Message |
|
Nu stiu unde a gasit diskusfun pozele... eu nu am reusit sa dau de ele. se gasesc pe site-ul oficial?
|
 |
|
1. trece si tu ceva la locatie, sa stim de unde esti...
2. de unde ai luat discusii pe care ii ai? (e important sa raspunzi la intrebarea asta)
Endo_ro wrote: le schimb apa zilnic 10%
ce fel de apa pui?
Endo_ro wrote:si am pus putin verde malachit.
MA ti-a spus care-i treaba cu verdele de malachit... eu iti spun ca in general, o substanta folosita pentru tratment, nu se pune nici "putin", nici "mult" ci exact atat cat trebuie ca sa asiguri vindecarea!
Endo_ro wrote:Ei sunt vioi dar par stresati.
Stresul le slabeste foarte mult sistemul imunitar. Poate induce (facilita) aparitia oricarei boli.
|
 |
|
Allen_g30 wrote:eu am luat vreo 3 perechi de la alina, si le-am reprodus.
i-ai imperecheat intre ei pe cei de la alina?
|
 |
|
... Si va fi mult mai usor de intretinut... (si mai "linistitor")
|
 |
|
Sa intelegem ca te-ai hotarat sa mai faci un acvariu? Daca este asa, primeste felicitarile mele!
|
 |
|
nebunu wrote:Eu raman pe ideea ca trebuie sa le fac un acvariu mare doar pentru ei (6, 7 exemplare).
Pai parca aveai alta idee la inceputul dicutiei...
|
 |
|
Mda..., vad ca povestile seamana... La fel si eu..., renunt la tot si ma apuc de discusi,... pana cand... vad un betta (MASCUL, of course) si nu rezist tentatiei. IL IAU! Il bag in ultimul acvariu comun ramas (plantat (dar plantele sunt in ghivece)): Vreo 50 litri (2 neoni batrani, trei ancistrusi pui, o loricarie de-aia rosie, doi pomacea si un... atentie!... pui de discus, care a avut (si are in continuare) probleme cu hranirea, nu pt ca ar fi bolnav ci pt ca nu a putut tine pasul cu ceilalti... de aceea l-am separat si l-am botezat "Renegade" (de fapt, ala era acvariul renegatilor  )). Conditiile din acvariu ->> facute pt discus, restul... sa se descurce  (si s-au descurcat exceptional - cred ca sunt cei mai fericiti pesti pe care ii am). Ok, aici a ajuns pana la urma si masculul de betta. Dupa vreo saptamana primeste si doua femele si dupa alte cateva zile ma trezesc cu pui (cred ca azi o pune de seria nr 2)... Dupa ce s-au saturat toti de prin acvariul ala de icre si alevini de betta, m-am indurat de ultimii ramasi si i-am bagat intr-un acvariu mai mic. ...Si inca nu au un viitor prea sigur... si asta, cred ca banuiti de ce... pt ca nu stiu cat de "curate sunt femelele" - Oricum, cred ca o sa pastrez cativa pui, sa vad ce iese...
|
 |
|
|
 |
|
... asa ca Benu, indura-te si mai scoate 100k din buzunar pt un flacon de AQUTAN!
|
 |
|
Sandu, intr-un fel ai confirmat exact ceea ce banuiam... Nu pot sa zic ca am cine stie ce experienta, dar de vreo 20 de ani ma tot uit prin "borcanele" cu betta ale comerciantilor de tot felul... Concluzia este clara: Mult mai greu gasesti o femela "pur sange" (decat un mascul)
|
 |
|
Ideea e urmatoarea: Cand vezi un mascul, poti sa spui: "Da, asta e voal"... "E Crown"... sau... "E Maidanez"... sau "E un pic de-ala, da' parca are si un pic de nustiucare"... Da' cand vezi o femela, cum stii ce "eticheta" sa-i pui?
|
 |
|
Masculul a costat 100k. Femelele, vreo 30k bucata. Magazinul este Animax - Campia Libertatii
|
 |
|
Referitor la articolul lui Sandu despre betta, dar este si o problema pe care o am acum: Se poate determina carei varietati ii apartine o femela? Am un mascul superb de betta (albastru, cu voal). I-am cumparat doua femele, pe cat posibil, albastre si ele... dar de unde stiu daca ii apartin aceleiasi varietati (si ca nu sunt cine stie ce corcituri)? 
|
 |
|
Am luat un flacon de artemia eggs si am obtinut prima transa de artemia eclozata. E super.
|
 |
|
Eu iti spun din experienta mea. Un disus care era mai mult mort decat viu, acum este un grasan foarte energic si foarte... mancacios. L-am pus separat, intr-un acvariu steril de vreo 70 de litri (acolo este si acum (de vreo 2 luni) si va mai ramane mult timp pt ca se simte excelent), am renuntat la orice tratament, dar cotitura s-a produs cand am pus in apa SERA AQUTAN (NU Aquasafe !!!) Se pare ca este totusi o mare diferenta intre cele doua produse.
|
 |
|
Atunci mai cobor si eu cu gradele (vreo 60)  Se pare ca am cam exagerat 
|
 |
|
bre, omu' se pare ca a invatat lectia... nu o sa mai bage in acvariu pesti din garla. acum il intereseaza altceva: si zice asa:
deci in acvariu nu mai exista pesti. (vrea sa se duca azi sa cumpere) insa inainte de a-i pune in acvariu, ma gandeam ca e bine sa faca o dezinfectie totala (ex sa fiarba toate ornamentele din plastic, filtre, tot). insa acum, cu sticla, ce sa faca? e bine daca o spala doar sub jet de apa rece? am mai auzit variante cum ca cicaa e bine sa spele cu spirt...
io zic sa dezinfecteze covorul aruncandu-l (sau sa-l puna la usa de la intrarea in apartament). la fel si cu celelalte plasticarii care imita plante, flori etc. Restul se poate dezinfecta termic (umple bazinul cu apa fierbinte - bineinteles, pusa la inceput cate putin, sa nu aiba soc termic si sa crape sticla) si nici apa sa nu fie foarte fierbinte, ca sa nu topeasca restul de plastice (de la filtru), bureti etc. cca 80-90 de grade, cred ca e perfect.
... si a rezolvat problema.
|
 |
|
Ceva noutati?
|
 |
|
merge. dar asta presupune ca ai deja apa statuta... de cateva zile.
|
 |
|
Formula ideala: Dai drumu' la apa rece, o lasi 10 min sa curga, pui o oala mare sa se umple, pui oala pe aragaz pana da apa in clocot, lasi apa sa se raceasca si e numa' buna de pus in acvariu...
|
 |
|