| Message |
|
|
pai cum sa fie vivipari, daca
octavian wrote:au fost scosi "din gura"
???
|
 |
|
|
Spunea cineva pe aici ca Bao Lai pute groaznic a plastic. Eu cred ca pute a cauciuc (e o oarecare diferenta). Treaba e ca mirosul asta de caucic (in fapt, hidrocarburi), eu cred ca este foarte toxic pentru pesti (indiferent de ce spune dl. Oprea). Am vazut si eu o gramada de chinezisme care se baga in acvariu si care te inebunesc cu mirosul de cauciuc. Nici nu ma uit la ele. Am ajuns sa probez sculele dupa miros  ... Si da rezultate... Aviz amatorilor...
|
 |
|
|
|
creveti are mai tot timpul in piata amzei (cca 100 000 - buc). problema e ca tr sa-ti faci un drum pana la bucuresti.
|
 |
|
|
|
g.g., merci. am notat. acum ma duc si iau. pana la ce varsta ii pot hrani cu artemia eggs?
|
 |
|
|
|
sunt in aceiasi situatie ca si tine... (puiuti de beta de vreo 3-4 zile) ce le dai sa manance? eu nu am infuzori si am inteses ca nici galbenusul de ou nu e recomandat. despre ce praf e vorba? se gaseste pe la pet-shopuri?
|
 |
|
|
|
1. Cat timp tii apa la declorinat, inainte sa o pui in acvariu? (Cel mai bine ar fi sa o fierbi si sa o lasi sa se raceasca, inainte de a o baga in acvariu)
2. Ai pus discusii intr-un acvariu mai mic si steril? Tratamentul nu da cele mai bune rezultate daca ai substrat in acvariu
3. Aqutan este excelent, asa cum s-a mai si spus, dar nu cred ca trebuie folosit in timpul tratamentului, pt ca fixeaza si elementele chimice active ale metronidazolului et al
4. tot asa, in timpul tratamentului, fa doar filtrare mecanica (si biologica)
5. Inainte de a incepe un tratament pt paraziti intestinali, tine pestii nemancati cel putin o zi sau doua, pentru golirea tractului intestinal, ba mai mult, da-le niste epsom salt (sare amara - gasesti la farmacii) pt a le curata intestinele si mai bine
6. Nu te ingrijora daca nu mai mananca. Simplu fapt ca nu mananca cateva zile, nu ii afecteaza prea tare. Important este sa identifici cauza reala, inainte sa incepi vreun tratament.
7. asa ca nu te grabi sa incepi tratamentul inainte sa stii cat mai exact ce au pestii
8. In concluzie, in momentul asta, cred ca ar trebui sa bagi pestii (numai discusii !!!) intr-un acvariu steril (80 - 100 litri), in care pui 30% apa din vechiul acvariu (iei din stratul de sus al apei) si il umpli in decurs de 48 de ore, in cateva etape, numai cu apa data in clocot si racita. In tot acest timp, filtrare mecanica puternica si aerare masiva a apei. Pune Sera Aqutan in apa. Filtrul mecanic (buretele si ce mai e pe acolo, trebuie dezinfectat termic (oparit)). Ok, singura problema ramasa este ca daca il oparesti, nu mai ai filtru biologic... Gaseste o solutie pt a-l compensa... Aqutan rezolva o parte din problema, dar nu complet... Nu cumva mai ai un alt acvariu, care nu este invadat de paraziti, sa folosesti filtrul de la el? Asta ar fi o solutie...
Cat despre tratament, mai vorbim dupa aia...
Bafta!!!
|
 |
|
|
|
Pentru a nu mai deschide un nou topic, intreb aici: A gasit cineva vreun site unde sunt si poze cu viermii intestinali ai pestilor?
|
 |
|
|
Salut.
Probabil ca majoritatea bucurestenilor de pe acest forum au vizitat pet shop-ul din Cora. Trec peste impresia deloc placuta pe care o am fata de conditiile in care sunt tinuti pestii acolo, dar ce mi-a atras atentia este un discus albastru care, de cand a fost adus, are la baza cozii niste... sa le zic guguloaie  de 1-2 mm (si parca au o tenta galbuie). L-a mai vazut cineva? Are cineva idee ce ar putea fi?
|
 |
|
|
drilea wrote:Deci. Chiar s-ar chinui o pereche in 650 de litri ? Daca nu, de unde as putea cumpara si cam cat costa? :-)
 Ai renuntat la ideea de a-l popula cu Astronotusi? M.A. ti-a spus ca koii astia ajung pana la 60 de cm. Eu cred ca ating dimensiunea asta numai daca sunt crescuti in bazine exterioare... In 650 de litri, cred ca poti baga vreo doi koi mai micuti si sa-i tii pana se fac mari, dupa care... la mai mare si cu bazinul...  sau ii donezi... sau gasesti tu o solutie... (numa' vezi sa nu te puna necuratu' sa-i faci pe jar...) Oricum, daca esti incepator in ale acvaristicii (si dupa cate se vede, esti...), poate ca nu ar fi chiar cea mai rea idee pentru un inceput (stiu ca nu incepi chiar acum... mai ai si niste xifo, dar asta e alta poveste). Asa ca, daca vrei sa vezi niste koi, poti merge la magazinul "Colisa" pe Bd. Theodor Pallady nr. 5 (ba parca am vazut ca are si la magazinul din Selari... si tot in Selari am vazut ca are si doi Astronotusi mari - 15 - 20 cm - ochiometric - asta daca te razgandesti din nou si vrei sa te intorci la prima dragoste). Dupa ce vezi ca merge treaba, poti sa donezi koii si sa ataci problema cu un card de vreo 10 discusi  Dar cu astia sa nu te grabesti, pt ca risti sa arunci cu banii pe fereastra... si nu putini...
|
 |
|
|
|
Ok, merci. Nu a fost o intrebare rautacioasa. Am vrut doar sa stiu, pt ca ma bate si pe mine gandul sa-i incerc. Acum sunt inca in faza de documentare...
|
 |
|
|
levi wrote:Cultura mea de grindal s-a imputit. Acum cultura are un miros foarte, foarte urat. Ce ar trebui sa fac?
Da-o repede afara din casa! 
|
 |
|
|
Iulian99 wrote:oky, am intzeles... nu e chiar mult...
Mai ales ca te mai poti gandi si la faptul ca energia consumata pentru incalzirea acvariului nu se duce chiar pe "apa sambetei", pt ca tot in incapere ajunge. Ai folosit vreo data un calorifer electric? Te asigur ca nu are un randament mai bun decat un acvariu  . Pe de alta parte, chiar fara sa-ti dai seama, renunti sa aprinzi becul de 200W din plafon, pt ca ai deja in incapere o lumina mult mai placuta care vine chiar de la acvariu, asa ca daca tii neaparat sa privesti problema din p d v al bilantului energetic, cheltuiala este chiar mai mica decat iti imaginezi... 
|
 |
|
|
levi wrote:...niste Cichlidae de Malawi superbi, care m-au innebunit... ...dar pestii sunt foarte frumosi.
dar... sunt frumosi c-asa sunt ei, sau sunt frumosi ca sunt si "vopsiti" un pic?
|
 |
|
|
Leo2003 wrote:Ramine mizeria cu acesti pesti si nu numai cu ei care se vind pe post de "ciori vopsite". 
Un pic de off topic si de la mine: Din pacate, nici cu discusii nu stam prea bine din acest punct de vedere...
|
 |
|
|
AOL wrote: Ceva tips-uri stiti pentru o viata cat mai normala a respectivilor?.
Hm, daca ai fi fost din Bucuresti, ti-as fi putut recomanda un club (bar) unde sunt trei acvarii imense. Intr-unul dintre ele sunt si cativa papagali f frumosi si destul de maricei (si pare ca se simt excelent). Probabil ca patronul (pe care il vad mereu facandu-si de lucru la cate un acvariu) ti-ar fi putut oferi suficiente "tips-uri" despre ei...
|
 |
|
|
Leo2003 wrote:Si eu sunt si mai super curios sa aflu ce sunt aia "cutitoi". :o
Salut.
"Cobitis taenia". I se mai spune si "zvarluga". Este un peste splendid si un "sanitar" desavarit. Acum vreo 25 de ani am avut si eu cativa intr-un acvariu comunitar. Se adapteaza perfect (mai complicat e cu deparazitarea). Se simte excelent la temp de 25 gr C. Din pacate, in raul Ialomita, care candva "colcaia" de "cutitoi", mreana, clean etc, s-a ajuns la extinctie. Apa pute de la un kilometru. (dar fabricile si uzinele sunt mai importante decat raurile si padurile, nu-i asa?) Oricum, sper ca alte rauri au avut o soarta mai blanda...
|
 |
|
|