[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alexx88
Forum Index » Profile for alexx88 » Messages posted by alexx88
Am mai citit si am vazut ca multi folosesc direct ceva de genul asta: https://www.amazon.co.uk/dp/B000255NXM/ref=pd_luc_rh_sbs_01_03_t_img_lh?_encoding=UTF8&psc=1 , umpland acvariul direct de la chiuveta la schimbarile partiale de apa, adaugand in acelasi timp 'conditioner' pentru a corecta calitatea apei. Pare o solutie simpla, intrebarea e, e si buna?

Rundas wrote:
alexx88 wrote:....
In plus fata de ce a spus domnul Silviu
Bacterii pentru start (recomand BioDigest, 2 fiole in filtru una in apa)
Eventual un prefiltru Sunsun (te va ajuta sa cureti filtrul extern muuuuuuuuult mai rar si deci, sa zgandari cultura de bacterii)

Nu stiu cum ai hotarat sa faci schimbul de apa. Ti-ar mai trebui un butoi de 60-80 litri in care sa tii apa sau, daca bagi direct de la robinet, doua filtre de apa (unul mecanic si unul cu carbon activ)

Pun si bacteriile pe lista, desi am inteles ca parerile sunt impartite. Mi-e imposibil sa am un butoi atat de mare, o sa caut pe internet sa vad cum se poate face inlocuirea apei direct de la robinet sau trecand printr-o galeata de 10-15l.

@ocean: Ma gandeam la artificiale pentru inceput, urmand sa le inlocuiesc cu naturale pe masura ce mai prind experienta.

@Antecume: Nu eram neaparat constient de acest aspect. Ce alte tipuri mai sunt?
Le-am ratat intentionat, ca sa zic asa Speram sa scap, macar la inceput, doar cu filtrul intern cu care vine acvariul. Care ar fi limitarile lui? Numar de pesti, plante?
Salut,

Ma batea de ceva timp gandul sa imi fac un acvariu frumos, dar, stand in chirie, era mai dificil cu spatiul. Acum ca am o camera "numai a mea" in noul apartament, vreau sa imi indeplinesc visul.

Am citit intensiv in ultimele cateva zile, imi imaginez ca nici nu am trecut de parte introductiva din domeniu, dar am ajuns la faza unde vreau sa fiu sigur ca am inteles corect. Sunt foarte multe surse de informare si unele idei se contrazic.

Planul: doresc sa incep cu un acvariu de 125/180l, oprindu-ma asupra seriei Rio de la Juwel. Si apar primele doua intrebari:

1. 125l sau 180l, tinand cont ca visul meu este sa il transform intr-un acvariu cu corali in viitor? L-as prefera pe cel de 125l, dar daca asta inseamna sa-l schimb mai incolo, merg pe cel de 180l.
2. Rio LED sau Rio normal? Din cate inteleg, cei de la Juwel au lansat o serie noua cu lumini LED in locul celor T5 folosite anterior. Merita sa ma zbat pentru a lua LED sau diferentele sunt minime?

Ca lista de cumparaturi in prima faza, mi-am pus asa:
1. Acvariu
2. Substrat
3. Plante
4. Decoruri (pietre, radacini etc)
5. Aspirator https://www.jbl.de/?lang=en&mod=products&func=detail&id=2454
6. Substranta pentru declorinare
7. Amoniac
8. Kit testare acvariu
9. Minciog
10. Galeata

Am ratat ceva, oricat de mic?

image

Tinta ar fi un acvariu ca cel de mai sus, dar cu un fundal din acela lipit si poate si cu cateva plante (artificiale la inceput).

Alex

Forum Index » Profile for alexx88 » Messages posted by alexx88
Go to: