1. Succes. Sa speram ca o sa mearga de data asta. Eu tot cred ca trebuia sa iei din tara cu cativa lei tot ce era necesar o data si ieseai mai ieftin, decat sa te carpesti de 10 ori.
2. Cory sunt plini de viata de fel. Alearga de colo colo si de sus in jos toata ziua. Le poti suplimenta hrana cu pastile cu spirulina si artemia congelata.
3. Autocolantul e usor de pus fara sa ramana bule. Intai degresezi geamul, apoi il stropesti uniform cu detergent de geam si aplici autocolantul pe geamul ud. Scoti bulele cu un card apoi.
4. Nu te mai stresa cu melcii, gasesc ei de mancare ce mai cade de la pesti.
5.
a) Nu e bine sa stea filtrul oprit prea mult. Fara flux continuu de apa bogata in oxigen, mor bacteriile pe care le-ai cultivat in luna cu ciclarea.
b) 30% pe saptamana e ok. O schimbi mai des doar daca iti ies testele prost.
c) Testele in functie de rezultate... daca au iesit ok, le repeti la 2 saptamani - o luna. Daca nu, le faci mai des ca sa stii cand si cata apa sa schimbi.
d) Sewellia o sa stea pe geamuri si decor. Nu inoata ca ceilalti. Daca nu gasesti, poti inlocui cu un alt sanitar micut, ex. otocinclus, dar nu e nici pe departe atat de frumos.
Pesti mai de suprafata sunt, dar din pacate volumul acvariului tau nu permite o fauna prea bogata. Din ce am avut eu, zebrele stateau mai mult in partea de sus a acvariului. Ai putea sa incerci ceva tot din familia danio, dar mai mici. Ex. Danio margaritatus(celestial pearl danio)
Eu n-am avut, nu stiu cum se comporta, dar fiind rude apropiate cu zebrele, presupun ca mari diferente nu sunt.
Sau poti sa pui cativa ciudatei d-astia (Carnegiella strigata) care chiar stau lipiti de suprafata.
e) Plantele pretentioase au nevoie de 1W/litru, cele mai usoare se multumesc cu jumatate. Anubiasii chiar cu mai putin, de fapt prefera zonele umbroase.
f) Hrana se alterneaza.