[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Faye
Forum Index » Profile for Faye » Messages posted by Faye
Foloseste pompa care face face valuri. Valurile ajuta la oxigenarea apei/schimb de gaze.
Bulele pe care le face pompa sunt aer, practic tot un fel de oxigenare. Sistemul CO2 introduce si dizolva dioxid de carbon in apa, carbonul fiind un macronutrient de care plantele au nevoie.
Depinde de temperatul scalarilor. Eu n-am reusit sa tin 4 in 180 L. Era o continua bataie, pestii aratau jalnic cu aripioarele rupte/franjurate, stresati, ascunsi pe dupa buturugi, mai exact chinuiala.
Pterophyllum wrote:... le-am cumparat hrana congelata diversa...

Ce le-ai cumparat mai exact? Mare atentie si cu congelatele. Eu am patit-o o data cu larvele alea rosii de tantari. Mi s-au imbolnavit toti scalarii. O saptamana nu au mai pus gura pe nimic. De atunci nu le dau decat artemia.
6. Cumperi si un test de NH3/NH4. Nu e normal sa ai nitratii pe 0.
bogdang wrote:
exact, e verde apa, dar eu zic ca e de la plantele care se topesc, sunt si mici particule in apa care numai de acolo pot provenii

De fapt e o alga.

L.E. E ok sa blochezi lumina cu autocolant. Arata si bine, pune plantele in valoare. Alga o poti omori cu un filtru UV daca ai. Alte solutii: black-out 3-4 zile sau crengute de salcie puse in acvariu
Aia e apa verde si e cauzata de lumina naturala care bate direct in acvariu.
Oare de ce n-a facut nimeni un tutorial despre cum sa scapi de cochiile de comunitari morti in urma unui raid al asasinilor?
Lucian wrote:
mai are cineva larve de libelula vii?

Eu nu am gasit, si am cautat in mod special hrana vie. Doar tubii peste tot si un vanzator are artemia vie.
Eu iau congelata din hala de la Obor, pentru ca imi place cum mi-o impacheteaza nea Dan. O pune in 10 ziare, pungi si folie de aluminiu, ca sa nu mi se decongeleze pana acasa.
oceanG wrote:
L.E. Iar s-a bagat capcha

Ai postat tu de pe alt cont iar asta a fost primul post. La mine nu e capcha.
O duc bine melcii tai. Au crescut ca fetii frumosi. Au mai prins tigrisorii curaj?
Eu am exterminat BBA cu apa oxigenata. Aveam pe toti anubiasii, asa ca i-am bagat cu tot cu decor in cada, am adaugat 1ml apa oxigenata/litrul de apa si le-am lasat asa peste noapte, pe intuneric. A doua zi le-am clatit si le-am mutat inapoi in acvariu. BBA-ul era tot acolo pe frunze, dar prinsese o culoare roscat/portocaliu. Apoi in cateva zile s-a topit, iar frunzele au ramas curate.
Super misto! Cum o fi reusit? Citeam pe un forum strain cum se plangeau niste crescatori specializati pe loaches ca nu reusesc deloc sa reproduca sewellia.
1. Daca tot vrei sa cumperi sistemul de iluminare de la noi, revin cu sfatul sa te orientezi catre T5 si balast corespunzator. Iti pusesem niste linkuri catre marbo trade, acolo gasesti si bun si ieftin.
2. N-am vazut niciodata sewellia atat de mici, din cate stiam foarte rar se intampla sa se inmulteasca in captivitate, iar cei "pescuiti" in salbaticie sunt deja maricei. Cresc pana pe la 7 cm si nu e cazul sa-ti bati capul cu hrana lor. Se descurca cu alge si ce mai ramane de la ceilalti. E surprinzator ca sunt timizi, esti sigur ca i-ai aclimatizat cum trebuie?
6. Lumina ar trebui sa mearga vreo 7-8 ore. Aia pe leduri tot lumina se cheama ca e, dar depinde de intensitate acum. Eu am montate pe colturile din spate 2 "lampi" de veghe de cate 1W, care dau o lumina difuza, placuta si pe care le tin aprinse dupa ce se stinge lumina mare.
Am un anubias care a crescut prea inalt. Deja ii ies frunzele din apa. De unde sa il tai? Din tulpina, partea de jos, sau ii cioplesc varful?
1. Succes. Sa speram ca o sa mearga de data asta. Eu tot cred ca trebuia sa iei din tara cu cativa lei tot ce era necesar o data si ieseai mai ieftin, decat sa te carpesti de 10 ori.
2. Cory sunt plini de viata de fel. Alearga de colo colo si de sus in jos toata ziua. Le poti suplimenta hrana cu pastile cu spirulina si artemia congelata.
3. Autocolantul e usor de pus fara sa ramana bule. Intai degresezi geamul, apoi il stropesti uniform cu detergent de geam si aplici autocolantul pe geamul ud. Scoti bulele cu un card apoi.
4. Nu te mai stresa cu melcii, gasesc ei de mancare ce mai cade de la pesti.
5.
a) Nu e bine sa stea filtrul oprit prea mult. Fara flux continuu de apa bogata in oxigen, mor bacteriile pe care le-ai cultivat in luna cu ciclarea.
b) 30% pe saptamana e ok. O schimbi mai des doar daca iti ies testele prost.
c) Testele in functie de rezultate... daca au iesit ok, le repeti la 2 saptamani - o luna. Daca nu, le faci mai des ca sa stii cand si cata apa sa schimbi.
d) Sewellia o sa stea pe geamuri si decor. Nu inoata ca ceilalti. Daca nu gasesti, poti inlocui cu un alt sanitar micut, ex. otocinclus, dar nu e nici pe departe atat de frumos.
image
Pesti mai de suprafata sunt, dar din pacate volumul acvariului tau nu permite o fauna prea bogata. Din ce am avut eu, zebrele stateau mai mult in partea de sus a acvariului. Ai putea sa incerci ceva tot din familia danio, dar mai mici. Ex. Danio margaritatus(celestial pearl danio)
Eu n-am avut, nu stiu cum se comporta, dar fiind rude apropiate cu zebrele, presupun ca mari diferente nu sunt.
image
Sau poti sa pui cativa ciudatei d-astia (Carnegiella strigata) care chiar stau lipiti de suprafata.
image
e) Plantele pretentioase au nevoie de 1W/litru, cele mai usoare se multumesc cu jumatate. Anubiasii chiar cu mai putin, de fapt prefera zonele umbroase.
f) Hrana se alterneaza.
Nu poti pune becuri incandescente in spatiul pentru neon. Se va topi plasticul capacului. In cel mai rau caz poti pune 2 becuri economice, care nu se incalzesc asa de tare.
Ce ai tu la suprafata e biofilm. Jetul filtrului il imprastie, dar nu-l face sa dispara. Ai pus prea multa mancare?
O sa dispara de la sine oricum, cand se stabilizeaza bazinul.
Pietrele din natura le fierbi si gata. Testeaza-le cu detartrant/otet sa nu fie calcaroase.
Lemnele nu sunt mare filozofie. Eu nu le-am tratat deloc, le-am decojit si le-am pus direct in acvariu. In primele zile se acopera cu o mazga, care dispare si ea de la sine.
Cu lumina aia e dubios. Pune o poza cu balastul, poate e electronic, caz in care nu mai ai nevoie si de starter.
Nu mai ai mormolooooooooci!
bigman wrote:...eu sunt un visator...

Ei, visator... incapatanat! Daca ai fi visator, ai visa un coltisor racoros in camera, fara televizoare in pericol de a primi un dus, un stand dragut care sa puna acvariul in valoare si ai scapa de necesitatea de a inventa un alt lucru care nu o sa functioneze. Risti sa mai pierzi inca o mustata pe care nu o ai.

Forum Index » Profile for Faye » Messages posted by Faye
Go to: