| Message |
|
|
Dalles wrote:Bietul carasel... cred ca este foarte confuzat!
Sa pateasca asta EL, care pana acum se credea un favorizat... cu atatea bunatati in jur, ca o beizadea intre hurii...
Adevarul e ca a stat suparat putin... vad ca si-a mai revenit.
Inainte venea la mana sa pape acum e speriat rau
Sta intr-un acvariu de 18L de apa. Sper sa rezolv cat mai repede "criza" si sa ii iau macar unu de 100L, pentru el si inca 2 puisori.
Ca veni vorba: care ar fi acvariul minim pentru 3 carasi?
mg_cmt wrote:si...totusi cum l-ai convins sa "scuipe" victima? 
Am scos cum se scoate "carligul" de pescuit...
Cam asa:
http://www.acvariu.ro/coppermine/albums/userpics/12215/P3101584.jpg
Bineinteles am avut grija sa nu il ranesc.
|
 |
|
|
|
Cred ca m-am prins.
Ar mai fi o alta intrebare: in xls-urile astea se pune coloana de apa sau inaltimea acvariului?
|
 |
|
|
guleag wrote:se stia dar nimeni nu credea
super pozele...ce pedepse a luat caraselu?  sau inca nu sa decis tribunalul? 
Pedeapsa e ca trebuie sa stea singur intr-un acvariu mic(pedeapsa maxima)... dar asta e pana ce fac rost de un acvariu mai mare...
|
 |
|
|
lukaboy wrote:Grosimea are mai multa importanta in relatia cu inaltimea, deoarece inaltimea determina presiunea. In rest, matematica pentru aceste calcule o gasesti pe net, cand am timp caut si pun pagina.
Bineinteles ca inaltimea influenteaza volumul, insa presiunea se manifesta la baza acvariului, pe toata lungimea sa la fel, si este direct proportionala cu inaltimea coloanei de apa.
Alte detalii, la cerere 
Deci sa inteleg ca la 500L/200l/40h e bine sa pui sticla de 8mm (fund de 10) la 3800L de apa???
(am pus cu factor 3.8)
|
 |
|
|
aripel wrote:hmmm....poate asa se conving si cei ce zic "lasa ca la mine nu se intampla"....
Exact de acest motiv am pus postul. Sa vada toata lumea ca zicala "Pestele mare il inghite pe cel mic" ( asa mi-a zis Dalles intr-un post mai vechi  ) este adevarata.
Acum il cred. 
|
 |
|
|
Am luat acest xls :
http://www.acvariu.ro/coppermine/albums/userpics/11092/Calcule%20acvariu.xls
in speranta de a-mi face un acvariu si am observat ca grosimea sticlei este direct proportionala cu inaltimea acvariului si nu cu volumul.
Exemple:
- 120L/100l/40h imi recomanda sticla de 8mm (fund de 8.1) la un volum de apa de 450L
- 80L/40l/40h imi recomanda cam tot sticla de 8mm (fund de 8.5) la un volum de 115L de apa
- si acum un extrem : 500L/200l/40h -> sticla de 8mm (fund de 8.8) la 3800L de apa
si lista ar putea continua...
Intrebarea e cum: chiar e posibil asa ceva ?
|
 |
|
|
Din ciclul "Ce vraji a mai facut carasul meu" va prezint pozele:
Asta mi-a fost o invatatura de minte: Carasii se tin singuri !
Victima a fost un Megalechis thoracata de ~5cm
Pana acum carasul e suspect de mancarea a 2 zebre si 2 neoni. Acesta ar fi al 5-lea peste mancat.
|
 |
|
|
|
Acum ca o alta mica intrebare la subiect: in 100x40x50 (~160L doar apa) intra 3 carasi?
|
 |
|
|
Doresc un acvariu 100x40x45.
Cine are ceva asemanator sau poate sa il faca astept oferte pe PM 
|
 |
|
|
Se poate inchide 
|
 |
|
|
Rezolvat 
|
 |
|
|
koala wrote:intrucat nu esti deloc darnic in a ne da ceva amanunt
Nu spun pentru ca mi se va face capul calendar si se deviaza de la discutie. Tin totusi sa precizez ca acestia sunt singurii pesti pe care i-am pierdut (morti sunt sigur... acum fac reconstituirea)
Dolly wrote:carasii nu se asociaza cu alti pesti. Si mai ales cu pestii de talie mica.
Acum stiu...
koala wrote:pur si simplu pestii aia au murit
Sa stii ca si asta e o versiune plauzibila... pe zebre le-am vazut cu aripioara din fata rupta(problema e cum s-au rupt? 2 zebre cu aceiasi problema ?!?! ), iar neonii erau adusi nou un acvariu... probabil a fost un soc prea puternic... dar am adus 4 deodata si ceilalti 2 traiesc si acum.
Sincer as ramane la ideia de vanatoare... Carasul mananca destul de mult...
|
 |
|
|
|
Dupa parerea mea mai trebuie plantat ... multe plante...
|
 |
|
|
|
Merci Dalles
Am priceput... am crescut un MIC Piranha ...
Acum vine o alta intrebare... de ce nu se scrie nincaieri de aceasta latura a lor? peste tot se zice ca nu sunt compatibili din cauza temperaturii, calitatii apei...
|
 |
|
|
Am in acvariu un Caras(mai maricel), Guppy, Neoni + Corydoras,Ancistrus si thoracata.
(Carasul e ca in imagine http://www.gpas.org/2002_show/all2002pics/Carassius%20auratus%20Calico%20Fantail.jpg)
Am avut si 2 zebre.
Problema a aparut acum 1 saptamana cand a disparut o zebra. Peste 2 zile si ultima zebra. Acum au mai disparut si inca 2 Neoni.
Precizez ca au disparut fara urma. Nu am mai gasit nici o ramasita din pesti.
Intrebarea e: sa fie de vina Carasul ? ... sau poate un peste dispare fara urma?
|
 |
|
|
Cumpar/primesc moka o femela de Guppy.
Semnalmente:
- insarcinata in ultimele zile (direct pentru nascatoare  );
- marime intre (3.5)4 si 6 cm;
- colorata (cat de putin... sa nu fie chiar alba...  );
- peste 6 luni ca varsta (sa o mai am pentru inca 3-4 nasteri);
Astept sa fiu contactat pe pm.
PS - 1)asta e pentru ca de fiecare data ratez nasterile :aaa: . Niciodata nu am apucat sa o mut la timp (cu cateva ore inainte). Concluzia e clara (pentru pui)...
PS - 2) o iau cu tot cu 3-4L de apa.
|
 |
|
|
Pentru si eu ...  si spun asta in numele multor incepatori
Ne-ar fi mult mai simplu sa le avem pe toate la un loc (cu poza/informatii despre/combatere) decat sa cautam pe net (eventual sa punem intrebari prostesti pe forum ;) ).
Numai bine. 
|
 |
|
|
Salut din nou.
Sa stii ca semanau destul de mult cu cei din imagine.
Dar pacat ca nu se stie ce "natie" sunt.
Carja Ioan wrote:poate fi folosit färä teama
Atunci e OK. Nu mai imi fac griji.
Merci 
|
 |
|
|
Carja Ioan wrote:De äia albi sau rosii? Äia rosii de care ziceai, sunt lipitori sau nu?
salut.
Mai scriu o data descrierea: au un capat care se lipeste pe tine (ca o lipitoare => am presupus a fi lipitoare), lungi de 3-4 cm, rosiatici(ca o rama). Se misca foarte vioi in apa ca sarpele.
La Culoare/Lungime/Forma se potrivesc cu " tubi".
Carja Ioan wrote:De cei care nu-s lipitori dar seamänä cu "Tubi" am eu.
Spune-mi si mie ce sunt sau ce specie ca sa ma informez si eu. :legat:
Merci.
|
 |
|
|
|
eu am intrebat la Animax Carrefour Orhideea de tarantule si mi s-a zis ca aduc la comanda aproape orice specie... dar preturi pe masura.
Dar e si aici aceiasi problema. Sa fii din bucuresti.
|
 |
|
|