[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: danyer
Forum Index » Profile for danyer » Messages posted by danyer
Scuze, mi-am dat seama ca nu pot sa o dau, imi trebuie una de rezerva. Cand se goleste cea de 10, pana o reumplu, sa am ce sa bag in acvariu, nu mi-e neaparat de CO2 pentru plante ci de faptul ca PH-ul va creste rapid.

Vezi la cele 2 magazine online, urbanpets.ro si zooplus.ro desi 200RON cea de 500g si 500RON cea de 2kg nu cred ca o sa te bucure. Insa vezi ca g.g. de la Urbanpets avea si unele de 3-4kg la pretzul aprox de 400RON, chiar daca nu apar pe site. Suna-l inainte, si vezi ca sambata are program doar pana la 16.

Scuze inca o data ca am vorbit (si scris) fara sa gandesc,
Dan.
Daca e urgent, am una plina AquaMedic de 500g (cred). Eu mi-am luat de 10 kg, dar cand am fost la umplut am luat-o si pe asta mica, just in case. Daca te ajuta...
Pai asa face pui, langa planta mama. Planta in mod normal trimite frunze in sus, din centru. La un moment dat insa, vezi un varf iesind de undeva de langa, la distante de 5-10 cm. Atunci de abia iti dai seama ca a facut pui. E ceva diferit la lotusul tau?
Eu ma chinui sa-l tin pe al meu in frau. De cand are si lumina suficienta (T5 in loc de T8), chiar nu mai are motiv sa se intinda asa in sus. Mai bine sa faca o tufa frumoasa de max 30 cm inaltime, fara sa atinga suprafata apei.
maddog_k9, ai p.m.
Lotus-ul meu, de cand a primit ingrasaminte, a inceput sa creasca vertiginos.
A trimis un runner mai de mult, asta e al doilea. L-am taiat (runnerul)! Acvariul e de 240, dar 2 tufe de lotus imi ajung. Cine-l vrea sa trimita p.m.

Merci,
Dan.
Nu cred ca se pune problema de compatibilitate.

Eu am sistem Aqua-Medic. PH-controlerul e format din calculator (cutia aia), electrod, si o priza. Cand da calculatorul comanda, priza trece pe on, sau pe off. Magnetventilul care e alimentat de la priza aia lasa sau nu sa treaca CO2.

Deci, nu e chestie de imbinari, mufe, tensiuni, etc. care sa se potriveasca.
Cel putin asa cred, din ce am vazut pana acum.
PS este prescurtarea expresiei latine "post scriptum", adica "dupa scriere/dupa ce am scris", ceea ce face evident ca locul lui este dupa, mai pe la urma.

Exista o exceptie, si anume atunci cand e folosit in scop de atentionare, dar atunci se scrie cu 2-3 de 's', ca in expresia: "Pss! Atentie la mine!" Aici nu vine din latina, este o interjectie si nu se scrie urmat de ':' ;)

Exista si PPS, un fel de post post scriptum, adica ceva ce vine dupa post scriptum. Oricum, PS asta era folositor cand scriai o scrisoare pe hartie sau dactilografiata si nu puteai sa mai inserezi ceva. Acum, cand scriem in browser si pe urma dam un Submit, putem modifica inainte de a apasa butonul, PS ramane mai mult o chestie de stil.

Si acum, ca ne-am relaxat un pic cu discutii paralele, inapoi la treaba

P.S. Nu sunt Pruteanu
Salut,

deoarece m-am "upgradat" la T5, am de vanzare o instalatie de iluminat Juwel T8

Este formata din instalatie, neoane, reflectoare, detaliat dupa cum urmeaza:
Lampa Multilux 120 cm
2 neoane 38W T8, unul Day si altul Warm (vin o data cu "lampa")
si 2xJuwel Reflector 38 W pe care scrie ca mareste luminozitatea cu 100%

Pretzul de vanzare a fost calculat astfel:
Lampa noua = 300 RON (pretz de catalog)
din care scad neoanele, deoarece au 10 luni vechime deci probabil ca vreti sa le schimbati si doar nu o sa platiti pentru ele: -100 RON
Si adaug reflectoarele: 75 RON (pretz de catalog)

Imi da un total de 275 RON, daca ar fi noi. Cum ele au 9 luni vechime, o sa fac un rabat de 45% si imi iese 150 RON. Scump, dar asta-i marfa Juwel. Oricum, in afara de neoane noi in fiecare an nu aveti ce schimba.

Cine e interesat sa zica anul asta pana-n Craciun, daca nu o pun la naftalina pentru al doilea acvariu (simt ca o sa vina momentul o data si o data).

Multumesc pentru atentie. Raspund cu placere la intrebari.
eu zic acum sa-l convigem pe g.g. sa mai aduca produsul asta: http://www.urbanpets.ro/product_info.php/cPath/21_89_24/products_id/2644
Ultima oara a adus, dar nu au fost cumparatori, acum nu a mai comandat.

eu cred ca e relativ ieftin. am un Aqua-Media Reactor M (Reactor 500 + pompa), dar as prefera asta de sticla, are un design mai frumos, cred ca da mai bine in acvariu. La un acvariu de 240 cat am eu, e tocmai bun, daca ma trec la unul mai mare, scot Reactor M de la naftalina.

Ce zice g.g.? Se poate sa facem o lista de precomanda? Cine zice ca ia si nu cumpara cand vine produsul, are nota scazuta cu 1 punct. La 3 puncte, nu mai poate sa faca precomanda, ca e luat ca neserios.

Scuze daca pare ca am schimbat topicul.
2@pp!! wrote:s-au dat 100 bucati mai sunt maxim 200 persoana care i-am dat 100 bucati ii vinde acum in 4,5 lei...

hai ma, da-o in colo de treaba, scrie si tu citetz... chiar a trebuit sa fac un efort sa inteleg ca:

persoana careia i-ai dat 100 de bucati ii vinde acum cu 4,5 lei

asta daca nu esti cumva de alta nationalitate decat cea romana, poate esti asiatic care aduci direct din China, caz in care imi cer scuze anticipat, desi ar fi trebuit sa treci asta in prezentarea ta de pe forum pe care, intre noi fie vorba, nu am vazut-o ;)

Servus!
Anubias wrote:Stiu, pentru ca am acvariu de 45 cm inaltime, si 40 latime, si mi-e taaare greu sa dau impresia de imersiune in aquascape.

Asa cum zic Porcu si Anubias, asa zic si eu, ca si eu am 120x40X45 (n-am avut loc de mai mult). Cu cat e mai lat ai posibilitati mai multe de aranjare. Pe de alta parte ma consolez cu ideea ca si Intros are exact aceleasi dimensiuni de acvariu si am vazut cu totii ce poate sa scoata din el...

Bafta!
Ma doare, ma doare... Iar ai batjocorit Anubias-ul. Pai nu-ti amintesti ce am vorbit noi (Anubias si Intros de fapt, eu doar am repetat)? Chiar si tu ai zis, in 14 Octombrie, in acest thread: "am vazut unde am gresit, am condamnat Anubias-ul la putrefactie".

Eu tot sper sa nu fi vazut bine in poza de mai sus.
super, acum daca vrei sa treci locatia la Profile, ar fi si mai bine.
Clicaie acolo pe Profile, cand esti logat, e printre ierburi, imediat dupa acvariu.ro

Astfel o sa apara mereu langa numele tau de uzer, asa cum apare la noi, si toata lumea o sa stie de unde esti.

Sanatate!
Si eu tot 120x40 am baza. Am luat 3 pungi de vulcanit, mi-a mai ramas aproape o punga.
Dar am bagat intai si 25 kg de pietris, si parca 2 galeti de sera floredepot

acum am ditamai substratul, dar e bine.
Sandu wrote:
Acvariul LCD este deja un clasic ...in ultima perioada s-a banalizat...eu ti-as propune mai degraba sa te inspiri dupa ultimele trend-uri.
Acum la moda este acvariul dulap se numeste asa pentru ca are cam aceleasi dimensiuni cu acvariul LCD doar ca un pic inversate: L =80 cm; l = 10cm; H =150.

Ce a uitat sa spuna Sandu care, cu toata experienta lui - imi pare rau ca trebuie sa o spun - are si lipsuri, este ca la inaltimea de 150 a acvariului dulap accesul prin partea de sus va fi foarte dificil, (mai sunt doar 1 metru pana la tavanul unui apartament de bloc, iar pozitia aplecat de pe scara cu penseta in mana nu se poate dobandi fara practica si e destul de periculoasa si asa), bref, ideea este sa faci deschiderea de sus in partea de jos a acvariului.

Pare ciudat, dar efectul de capilaritate, daca nu este depasita latimea de 10, garanteaza tinerea apei in acvariu. Oricum, pana nu vezi, nu crezi, asa ca pune si poze.
Lofty wrote:... Mi se pare aiurea insa ca in perioada de garantie sa-l repari tu...

Nu e numai aiurea, e si gresit. Am un coleg care a cumparat ceva, a vazut ca era stricat, si-a bagat mainile sa rezolve, nu a putut, iar cand a mers la service i-au zis aia, pe bune dreptate, "aici s-a umblat".

Asa ca, atentie, daca poti sa umbli fara sa lasi urme, hazardeaza-te, dar altfel, lasa-i sa-si faca treaba.

Eu, daca as vedea un vanzator dand cu pumnul in filtru, as returna pe loc filtrul, ca doar nu o sa vin la fiecare curatare de medii filtrante la vanzator sa mai dea el cu pumnul.

Parca mai este o chestie in certificatul de garantie (eu am vazut la unele produse), daca se strica in primele zile, sau e stricat deja, il schimba cu altul nou. Il baga in service doar daca se strica mai incolo, dupa prima luna. E stupid sa cumperi un produs nou si a doua zi de dimineata sa fii cu el in service.

Succes.
'r-ati ai dracu cu melcii vostri
Dorel Visan in Senatorul Melcilor

:-P

Cei care au vazut filmul o sa inteleaga
iar anubias n-am avut insa cum s-o ancorez (n-am avut suportul) asa ca am scufundat radacinile ei in substrat. Sa se ancoreze singura acolo!

Au, au, au, presimt ca o sa se enerveze cineva pe forum. N-ai citit ce au zis oamenii aia doi de dinainte (Anubias si Intros)? Anubias nu se baga in nimic (pietris, nisip) cu radacinile, ca moare. Mai bine las-o asa sa pluteasca in voia ei pana gaesti ceva, dar repede. Poate te risti cu o piatra din fatza blocului sau fierbi radacini, crengi. Piatra e mai usor de pregatit (pune otet pe ea sa vezi ca nu contine calcar - nu trebuie sa faca efervescenta). Lemnul, hmm, pluteste, maroneste, e mai dificil.

Eu am anubias si pe lemn si pe piatra, nu observ sa-i placa mai mult una sau alta.

Succes si atentie maxima ;)
Pai sa-ti raspund. Pai Gogu le stie pe toate. Pai pentru a-l intreba pe Gogu, striga-l pe nume: Goguleee!!! Mai simplu, ca ai internet, baga www.google.ro.

Apoi, e important sa stii ca baktopur e facut de Sera, si nu de Tetra.
Contraspot e a lui Tetra.

Asa, pai acum baga in gogu acolo, zi asa: tetra contraspot si da enter.
Chiar primul link e bun: Disease and Water Treatments, dai click pe el, si vezi pe site-le ala Contraspotul, dai click pe el si surprize, surprize, vezi dosajul.

La Backtopur, bagi la Gogu: sera backtopur, si surprize, primul site care apare este al unui sponsor al forumului, mergi acolo, clicai pe baktopur si vezi cum se dozeaza.

Pai bineinteles ca puteam sa dau linkurile direct, dar nu am avut chef (sunt magar la ora asta), dar, ca tot suntem la un forum despre pesti, o sa-ti zic un proverb: Da-i unui chinez un peste, are de mancare pentru o zi. Invata-l sa pescuiasca, si o sa aiba mancare pentru toata viata.

Pai succese (si toate indicatiile pe care le-am scris imi aduc aminte de un walkthrough in Monkeys Island, pentru cine isi mai aminteste)
Nu e cumva Ancistrus? Ca Otocinclus e un peste micutz, 3-4 cm...

Forum Index » Profile for danyer » Messages posted by danyer
Go to: