate cu "soareci de cabluri" si de la a 5-a am taiat fundul si l-am folosit pe post de capac, sa am acces la pompa. Sunt strong si isi fac treaba. Groapa in care stau este acoperita de folia de iaz, deci tine apa.

Am vizionat o gramada de filmulete, insa asta mi s-a parut cel mai bine explicat:

PS: Daca vrea cineva sa se apuce de asa ceva, va impartasesc din experienta mea, ce si cum.

Forum Index » Profile for Dan P » Messages posted by Dan P
Go to: