[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: polico_k
Forum Index » Profile for polico_k » Messages posted by polico_k
pot sa iti fac eu un acvariu si am si filtru eheim extern de 2,5 litri cu 390 litri pe ora.
dar ca sa nu ne complicam cu transport de acvariu, cat vrei pe proiector?

si inca ceva...deci e functionabil? cate ore are la activ?
Gata am scapat de stres.
Mi-am gasit un Eheim 2013 si l-am pus in functiune.
De abia astept sa imi iau pesti; la anul binenteles....
Ma descurc cu acesta?
http://www.reef.ro/web/reef/detalii_produs/_pd_/produse_echipamente_acvaristica/filtre_externe/Serafil_900_External_Filter

cati pesti pot pune maxim?
Stiu ca exista moduri de calcul in functie de lungimea pestilor dar ma gandesc ca daca sistemul de iltrare e mai performant pot pune mai multi pesti decat rezulta din ecuatiile acelea.
Filtrul acesta era initial in acvariu, dar mi s-a rupt izolatia de pe fire chiar langa motoras pe care incercand sa-l repar l-am stricat.
nu mai vreau varianta de genul acesta care imi ocupa mai mult de 10% din volumul acvariului.
vreau ceva exerior sau interior dar redus ca dimensiuni ( imi dau seama ca redus in dimensiuni inseamna nu prea eficient).
tot mai mult ma indrept spre ideea de a-mi constru in spatele acvariului un alt recipient la acelasi nivel cu acvariu, in care sa imi pun mediile filtrante si o pompa de apa.
AS vrea sa stiu daca o pompa de 650 de l pe ora ar fi suficient daca pun 15 pesti de genul neoni si tetra, sau sa imi iau una de 1100l pe ora; diferenta de pret intre ele e cam mare.
Deocamdata nu am nici un filtru.
Am pus apa ca amenajez cat de cat acvariu, nu credeam ca o sa imi fie atat de greu sa imi aleg un filtru.
Apa are imediat 2 saptamani si stiu ca va trebui sa o schimb toata cand imi iau filtru.
Substrat nutritiv nu este.
As prefera plante care nu necesita foarte multa lumina pentru ca e scump si curentul ; cel putin deocamdata.

Si totusi: ce filtru sa imi iau?
Imi cer scuze ca nu m-am prezentat mai intai. Acum am si un post la sectiunea Despre noi: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17737.page#150949
Aici aveti cateva informatii despre mine si ce as dori de la acvariu.

Acvariul are 80 de litri brut si cred ca in jur de 70 net. ( 29.5x39x80 cm din care se scade si grosimea sticlei;credeam ca este mai mare initial, pana acum nu l-am masurat )
Capacul este prevazut cu un singur neon Sera plant color de 18 W, care cred ca este cam putin din ce am citit pe aici.
Nisipul este cuart de 1-3 mm.
Plantele nu stiu cum se numesc, deocamdata sun putine dar in viitor sper sa se inmulteasca si sa mai adaug si altele noi.
Acvariul as vrea sa-l populez cu cativa neoni, vreo 3 sanitari si cativa Barbus tetrazonacu dungi si albastrii.
Eu as vrea sa am cat mai multi dar nici nu vreau sa-i chinui.

Am studiat mai bine capacul si poate ca as putea face loc pentru asa ceva: http://www.reef.ro/web/reef/detalii_produs/_pd_/produse_echipamente_acvaristica/filtre_externe/Aquael_Filtru_FZN_3
Am inteles ca pot pune intr-un compartiment , pe langa burete si niste Inele ceramice Sera Siporax, de care am cumparat deja un litru.

Astept sa ma indrumati voi spre cea mai buna alegere care sa se incadreze in bugetul meu.
Va salut pe toti;
Ma numesc Paul Kerekes, am 29 de ani si sunt din Cluj.
Am mai avut acvariu in trecut dar acum realizez cat de mult chinuiam pestii.
Acum sper sa ma ajutati si pe mine sa imi implinesc visul de a avea un acvariu in care sa se simta pestii bine.
Deocamdata am doar ce se vede in poza atasata.
Din pacate nu am un filtru si sunt foarte nehotarat ce sa fac, ce sa iau.

Acvariul are 80 de litri brut si cred ca in jur de 70 net. ( 29.5x39x80 cm din care se scade si grosimea sticlei;credeam ca este mai mare initial, pana acum nu l-am masurat )
Capacul este prevazut cu un singur neon Sera plant color de 18 W, care cred ca este cam putin din ce am citit pe aici.
Nisipul este cuart de 1-3 mm.
Plantele nu stiu cum se numesc, deocamdata sun putine dar in viitor sper sa se inmulteasca si sa mai adaug si altele noi.
Acvariul as vrea sa-l populez cu cativa neoni, vreo 3 sanitari si cativa Barbus tetrazonacu dungi si albastrii.
Eu as vrea sa am cat mai multi dar nici nu vreau sa-i chinui.

Am mai facut un post la Coltul incepatorului: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17730.page
unde sper sa primesc un pic de ajutor.
Buna tuturor
Am primit un acvariu de 90l dar fara filtru.
Am rascolit google-ul pe toate partile dar tot nu ma pot hotara ce filtru sa aleg, sau daca merita efortul sa imi construiesc singur un filtru extern.
Am un buget de pana la 200 de lei maxim, nici 10 bani in plus.
Vreau ceva silentios si sa nu consume foarte mult curent.
Va raman indatorat daca ma scoateti din dilema acesta; nu exclud nici variante de filtru second daca stie cineva ceva.

Mai mentionez ca acvariul are capac , deci filtrele hang on cam ies din discutie pentru nu prea as decupa capacul deoarece neonul vine destul de aproape de marginea capacului.

Va multumesc anticipat.

Forum Index » Profile for polico_k » Messages posted by polico_k
Go to: