[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Alex.B
Forum Index » Profile for Alex.B » Messages posted by Alex.B
:jumpers: am Co2 am Co2 :jumpers: am mai pus cate o lingurita de microorganisme ( au venit in pachet cu BioCo2 100 de la JBL) si acum am Co2 si chiar bine. Reactorul a inceput si el sa micsoreze bulele, cei de la Jbl spun ca dupa 48 de ore incep sa se dizolve ok, momentan are 24 de ore) Momentan ph este de 7,6 masurat cu Jbl Co2 permanent, deci sa curga Co2 :bbere:. Cat tine testul de Co2 plus ph permanent de la Jbl, pana sa pui din nou picaturile de solutie? Sau cum se face? La anumit interval se schimba?
A mai ramas asa- Filtru intern AquaEl fan 1, buretele recent schimbat- pret 20 Ron.
Acvariu- 50 Ron.
Pana castig eu uite ca in loc sa fac eu in ciuda drojdiei, imi face ea mie. Nu cred ca scapa atat de mult incat sa fie 0, Co2. Peste noapte a tinut un pic de presiune dar cat sa faca 30-40 de bule...dupa, pauza Si din cate am citit aici, in topicurile mai vechi, dupa cateva ore deja mergea bomba. Nu stiu ce naibii sa fac, oare unde gresesc. Sa tin robinetul inchis si sa astept sa se umfle sticlele si dupa sa dau drumul incet?Sau sa le las pe deschis si cand o face o face? In cazul in care am prea multe bule/sec ( Da Doamne!) atunci sa mai inchid din robineti? Sa castig eu la loto ca atunci o sa gasiti la donatii cateva sisteme profi de co2. Promit in fata comunitatii ca in caz de imi ies cele 6 norocoase, 49 de sisteme Co2 vor fi donate. Asta ca sa respect numerologia. Cred ca de la drojdia asta, sau de la alcoolul rezultat am cam luat-o pe... :stramba:
Daca castig la loto diseara, gata....bomba co2 e la cos, si imi cumpar atunci un sistem complet de Co2, cu tot ce i trebuie si ii pun o mare butelie de Co2 ca sa i fac in ciuda drojdiei
Dupa cum spune si titlu am ceva problema cu Co2. Am cumparat un reactor taifun de la Jbl si sistemul lor BioCo2( ei zic ca dureaza cam 45 de zile si ca merge pana la 120 de litri). Cumpar astea, respect instructiunile, si vreau sa spun ca nu prea produce Co2. Dupa 12 ore cam 30-40 de bule si dupa stop Asadar am zis hai sa mai pun in paralel, si bomba Co2, reteta cu gelatina. Mi a iesti totul ok, gelatina s-a inchegat, apa cu drojdia sus, la fel a facut un pic de spuma si cateva bule (tot sistemul Jbl + bomba facuta de mine). Ambele sunt puse intr -o galeata de apa unde au temperatura constanta de 24-25 de grade (am pus un incalzitor). Acum nu stiu, gresesc pe undeva? Oare scapa pe la robineti gazul? Insa dupa o noapte lasate cu robinetul inchis nici macar nu s au intarit Ar fi pacat dupa ce am modificat capacul si acum am 0,72 watti/litru sa nu ma pot bucura de ei si sa am parte de un gazon de hemianthus C, si de plante mai coolte.

Cateva poze cu instalatia

image
Robinet plus valva antiretur
image
Acvariul, filtru si incalzitorul si suportul- 100 Ron
Acum tot ce ramane e sa stau si sa privesc cum creste iarba
Astazi acvariul a mai primit 2 neone. Acum 2 X Floura 18 watii, 1 X 18 watii 865, 1 x 18 watti 965 toate de la Osram, in total 72 watii la 100litri net. Pe langa asta sistem BioCo2 de la Jbl ( un fel de bomba cu drojdie mai "profi"), reactor JBL Taifun 10 module.
image
image
image
image
Am adaugat si mayaca se vede in mijloc, o planta ce are nevoie de lumina multa, cea ce va si urma acum in week-end. Limnophila vad ca a inceput sa creasca frumos, astept si marsilea sa se intinda. Pt asta multumesc inca odata alber ca mi a donat cateva plantute. Oare pleaca mai greu marsilea?
COOLT is a asa ca raman dator de
Dat find faptul ca vreau si eu ca tot omul ce se vrea un pic "coolt™" ce a trecut de la carasi la ....ceva ce se vrea aquascape, plante destul de "coolte" 36 de watii la 100 de litri net e insuficient, asa ca mai bag inca 36 ( inca 2 floura pe langa floura si 965 existente). Acum intrebarea mea e daca un droser si 2 startere ce au fost intr o lampa mai veche sunt ok sau mai bine sa iau un balastru electronic 4 x 18 de la Philips si sa le pun pe toate?? Droserul din lampa are o vechime de cam 3 ani si asta e ce stiu eu, poate are chiar mai mult. Un avantaj ar fi ca economisesc ceva bani cu care sa imi iau ceva folositor, si cum cu banii stau mai prost....Asa ca daca merg si astea la fel de bine le as folosi pe astea dar decat sa stric tuburile si sa mai fac mai stiu eu ce, asta e. o poza cu lampa desfacuta ar fi aici
image
image
Acvariul dupa inca ceva timp. Planele cred ca au inceput deja sa se acomodeze si sa inceapa sa creasca. Cel putin limnophila si eleocharis au crescut si cateva poze

image
image
image
image
Mai exista si BioCo2 de la Jbl, in 2 kituri : BioCO2 100, recipient, microorganisme, furtun piatra de aer (nu prea eficienta in dizolvare Co2) sau BioVario care pe langa astea are si un difuzor din 5 module, gasesti pe la 90 Ron ei zic ca merge pana la 120 litri. E un fel de bomba dar de firma, adica au recipient si microorganisme care se si gasesc dupa de cumparat separat. Eu asa ceva intentionez sa mi procur dar pana acum nu am auzit pe nimeni sa foloseasca. Daca e cineva va rog un reply
Mii de multumiri Alber pt plantute
Plantele si pestii s-au dat. Asa ca mai ramane acvariul plus filtru si incalzitor pret 50 Ron.
Din motive personala viperd nu il mai ia, deci anuntul este valabil, plus ca daca il vreti mai putem negocia un pic
Nu e nimeni interesat?? Mai putem negocia un pic
Planta am cumparat o dupa ce am vazut la tropica plus ca cel de la magazin mi a zis ca are o crestere foarte buna plus ca dupa ce i am zis ce lumina am si fara C02, a zis ca nu e problema ca nu e pretentioasa smilie Momentan am ramas fara prea multi bani, iar acvariul inca nu e gata, mai trebuie sa adaug inca 2 x 18 W, si sa mi cumpar BioCo2 de la Jbl sau sa confenctionez. Deci pana atunci, un pic de pauza si sper ca pana atunci sa nu pierd hemianthusul
Imi puteti spune, ce planta tip covor se preteaza pt incepatori, si are cerinte reduse in privinta C02 (poate chiar deloc) si lumina spre 0,4 Watt/L? Eu acum am cumparat Hc, insa pe tropica ba spune ca e usor de intretinut, pe forum am inteles ca necesita lumina multa si Co2
Poza cu planta image

Forum Index » Profile for Alex.B » Messages posted by Alex.B
Go to: