[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: aurecj
Forum Index » Profile for aurecj » Messages posted by aurecj
Acum om serios esti tu, daca lasi coralii aia sa dea pe-afara?!
Ce misto... Si cate bunataturi ti s-au rupt acolo, aiaiaiiiiii....
Eu folosesc ambele sticlute, pentru ca am patit situatie in care mi s-a oprit aparatul pana cand am reusit sa dizolv praful in sticluta aia, asa ca de atunci le folosesc pe amandoua. Dupa folosire le spal bine cu apa de la robinet si ulterior cu apa de osmoza. Intotdeauna am avut rezultate relativ OK si chiar daca masuram de 2-3 ori rezultatul era aproximativ acelasi.

Parerea mea este ca pana si aparatul asta trebuie luat in calcul ca si "orientativ", deoarece o mica diferenta la cantitatea de praf (poate nu curge tot din plic), de apa, de temperatura, calitatea apei (poate la un moment dat prinzi ceva mizerie in apa, detritus, etc.), etc. poate sa duca la valori usor diferite. Pana la urma, eu personal caut ca valorile masurate sa fie intr-o anumita marja care-mi convine si nu ma simt cu nimic mai bine daca in loc de 1-2 imi indica 0 sau 5.

Roby, parerea mea este ca 5 au 12, nu conteaza, rezultatul ti-e OK, esit intr-o plaja de valori acceptabile si decente, asa ca nu merita sa-ti bati capul mai mult de atat.
EU la bazinul ala mic ce tocmai l-am desfiintat (58x35x33, aprox 65-70 litri brut) am avut 2x Koralia Nano (una de 900 si una 1600) si un MP10. Initial am folosit doar cele 2 Koralia impreuna cu un SunSun (2500l/h), iar ulterior am renuntat la SunSun (din diverse motive) si am luat MP10-le. In momentul ala am inceput sa vad cu adevarat valuri in acvariu si chiar daca foloseam MP10-le cam la 40% din putere, se vedea clar diferenta.
dan.pavelescu wrote:
koala wrote:
Plm, de cand am venit, n-am miscat un deget... si cand te aud cu "am facut aia, si aialalta", ma ia cu lesin.
Plm, daca esti contagios?

Bah, nu mai comenta, uite aicishea combinatie de om vrednic. Pe 15 iulie 2015 am dus la nenea Dragos niste piatra vie, sa o cureze. Mi-a spus sa revin in doua saptamani sa o iau. Oare or fi trecut doua saptamani?

Sa mai aud ca zice careva ca Batman n-are sange de ardelean in el...
mirciulik wrote:Am avut 6 hermiti blue leg si i-a durut la "leg" de algele mele. I-am scos cand am bagat melcii ca sa nu ii kilareasca.

Nici la mine blueleg nu s-a atins de alge. Eu am hermiti de-aia maro, nicicum, mai mici decat blueleg-ul pe care-l tin doar pentru ca e misto (si prost, dar asta este )... Aia au facut treaba si au curatat tot (inclusiv melcii, e adevarat )...
mirciulik wrote:Ma dispera algele. Nu stiu ce sa le mai fac, inapoi nu dau, CUC-ul isi face treaba, au curatat geamurile bec, pietrele ... cucu.

Eu de algele de pe pietre am scapat cand am bagat hermitii in acvariu. Cand s-au apucat aia de "arat" pe pietre, nu a mai ramas nimic in urma lor in cateva zile...

Acum, depinde si de gusturile lor, dar eu cred ca poti incerca sa bagi 1-2 si sa vezi daca fac ceva... Eu am bagat 15 dintr-odata...
CatalinBarbu wrote:Ii era frica de bibani. La mine a fost exact invers. Am pus prima data in bazin 2 firefishi si 2 nemo. Au stat toti 4 la vedere. Dupa ce am adus zebrasomele nu ii mai vedeam decat 30 de secunde la masa.

La fel se comporta si la mine. Am avut 10 nemateleotris (magnifica si decora) care n-aveau nicio treaba, pana cand au ajuns zebrasomele (in special Xanthurum) in acvariu, moment in care au disparut undeva in spatele pietrelor si prin pietre si ieseau doar la masa.
Skimmer-ul s-a dat. Au ramas pompa de valuri MP10, sistemul ATO si daca vrea cineva paly.
elven wrote:daca e expirat ce se intampla....de curiozitate ....ca intotdeauna m-am intrebat

Iti da valori total aiurea. Eu am patit-o cu multe teste (K, kH, NO3).
bulan77 wrote:Eu am de la red sea , reef foundation componenta A, sunt multumit de concentratia de Ca pe care o ofera

Si eu folosesc tot varianta de la Red Sea (praf) si sunt foarte multumit de cum se aditioneaza. Foarte simplu si clar explicat, am masurat dupa aditii si este exact asa cum spun ei.

Inainte, in acvariul mic, imi faceam solutia amestecand praful intr-o sticla de 2 litri cu apa de osmoza si aditionam din sticla aia. in asta mare, nu mi-am mai batut capul, aditionez direct in sump praful si este OK.
dan.pavelescu wrote:Va foot, de unde aveti ma atatia bani, vreau si io

Unii munceste, altii face bani... Iti suna cunoscut, cumva?!
E misto pana cand incepe nenorocita de xenia sa se intinda peste corali. Sa vezi atunci distractie s-o dai jos. Eu ma patit-o, asa ca acum incerc s-o tin sub control intr-o zona relativ izolata si departe de coralii duri (desi e cam greu).
La mine stau impreuna, 5 chromisi cu 4 anthiasi, de cand i-am bagat in bazin si arata foarte bine combinatia de roz/portocaliu a anthiasilor cu verde/turquoise al chromisilor.

Foarte bine arata acvariul, sa-ti traiasca si la mai mare...
V2 seamana cu ce am eu in acvariu. L-am gandit in genul ala, pentru ca e vizibil din 3 parti si sa-mi dea impresia de "adancime" din toate partile din care ma uit.

Ca si "model" cand mi-am comandat piatra mi-am luat pozele atasate, dar in cele din urma a iesit o combinatie intre ele si ceea ce ai desenat tu acolo (in sensul ca partea din spate e mai "robusta", nu tip coloane, cum ai facut-o tu).
dan.pavelescu wrote:Nu stiu cat de precis e contoarul ala (pe prospect zice ca rata de eroare e de 1/100Kw), dar dupa 24 de ore imi arata 4Kw consumati. Cat naiba mai e kilowatul, 50 de bani? N-ar fi asa rau, ~60 lei pe luna..

Cam asa e... SI eu am facut un calcul si mi-a crescut consumul de cand cu acvariul cu aproape 100 de lei lunar...
Foarte frumos. Sa-ti traiasca si daca bag coasa pe acolo da un semn...
dan.pavelescu wrote:SI daca tot m-a apucat vrednicia, am dat si un test run la ups, cu pompa de recirculare si cu o pompa de valuri. Sa vedem cat tine..

Eu am un APC Smart-UPS 1000 si doar pompa de recirculare (Eheim Compact 3000) o tine aprox. o ora. Am verificat cand a fost luat curentul acum vreo 2 saptamani ca au schimbat astia de la Electrica magistrala.
elven wrote:ideea cu gorgoniile este ca pe termen lung nu am auzit sa supravietuiassca sau sa creasca deoarece natura le ofera o hrana mult mai diversificata decat putem noi oferi in captivitate dar miracole se pot intampla.

E adevarat ca o am de cateva luni (Mai-Iunie, candva am luat-o) si nu am observat semne nici de crestere, dar nici de regres la ea.

In schimb, la cea albastra, fotosintetica, am observat crestere clara.
CatalinBarbu wrote:
elven wrote:sa ne tii la curent cu gorgonia aceea galbena. Sunt curios cat o s-o tii in viata deoarece astea sunt foarte pretentioase ca si hranire, nefiind fotosintetice.

Ok, sa vedem, sincer sa fiu nu am stiut treaba asta...o sa hranesc coralii cu mancarea de la aquaforest, sper sa fie indeajuns.

Eu o am de cateva luni si dupa ce s-a obisnuit in acvariu (2-3 saptamani) a inceput sa stea inchisa ziua si se hidrateaza doar in momentul in care simte mancare in acvariu si/sau seara. In schimb mai am una albastra, iar aia e fotosintetica (tampitii de clown-i se simt bine in ea si de cand am adus-o stau numai in zona ei) si sta hidratata ziua cand e lumina aprinsa si se inchide noaptea.

Nu ii dau de mancare nimic in mod special, ci doar hrana clasica pentru pesti aruncata in acvariu si cand imi aduc aminte (o data la cateva zile) mancare clasica de corali tot asa, aruncata in acvariu.

Forum Index » Profile for aurecj » Messages posted by aurecj
Go to: